Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Házasságról beszélgettünk

2018. május 26.
A képen az újbudai beszélgetés kezdete látható

Korábban már több alkalommal is szóba került az ismerkedés és a párkapcsolat a klubnapjainkon és más rendezvényeinken. Eleinte ez a téma nagyon nehezen haladt az érdekes és tartalmas beszélgetés felé, mert nagyon sok olyan mondatnak el kellett hangoznia, melyeken túljutva már a lényeges részekre térhettünk rá. Mivel ezt a pontot már szerencsére régen elértük és meghaladtuk, ezért amikor kiderült, hogy a meghívott vendégeink nem tudtak eljönni, azonnal tudtuk mi lesz a klubnapunk témája.

A beszélgetéssorozatot ott tudtuk folytatni, ahol legutoljára félbeszakította az idő. Akkor az egyik klubtagunk felvetette az internetes közvetítőket, mint témát és ezt veséztük ki a klubnapon.

A képen az újbudai beszélgetés kezdete látható

A felvetése akkoriban azt tartalmazta, hogy a közvetítést kínáló oldalakon tulajdonképpen nem rosszabbak az emberek az offline világhoz képes. Ugyanazok az emberek vannak, ugyanolyan problémákkal, élethelyzetekkel, amint akikkel más ismerkedési módszer esetén is találkozni lehet. Ez volt a beszélgetés indulópontja és egyben fő témája is. Az eszmecsere közben felmerült az is, hogy változtak-e a társkereső emberek vagy egyszerűen csak a világ lett összetettebb amelyben élünk? Erről is nagyon érdekes álláspontokat hallhattunk.

A beszélgetésben előkerült egy érdekes felmérés, melyet a KSH adataiból készítettek a magyarországi úgynevezett “házassági piac”-ról. Az elemzés azt vizsgálta, hogy ki kivel házasodik, legalábbis a felmérésben a megfogható emberi tulajdonságokat vizsgálták. Mindenki megnézhette benne, hogy az ő házassága megfelel-e a megszokottnak vagy ritkábbnak tekinthető.

Összességében egy nagyon jó eszmecserében vehettünk részt, ahol sok izgalmas gondolat került elő. Legközelebb a klubunk megalapítására fogunk emlékezni, reméljük majd az is hasonlóan érdekfeszítő beszélgetéssel tud megajándékozni mindenkit!

Neumann Károly
közösségi civilszervező