Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

El Camino

2024. június 18.
El Camino - a vendég, Bagi Rea mesél az útról.

El Camino – élménybeszámoló volt a klubnapon
2024. június 7.

Júniusi klubnapunkon egy különleges előadást hallgatthattunk meg Bagi Reától, aki Portugáliából indulva végigjárta az El Camino zarándokutat.

Rea beszámolt arról, hogy munkahelyi kiégés miatt döntött úgy, hogy végigjárja az utat, és remélte, hogy az úton csak magával foglalkozva, magára koncentrálva megtalálja a helyes utat.

Az útvonal egy része a tengerparton is folytatódott, csodás látványt nyújtva a gyaloglóknak. A szálláshelyek 5 km-enként voltak, tehát a fáradt vándorok tudtak pihenni. Az úton a zarándokútlevelet lepecsételték, minden egyes állomáson, melyet Rea útbaejtett. Emlékül természetesen magával hozta Szent Jakab kagylóját, egy sárga kagylót, mely csak a szent nyughelyének környékén található a tengerben.

A 270 km-es úton csak a hátizsákja, túracipője, és egy különleges masszázslabda segítette. Családjával este beszélt, ez is erőt adott neki. Az úti élményeket lelkében magával hozta Magyarországra.

Úgy döntött, hogy feladja régi munkáját, az itthoni életben is „új utakon” folytatja életét, családja támogatása mellett.

Még kevésnek is bizonyult a klubidő az élménybeszámolóra, szívesen hallgattuk volna még a távoli különleges út rejtelmeit.

Szalainé Tündi
Közösségi civilszervező

#aliglátó #Ferencváros #gyengénlátó #klubnap #közösségiklubok #látássérült #vak #VGYKE