Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A harmadik kerületi klub eseményei

2017. december 19.
Az óbudai klubtagok az asztalnál ülve hallgatják az ügyfélszolgálatot

Több látássérült sorstársunk kísérőjével együtt érkezett a klubnapunkra, melynek nagyon örültünk, mivel vendégeink voltak a VGYKE ügyfélszolgálatának munkatársai, Szilágyi Erika és Benke Richárd.

Az óbudai klubtagok az asztalnál ülve hallgatják az ügyfélszolgálatot

Tájékoztattak minket munkájukról, és a hetente megjelenő hírlevél olvasására ez alkalommal is felhívták a figyelmünket, mert ott minden aktuális lehetőségről és eseményről friss információt kapunk. A 2018. évi tagbélyeg megvásárlására, új belépésre ott helyben is volt lehetőség.

Az óbudai klubnapon az ügyfélszolgálat és a Láthatár bolt munkatársai tartanak bemutatót és előadást

A Láthatár bolt munkatársai Katona Zsuzsanna és Mészöly Renáta is eljöttek klubnapunkra. Magukkal hoztak olyan segédeszközöket és más termékeket, melyek a látássérült emberek mindennapi életében nélkülözhetetlenek. Kínálatukban voltak nagyítók, beszélő eszközök, különböző méretű párnák. Ezen a napon több termék is gazdára talált. Klubnapunkon a kötetlen beszélgetésre is volt lehetőség a terített asztalok mellett. Tartalmas órákat töltöttünk együtt.

Már akkor is említettük, hogy hamarosan színházba megyünk, melyet mindenki nagy örömmel fogadott.

az óbudai klubtagok a színházban

A Vidám Színpad esti előadása mellett döntöttünk. Látássérültekkel és kísérőikkel együtt tizennégyen mentünk el. A Szerelmes nagykövet című vígjátékot néztük meg. Főszereplő volt Straub Dezső, további szereplők voltak Böröndi Tamás és sokan mások, akiket nagyon kedvelünk.

A színházi előadás végén a színészek a színpadra vonulnak

Alig telt el idő, nevetés nélkül. Mindenki nagyon jól érezte magát. Előadás után hazafelé esett az eső, de jókedvünket még az eső sem vette el. Jól szórakoztunk.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező