Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Érdemes-e ősszel az Állatkertbe menni?

2018. december 8.
A képen egy gorillakölyök látható, aki főszerepet kapott az angyalföldi klub állatkerti programján

Az év során többször voltunk az Állatkertben, hogy a lehető legtöbb klubtagunk megismerhesse az Állatkert új helyeit, köztük például a Holnemvolt Parkot. Az év végéhez közeledve úgy döntöttünk, hogy megpróbálkozunk a kissé hidegre forduló időben is elmenni, hátha kapnak a tagjaink valamilyen egyedi élményt. Nem csalódtunk!

A korábbi látogatásainkhoz képest nagyon meglepő volt, hogy sokkal több állatot láthattunk a korábbi látogatásainkhoz képest! Azt gondoltuk, hogy a melegben lehet a legtöbb állatot megfigyelni, de az enyhe időjárásban nagyon sok állat közelebb merészkedett a látogatókhoz. Az egyik kísérőnk szerint ez a kevesebb látogatónak köszönhető, mivel a zaj, a mozgás megijeszti az állatokat, de a nyugalom és a csend bátrabbá teszi őket.

A képen két gyerek tag próbálja olvasni az egyik állatkerti tájékoztató feliratot a zebrák előtt állva

Az egyik nagy élményforrás az volt, hogy direkt úgy szerveztük az állatkerti sétánk útvonalát, hogy a különböző bemutatók időpontjára érkezzünk meg. Mivel kevesebb látogató volt, ezért a bemutatónkon több volt a hely, mindenki el tudta foglalni azt a helyet, amelyik a látásának a lehető legjobb volt. Nagyon sok mindent tanulhattak a kicsi tagjaink és a szüleik is ezeken a bemutatókon, mert talán a bemutatók vezetőinek is kényelmesebb volt a kisebb nézősereg.

A képen néhány angyalföldi gyerek klubtag a fókákat nézi a medence előtt

A látogatásban nagyon sok kellemes elem volt, de az egyik legnagyobb sikert egy kicsike gorillakölyök aratta. A gorillák helyét több hatalmas üvegablak mögül lehet megfigyelni és ezekhez az ablakokhoz oda is sétáltak. Köztük a képen látható kiskölyök is megtisztelt bennünket és nagyon sok időt töltött el mellettünk. A gyerekeknek annyira tetszett, hogy háromszor is visszamentünk hozzá!

A képen egy gorillakölyök látható, aki főszerepet kapott az angyalföldi klub állatkerti programján

A program másik kellemes meglepetése volt, hogy a játszóterek is kiürültek. Ennek köszönhetően a kisebb tagjaink bátrabban vették birtokba a játszóeszközöket és nagyon felszabadultan tudtak játszani.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a hidegebb időben is nagyon megérte ellátogatni az Állatkertbe és nyugodtan kijelenthetjük, hogy sokkal erőteljesebb élményt kaphattak a tagjaink a korábbi látogatásokhoz képest!

Köszönjük az Állatkert dolgozóinak a szíves fogadtatást és Angyalföld Önkormányzatának a program támogatását!

Tóth Andrea
közösségi civilszervező