Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Látássérültként Zuglóban

2018. január 25.
A képen a fehérbotos tesztelőkből és a szervezőkből álló sétacsoport tagjai láthatóak a Thököly úton, Zugló vasútállomásnál

A Sunrise Projekt célja, hogy a közterületet ténylegesen használó emberek véleményét figyelembe vegyék és ez alapján dőljön el a fejlesztések iránya. Az érintett emberek több fórumon is jelezhetik a javaslataikat, de a program munkatársai direkt megkeresik azon csoportok képviselőit is, akik egyenlő esélyű hozzáférésére nagyobb figyelmet szeretnének fordítani. Így került sor a látássérültekkel való közös sétára. A sétáról az alábbi beszámolót adták közre a szervezők.

“Vakokkal sétáltunk Törökőrön, hogy megtudjuk, milyen akadályokba ütközik – gyakran szó szerint! – egy látássérült a mindennapi közlekedés során. Nos, annyit előre elárulhatunk, hogy a jegyzetfüzeteink hamar beteltek.

A kis csapat az indulástól alig 200 méterre, a Mexikói út -Thököly út kereszteződésénél állt meg először, ahol a kanyarodást gátló, a gyalogosokat védő betonelemekre hívták fel a figyelmet vezetőink. Kiderült, hogy ami a látóknak biztonságot ad, egy látássérült számára inkább megtévesztő. Ők ugyanis a járdaszegélyek alapján tájékozódnak, a betonelemek nem nyújtanak elég információt a biztonságos átkeléshez. A jó és biztonságos megoldás megfelelő jelzésekkel ellátott lámpás zebra lenne.

A betontömbök láthatóak a képen, melyek mást üzennek egy látónak és mást egy fehérbottal tájékozódó gyalogosnak

A kép forrása: http://mizuglonk.hu

A Francia út járdaszegélyéből kijáró macskakövek is veszélyesek lehetnek azoknak, akik nem látnak jól, de ez az idősebbek, nehezen közlekedők számára is probléma, akárcsak a járdákra sok más helyen is jellemző töredezettség, bukkanók. A feladat egyértelmű, a járdák, szegélyek javítása, akadálymentesítése, megfelelő jelzésekkel való ellátása.

A töredezett járdaszél látható a képen, mely minden gyalogosnak probléma, nem csak a fehérbotosoknak

A kép forrása: http://mizuglonk.hu

Sétánk következő megállóhelye Zugló vasútállomása volt, ahol az általános gondokon túl, a vakok számára fontos, fehér bottal érzékelhető vezetősávok hiánya okoz veszélyt. Különösen problémás ez a peron szélén, ahol a biztonsági sávot csak egy festett fehér vonal jelzi, itt életvédelmi kérdés lenne a taktilis jelek (a járdán elhelyezett térbeli mintázatok, szabályos kis dudorok, csíkok) alkalmazása.

A vasútűllomáson nincs semmilyen taktilis jelzés, még a sodrási sáv sincs jelölve

A kép forrása: mizuglonk.hu

A séta során kiderült, hogy a buszmegállók megközelítését is nagyban segítené a járdákon elhelyezett vezetősáv, ami a buszok első ajtajához tudná navigálni a látásukban korlátozottakat.

Átérezhettük azt is, milyen kellemetlenséget, sőt balesetveszélyt jelentenek a járdák közepére kihelyezett, az autók felhajtását akadályozó karók és a reklámcélú megállítótáblák.

Egy járdára helyezett megállítótábla látható a képen, mely egy boltot reklámoz, a tesztelők beleütköztek

A kép forrása: mizuglonk.hu

Egy kis empátiával megérthető, miért lenne fontos a hibák javítása, de hogy még élőbb legyen a dolog, ki is próbálhattuk, milyen bekötött szemmel, fehér bottal róni az utcákat. Nem könnyű.

Egy apró pozitív fejleményt azonban közösen könyvelhettünk el: a buszmegálló melletti járdán álló postaláda, ami sok korábbi ütközés forrása volt, kikerült a gyalogos útvonalról. Egy fokkal könnyebb lett közlekedni.

A január 18-ai tematikus séta a Sunrise projekt szakmai programjának része volt. A további eseményekről a Mizuglónk facebook oldalán és a mizuglonk.hu oldalon adunk hírt. A sétáért és a sok segítő információért köszönet Kroll Zsuzsannának és Tillmann Zsoltnak, akik végigkalauzoltak minket!”

A hír forrása: http://mizuglonk.hu