Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Januári klubnap: Emlékezés a Magyar Kultúra Napjára, és ismerkedés a távol-keleti teákkal

2022. február 16.
A klubtagok az asztal körül ülnek.

 

2022. január 26-án megtartottuk az év első klubnapját. Ez alkalommal a Magyar Kultúra Napjáról emlékeztünk meg, valamint vendégünk volt Czagány Izabella.

Délutánunkat egy rövid megemlékezéssel kezdtük. Beszéltünk a Magyar kultúra Napjáról, mihez kötődik és mióta létezik, valamint érdekességek is elhangzottak a magyar Himnusszal kapcsolatban. Darvas Iván előadásában felvételről meg is hallgattuk a művet. Ezt követően egy kvízjátékban tesztelhettük műveltségünket is. Kiderült, mennyire ismerjük a magyar irodalom, festészet, film, zene, építészet és képzőművészet remek alkotóit és alkotásait.

Klubnapunk második felében Izabella segítségével a távol-keleti teák világába utazhattunk el. Beszélt a teák eredetéről, fajtáiról, elkészítési módjáról, fogyasztási szokásairól, hagyományairól, valamint arról, hogy mely országban hogyan terjedt el. Számos olyan eszközt és edényt is kezünkbe vehettünk, melyek a teakészítés folyamatához és magához a fogyasztáshoz szükségesek mint pl: a gaiwan, a yixing kanna, különféle porcelán edények, tálcák, kanalak, stb. Lehetőségünk nyílt arra is, hogy a helyszínen megkóstoljunk néhány fajta teát, amit ott frissen készített el nekünk Izabella.

A teaivás közben megbeszéltük, milyen programokat tervezünk a közeljövőben és mi lesz a jövő havi klubfoglalkozás témája.

Főként Izabellának köszönhetően nagyon tartalmas és hangulatos délutánt töltöttünk együtt.

Az eseményről készült néhány fotó az alábbi linken megtekinthető.

Pázmán Krisztina és Juhos Róbert
XVIII. kerületi közösségi civilszervezők