Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Hajós délután Angyalföldön

2018. augusztus 7.
A képen az angyalföldi klubtagok beszélgetnek egy asztal mellett, háttérben a Duna látható

Mivel a megbeszélt találkozási időpontunk az egyik legnagyobb kánikula kellős közepére esett, ezért úgy határoztunk, hogy felszállunk egy hajóra és ott tartjuk meg a klubnapunkat. Az időt érintő várakozásunk teljesült is, mert kellemes szellőben, aránylag csendben és nyugalomban tudtunk nagyon sokat beszélgetni, amíg a hajónk elment Lágymányosig, majd vissza Angyalföldre.

Az egyik sokakat érdeklő kérdés a hajókon igénybe vehető kedvezmények voltak. Mivel mindenkinél ott voltak a különféle igazolványok, a hajón lévő személyzet nagyon készségesen adott felvilágosítást és válaszoltak minden kérdésre. Megtudtuk például azt is, hogy a látássérültek az igazolvánnyal mindig ingyen utazhatnak, mely kérdés régóta foglalkoztatta a tagjainkat.

A képen az angyalföldi klubtagok láthatóak a Népfürdő utcai találkozóhelyen

Az utazás első felében megbeszéltük azt, hogy kivel, mi történt, mivel nagyon hosszú betegség miatt az egyik családunk hónapokig nem tudott eljönni közénk. Azóta szerencsére meggyógyultak, csak sajnos több dologról lemaradtak. Elmondtuk nekik merre voltunk, miket csináltunk klubként és mivel ezek a programok nagyon kellemesek voltak, amelyiket csak szeretnék, meg fogjuk ismételni.

Mivel több új család csatlakozott a klubunkhoz, sort kerítettünk egy egyeztetésre is, így megpróbáltuk nagyjából összeállítani az év második felének a kiemelt programjait. Szerencsére ötletekből nem volt hiány, így nagyon gazdag és kellemes második félévben reménykedünk!

A képen az angyalföldi klubtagok beszélgetnek egy asztal mellett, háttérben a Duna látható

Az új tagjaink kérésére sokat beszélgettünk az őket érintő kérdésekről, élethelyzetekről, melyben a régebbi tagjaink tapasztalatai nagyon hasznosnak bizonyultak. Többek telefonon kapcsolódtak be a beszélgetésbe. Iskolai kérdések, segédeszközökkel kapcsolatos tippek, utazással kapcsolatos ötletek kerültek szóba, melyeket a felsorolás szintjén is nagyon hosszú lenne ismertetni. Mindenesetre nagyon hasznos ötletbörze valósult meg a klubnapunk második felében, a gyerekek pedig közben sokat gyönyörködtek a kilátásban és a mellettünk elhaladó különleges járművekben.

Ahogy a mostani alkalom is bebizonyította, érdekes, kellemes és hasznos is klubnapokra járni. Reméljük, hogy ez a felismerés sokakat ösztönözni fog a jövőben arra, hogy rendszeresen velünk tartsanak!

Tóth Andrea
közösségi civilszervező