Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Audionarrációs kérdezz-felelek (4. rész)

2017. november 25.
A képen két rajzolt alak látható, akik beszélgetnek egymással

Jelenleg ugyan nincsenek a Holdvilág Kamaraszínházzal együttműködve általam narrált előadások, de az Erste Bank “Higgy magadban!” elnevezésű pályázatának keretében éppen azért küzdök, hogy újra a narrátori fülkéből közvetíthessem a színpadi eseményeket. Nagyon nagy segítség lenne, ha Ön is támogatná a pályázatomat egy szavazattal, köszönöm!

Itt tud szavazni a pályázatomra:
http://www.erstehiggymagadban.hu/palyazat/a-kultura-mindenkie-887

Alábbi válaszadóim Bodáné Ágoston Mária és gyengénlátó kislánya, Krisztike rendszeres látogatóim a színházban és egyszersmind, a kolléganőm és általam hosszú ideig mentorált közösség oszlopos tagjai. Krisztike az egyik legkedvesebb nézőm, nélküle hiányérzetem lenne. 🙂

1. Hogy érezted magad a kulisszabejáráson? (Elegendő volt a személyi segítés? Mindent meg tudtál vizsgálni közelebbről? Minden kérdésedre választ kaptál?)

A kulisszabejárás nagyon érdekes, jó a díszleteket és a színészek jelmezeit megtapogatni, de a leghasznosabb, hogy a hangjukkal is megismerkedhetünk, és így azonosítani tudjuk őket az előadás alatt.

2. Hallható, érthető és értelmezhető volt a narráció az előadás alatt?

Igen jól hallható és érthető a narráció, a szerkezet is könnyen kezelhető.

3. Elegendő volt a narráció mennyisége vagy többet igényeltél volna?

A cselekmény elmondása elegendő volt, nem volt szükség többre.

4. Zavarta a narráció a színpadi szöveg érthetőségét?

Nem zavart a narráció, pont jó helyeken szólt az ismertető.

5. Értelmezhető volt a mozgások leírása?

Igen.

6. Be tudtad azonosítani a színészek hangját a karakterüknek megfelelően az előadás alatt?

A kulisszabejárásnak köszönhetően sikerült.

7. Van bármilyen igényed, ötleted a narráció kapcsán, amit szívesen megosztanál velem?

A rövid szavak és mondatok, egyszerűbb kifejezések a megérthetőséget könnyebbé teszik. Én úgy éreztem, hogyha túl sokáig nem szólaltál meg, hogy esetleg a készülékkel valami probléma történt.
Mi a kezdetektől hallgattuk a narrációkat és megállapítottuk , hogy nagyon sokat fejlődtél! Jól csinálod, látszik, hogy beleadod a szívedet-lelkedet.
Gratulálunk!

Üdvözlettel: Krisztike és Babi

A képen két egymással szemben ülő piktogram-bábu látható egy asztalnál. Fejük felett üres, csupán jelzésértékű szövegbuborék.

Köszönöm a válaszadást!

A www.facebook.com/vgykeaudionarracio oldalon további véleményeket, narrációkat, programajánlókat és egyéb érdekességeket talál, látogasson el oda is, szeretettel várom! Kérdése van az audionarráció kapcsán? Írja meg nekem a vgyke.audionarracio@gmail.com e-mail címen, szívesen válaszolok!

S. Tóth Erika
audionarrátor, kommunikációs munkatárs
Mobil: +36 30 755 6983