Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Látássérült gyerekeknek tartott bemutatót a VGYKE

2016. augusztus 6.
Kép forrása: www.gyengenlatok.hu

Kép forrása: www.gyengenlatok.hu

Az egyesületben folyó masszázsmunka lényegéről egy rövidke tájékoztatást adott Kis Erika. Az érdeklődő tekintetek igazán akkor csillantak fel, amikor a 12-13 éves fiúkat, lányokat játékra invitáltuk. A gyógymasszőr, Borits Niki elindított egy egyszerű, majd kicsit összetettebb masszázsfogást, amit a gyerekek egymás után továbbadtak az előttük állónak. Volt nagy nevetés, amikor a masszőr megmutatta, hogy mi volt az eredeti fogás. Reményekkel telve érkeztünk az iskolába, hiszen a hallgatóság között talán a jövő gyógymasszőreivel is találkozhattunk.

A játék után az ügyfélszolgálat vezetője, Mészáros Gyöngyi ismertette munkájuk sokszínűségét. Elmondta, hogy a rászorultaknak segítenek az adminisztrációs tennivalókban, fogadják az érdeklődőket, az új belépőket és a tagsági díjat is náluk kell rendezni. Beszélt a hírlevél és “Hírmondó” előnyeiről és elérhetőségeiről.  Kiemelten foglalkozott a Segédeszköz pályázattal, hiszen sok olyan eszközre lehet pályázni, amely ennek a korosztálynak igen fontos lehet.

A Láthatár segédeszközbolt kínálatát Katona Zsuzsi mutatta be. Többek között a nagyítókat, beszélő segédeszközöket, speciális iskolaszereket – tapintható vonalzók, olvasó tábla, sorvezető, tapintható szögmérő, speciális körző -, valamint a fejlesztő játékokat – tapintható dominó, gyengénlátóknak Rubik kocka, csörgő labda -.

A Közösség Lámpásairól Mészáros Ágnes és Eleki Abigél beszélt, melyek Budapest több kerületében: 3.,4.,7.,11.,13.,14.,15.,17.,18.,19. és Szentendrén valósulnak meg. Elmondták, hogy gyermek- és ifjúsági színházi darabok audionarrált előadásai, kirándulások, kerületi rendezvények, darts délutánok és egyéb lehetőségek várják a fiatalokat. A programok kialakításában természetesen mindenki ötleteire számítunk, ezért fontos, hogy a 18 év alatti, fiatal korosztály is képviseltesse magát a VGYKE által szervezett eseményeken.

A szolgáltatások bemutatása végén a gyerekeket bevontuk egy izgalmas kvíz játékba. A kérdésekre a bemutatkozás kapcsán elhangzottakból tudhatták meg a válaszokat, a nyereményeket pedig a segédeszközbolt termékeiből válogattuk össze. Nagyítót, csúszásgátló alátétet, és tapintható játékot vihettek haza a nyertesek.

I.                     helyezett: T. Máté

II.                   helyezett: Sz. Kristóf

III.                 helyezett: K. Aurél

A táborozó gyerekeknek tetszett a bemutatkozásunk és a szolgáltatásokról kapott tájékoztatás.

Kiss Erika