Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Milyen is az a Fanatic Jump Blind? – az Újpalota Fittnessben jártunk

2022. augusztus 23.
A jelenlévők edzés közben

 

A VGYKE a „Vizuális kultúra és sport is mindenkié” FOF 2021 nyertes pályázatának ötödik vállalt programjaként 2022. július 26-án a Fanatic Jump Blind speciális sportolási lehetőséget próbálta ki.

A rendezvényhez a helyszínt az Újpalota Fittness biztosította, aki pedig a programot koordinálta, Rizmayer Beatrix, edző, dietetikai tanácsadó.

Az alkalom az átöltözést és elhelyezkedést követően egy interaktív dietetikai beszélgetéssel indult, mely keretében mind az egészséges életmódról, mind pedig a helyes táplálkozás mikéntjéről hasznos információkat tudhattunk meg.

Ezt követően próbálhattuk ki a Fanatic Jump Blind sportot, mely a Látássérültek számára speciális mini trambulinokra kifejlesztett mozgásforma. A trambulinok specialitása abban rejlik, hogy mindegyik eszközre saját kapaszkodó van rögzítve, ezzel nagyobb stabilitást és biztonságot nyújt.

Az órán zenére ugráltunk és erősítő gyakorlatokat végeztünk. A trambulin kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket, erősíti a hát és törzs izmait, és kiváló zsírégető.

A keményebb, erősítő gyakorlatok után lehetőségünk volt relaxálós és nyújtó, ízületkímélő (pilates) mozdulatokat és gyakorlatokat is kipróbálnunk.

Fizikailag kifáradva, de szellemiekben gazdagodva zárhattuk le az edzést, bízva abban, hogy a jövőben még sok lehetőség nyílik együtt sportolni.

A program a SLACHTA MARGIT NEMZETI SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával került megrendezésre.

Kollárszky Boglárka