Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Február Rákosmentén

2018. március 1.
A rákosmenti tagok figyelik Panni táncát

Rákosmente lámpásaiként fontosnak tartjuk, hogy az akadálymentes kultúrát megismertessük tagjainkkal, vagyis minél több narrált előadást szervezzünk számukra. Ezért február 1-én A muzsika hangja c. előadást néztük meg a Pesti Magyar Színházban összesen 12-en. Megérkezéskor Tóth Cecília audionarrátortól megkaptuk az Ipodjainkat, amihez egy fülhallgató csatlakozott. Ennek segítségével hallhattuk a narrációt.

A képen a színházi előadás látható, színészekkel teli a színpad

A színek változását úgy jelezték, hogy a tüllfüggönyre különböző képeket vetítettek, ilyenkor mi a készüléken hallottuk ezeket a dolgokat Cilitől. A mélyen humánus történet, a szereplők, a zene nagy örömet okozott, és csodálatos hatással volt ránk. A programon 12 fő vett részt.

A színházterem belseje látható a képen

Még tavaly történt, hogy egyik kolléganőnk megismertetett minket Fürstné Panni senior boldogságtánc oktatóval. Mivel ez a hónap a vidámságé elhatároztuk, hogy Pannit meginvitáljuk a február 6-i klubunkba, hogy tagjainkkal is meg ismertesse a mozgás örömét. Röviden bemutatta ezt a mozgásformát, amely Németországból indult, és terjedt el. Mint kiderült, ez a nagyon aktív szellemi munka serkentőleg hat az agyi működésre.

A rákosmenti tagok figyelik Panni táncát

Először két ülőtáncot, majd egy állótáncot tanultunk meg. Elsőként mindig a lépéseket vettük át, amit ezt követően zenével együtt gyakoroltunk. Bár meglehet, hogy nem mindig a zene ritmusára mozogtunk, mégis élveztük a táncot, hiszen sokat nevettünk közben.

A rákosmenti klubtagok egy gazdagon terített asztal mellett ülnek és finom desszerteket esznek

Ezt követően ismertettük a vaklakás pályázatot, és javaslatokat, ötleteket gyűjtöttünk tagjainktól arról, hogy milyen kirándulásokon és egyéb őket érdeklő programokon szeretnének részt venni ebben az évben. A napot kötetlen beszélgetéssel, eszegetéssel jókedvűen zártuk. A klubon 13 fő vett részt.

Acsay Péter és Kray Zsuzsa
közösségi civilszervező