Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap a segédeszközök és az audionarráció jegyében

2018. március 26.
Petneházy Emőke előadást tart a rákosmenti klubtagoknak

A márciusi klubunkra meghívtuk a Láthatár bolt munkatársát a Rákoshegyi Közösségi Házba, hogy ismertesse a legújabb akciókat. Katona Zsuzsa felhívta figyelmünket a már hagyományosnak tekinthető gyógycipő készíttetésének lehetőségére is.

A rákosmenti klubtagok hallgatják az előadást egy nagyon gazdagon terített asztal mellett

Ezt követően másik vendégünk Petneházy Emőke kapott szót, aki az AKKU Egyesület audionarrátora, és egyben rákosmenti lakos. Megtudhattuk, hogy a színházi előadások narrációs programja szerint a vendégek először kulisszabejáráson vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a szereplőkkel, a színpaddal, és a díszletekkel. Ezután kiosztják az Iphone-okat, amelyekhez egy-egy fülhallgatót csatlakoztatnak, amelyen keresztül élvezhető az előadás. Megtudtuk azt is, hogy már számos filmet akadálymentesítettek, és még sokat terveznek. Főleg magyar filmekben gondolkodnak, mert a külföldi filmek narrálása anyagi nehézségekbe ütközik.

Petneházy Emőke előadást tart a rákosmenti klubtagoknak

Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy közeledik a nőnap. Hölgytagjainkat egy-egy szál virággal köszöntöttük, Péter pedig Kéri János Nőnapi köszöntő című versével kedveskedett. Megemlékeztünk a közelgő Húsvétról is, Pétertől hallhattak az angol és német népi szokásokról, hagyományokról.

Acsay Péter és Kray Zsuzsa
közösségi civilszervezők