Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap a bevásárlásról

2018. március 25.

A meghívott vendégünk betegsége miatt, szinte az utolsó percekben kellett a meghirdetett téma helyett egy másikat találni. Ez nem volt nehéz, mivel mindig könnyen találunk magunknak olyan témát, amiről órákat csacsoghatunk. Az egyik tagunk a klubdélután előtt vásárolt a lányával, és a vásárlásuk nehézségeit, élményeit osztotta meg velünk, melyből kialakult egy nagyon izgalmas spontán beszélgetés a vásárlásról.

A klubnap első érkezői beszélgetnek egymással

Egy érdekes jelenséget azonosítottunk. Egy vak ember esetében mindenki érti, milyen okból kér segítséget, de ő maga nem látja, kihez érdemes menni segítségért. Egy gyengénlátó viszont látja, de nem értik, miért is kell neki a segítség. Ezért más-más praktikákra van szükség, de hamar el is indult az ötletbörze, mely során nagyon sok hasznosítható tipp és gondolat cserélt gazdát.

Szóba került az interneten való rendelés és kiszállítás, amit napjainkban egyre több áruházlánc új szolgáltatásként tüntet fel, mely a látássérültek körében is elég nagy népszerűségnek örvend, legalábbis azoknál, akik nem szeretik a mindennapos vásárlást. Előnye, hogy  nagyban megkönnyíti a vásárlást, mert nem kell boltban segítséget kérni, és a hazaszállítás is kényelmesebb.

Így végül nem maradtunk téma nélkül, és egy nagyon kellemes klubdélutánt tudhattunk magunk mögött. Megemlítettük a klubnapon, de itt is jelezzük, hogy a klubnapok innentől kezdve mindig délután lesznek, így reméljük, mindenki számára kényelmesebb lesz. Sok szeretettel várunk mindenkit legközelebb is!

Jánosi Veronika és Tóth Andrea
közösségi civilszervezők