Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Látogatás az Orvostörténeti múzeumba

2023. július 7.
Az erzsébetvárosi Lámpás Klub logója
Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

Látogatás az Orvostörténeti múzeumba – Szeretettel várunk Mindenkit a VII. és XX. kerületi Lámpás Klubok júliusi közös külsős programjára, mely alkalommal a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumba látogatunk el, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetünk részt.

„Kiállításunk gerincét a nyugati medicina történetének bemutatása adja; az ókori Egyiptomtól a legújabb korig vezetjük látogatóinkat. A látogató nemcsak a gyógyítás folyamatos tökéletesedéséről alkothat képet magának, hanem a nyugati orvoslás kultúrájának sokszínű, szerteágazó gyökerű és örökké változó hagyományáról. A kiállítás a gyógyításban, az orvoslásban egykor használt eszközök mellett az orvosi, természettudományos könyvek, dokumentumok, valamint a betegséget s a gyógyítást bemutató festmények, szobrok stb. segítségével pontról, pontra ábrázolja az orvosi, biológiai tudás évezredeken átívelő tökéletesedését, a sebészeti, szülészeti technika folyamatos fejlődését, és a betegség, a halál, illetve a gyógyítás művészi ábrázolását. A kiállítás ugyancsak fontos részét képezi a magyar egészségügy, és a magyar orvoslás bemutatása. Kiállításainkban különös hangsúlyt kap a Semmelweis életét, munkásságát feltáró anyag, hiszen a Múzeum -a talán legismertebb magyar – Semmelweis Ignác szülőházában található.”

Forrás: semmelweismuseum.hu

A program időpontja: 2023.07.18. 15:00-18:00

A múzeumpedagógiai foglalkozás díja 500 FT/fő, mely önköltséges.

Kérjük, mindenki hozza magával az MVGYOSZ tagsági igazolványát!

A múzeumlátogatás után mindenkit vendégül látunk egy kis finomságra!

Találkozó: a Döbrentei Téren a 110-112-8E-108E buszok Blaha felől érkező megállójában 14.10-14.20 között!

Visszajelzésüket 2023. 07.13-án 18 óráig várjuk a részvételről, illetve amennyiben segítségre van szükségük (kíséret stb.) a megjelenéshez.

Dudikné Rácz Andrea és Jánosi Veronika
Közösségi civilszervezők

Elérhetőségek:

Dudikné Rácz Andrea:
Mobil: +36 30 186 63 28
E-mail: pesterzsebet.szervezo@vgyke.com

Jánosi Veronika:
Mobil: +36 70 387 52 66
E-mail: erzsebetvaros.szervezo@vgyke.com

#aliglátó #Erzsébetváros #gyengénlátó #klubprogram #közösprogram #közösséglámpásai #látássérült #meghívó, #múzeumlátogatás #Pesterzsébet #vak #VGYKE