Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Újbudán járt az Ügyfélszolgálat

2017. december 28.
Az ügyfélszolgálat munkatársai egy asztal mellett ülve kérdésekre válaszolnak

Nagy várakozás előzte meg a kitelepülő Ügyfélszolgálattal közös klubnapunkat Újbudán, mivel többen jelezték, hogy mindenképpen a klubnapon szeretnének tagdíjat fizetni. A korai sötétedés és a hideg miatt kényelmesebb volt ugyanis a klubnapjainknak otthont adó Budapesti Művelődési Központig eljönni, mint Zuglóba átutazni. Néhány tagunk azt is előre jelezte, hogy lenne pár kérdése, amire személyesen szeretne választ kapni. Így nem is volt más vendégünk a klubnapon, hogy ezek az igények maradéktalanul kiszolgálásra kerülhessenek.

Egy asztal mellett ülve a kitelepült ügyfélszolgálatnál tagdíjakat fizetnek be

Először a tagdíjak befizetése történt meg, ami többeknek óriási segítség volt. Az előzetes jelzésnél kevesebben élhettek vele, de örültünk annak, hogy ennek a lehetőségnek híre ment és ez segítség lehetett néhány embernek.  Szilágyi Erika és Benke Richárd röviden ismertette az Ügyfélszolgálat munkáját és felhívta a figyelmet arra, hogy a hírlevél és annak a hangos változata, a telefonos hírmondó mennyire értékes informálódási lehetőség a látássérülteknek.

Az ügyfélszolgálat munkatársai egy asztal mellett ülve kérdésekre válaszolnak

A klubnap meghirdetésekor közöltük azt is, hogy aki először látogat el a klubnapunkra, az ajándékot kap. Nagy örömmel adtuk át Czirják Ferenc részére ezt az ajándékot, mely az Egyesületünket bemutató könyv nyomtatott változata volt.

Ezt követően került sor a kérdések megválaszolása. Ezek egy része a tagkönyvekkel volt kapcsolatos, valamint a nemzetközi utazási kedvezmények kerültek szóba. Nagy meglepetést okozott többünknek is az, hogy a MÁV felvilágosításában téves az utazni vágyó látássérültek informálása. Mi magunk is szerveztünk 2017-ben nemzetközi utakat és nekünk is azt mondták el több helyen is, hogy a határokon túl nincs kedvezmény a látássérültnek és a kísérőjének. Most azonban kiderült, hogy az Ügyfélszolgálat kiállíthat igazolást a tagok részére, mellyel minden nemzetközi kedvezmény igénybe vehető. Az igazolás angol nyelvű és bárki, bármikor, bármennyi alkalommal személyesen kérheti az Ügyfélszolgálattól.

A kérdések megválaszolása után megterveztük az újbudai klub következő évét. Ami elhangzott javaslat, azt figyelembe fogjuk venni és igyekszünk rájuk forrást teremteni. Továbbra is lesznek rövidebb, helyi séták, valamint nagyobb kirándulások is. Szeretnénk még többször bowlingozni és várhatóan a Főzőcske is folytatódni fog.

Az pedig továbbra is biztos, hogy a hét első keddjein mindenkit várunk beszélgetni a klubnapunkon! Legközelebb az évkezdés miatt azonban január 9-én találkozunk.

Neumann Károly
közösségi civilszervező