Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szemléletformáló foglalkozás az Óbudai Mesevilág Óvodában

2024. június 6.
Szemléletformáló foglalkozás az Óbudai Mesevilág Óvodában - Panka és kutyusa, Hablaty a gyerekekkel.

Szemléletformáló foglalkozás az Óbudai Mesevilág Óvodában

A III. kerületi Lámpás klub május 23-án szemléletformáló foglalkozást tartott az Óbudai Mesevilág Óvodában. A foglalkozáson három csoport, összesen 46 gyerek vett részt.

Ruzsa Viktor és Rátóti Krisztina szervezők, valamint Krayné Faragó Zsuzsa és Pesa Anna Mária (Panka) vettek részt a programon. Az asztaloknál Krayné Faragó Zsuzsa, Ruzsa Viktor és Rátóti Krisztina tapintással és illatfelismeréssel kapcsolatos feladatokat adtak a gyerekeknek. Krayné Zsuzsa pedig a hallás érzékszervét igénybe vevő játékkal is készült, különböző hangokat kellett felismerniük.

Ezeken a játékos feladatokon keresztül próbálhatták ki, hogy milyen az, amikor a látásukat nem használva csak a többi érzékszervükre támaszkodhatnak.

A hangok között szerepeltek többek között autófékezés, munkagép, kutyaugatás és mikró sütő hangja is. Az illatminták kakaó, vanília és szegfűszeg voltak.

Panka a tornateremben mutatta be a közlekedést fehérbottal és vakvezető kutyával. A kutyust (Hablaty) a gyerekek meg is simogathatták.

Az ovisok érdeklődőek, nyitottak és nagyon ügyesek voltak. Az óvónők szintén nagy érdeklődést mutattak, és sokat segítettek a résztvevőknek.

Nagyon jó volt a foglalkozás, mert a szemléletformáló kollégák jól együttműködve, csapatként tudtak dolgozni.
Az eseményről képes beszámolót Klubunk Facebook-oldalán találnak az érdeklődők, itt

Rátóti Krisztina, Ruzsa Viktor
III. kerületi közösségi civilszervezők

#aliglátó #gyengénlátó #látássérült #Óbuda #óvoda #szemléletformálás #vak #VGYKE