Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Különleges Rubik-kockák

2023. június 15.
Különleges Rubik-kockák
A kép forrása: Régi jó játék
Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

Szeretettel hívunk Mindenkit az idei év első nyári klubnapjára, mely alkalommal különleges Rubik-kockák várnak minket. Tapintható és mindenféle izgalmas alakú és formájú kockákkal találkozhatnak az érdeklődők, sőt, még a kirakással is megpróbálkozhatunk.

Érdekesség

A Rubik-kocka háromdimenziós mechanikus logikai játék, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő. A Rubik-kocka eredeti neve a magyar kereskedelemben bűvös kocka volt. A szabadalmi leírásban a feltaláló térbeli logikai játékként nevezte meg a mechanikus, egyéni logikai játékot, amelynek célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek.

A kocka színezésénél Rubik Ernő a három alapszínt választotta ki elsőnek, a pirosat-kéket-sárgát, majd a másodlagos színeket, a zöldet és narancssárgát, a lila helyett a fehéret választotta, úgy gondolta, a lila nem illik a kockához. A színek elrendezése is eltérő volt a ma használatostól, a fehér és a sárga egymás mellé került, mostanra viszont már az az elterjedt, hogy egymással szemben találhatóak.

Forrás: Vikipédia

Az érdeklődők a klubnapot online a XVI. kerületi Lámpás Klub Facebook-oldalán is figyelemmel követhetik, a videó később is visszanézhető, meghallgatható lesz.

Helyszín: Napraforgó Központ (1163 Budapest, Cziráki utca 22. földszint, kliens terem)

Időpont: 2023. 06. 19. 14:00-15:30

Visszajelzését várjuk a részvételről lenti elérhetőségeinken, illetve amennyiben segítségre van szüksége (kíséret stb.) a megjelenéshez.

A VGYKE tagjai mellett természetesen nagy szeretettel várunk bárkit: látássérülteket bármely korosztályban, más fogyatékossággal élőket, jól látó társaikat, ismerőseiket, lelkes önkénteseket is!

Kollárszky Boglárka és Majláth Mónika
Közösségi Civilszervezők

E-mail: 16.kerulet.szervezo@vgyke.com

Tel.: +3630/513-0776, 0670/773-40-54,

Facebook-oldal

#aliglátó #gyengénlátó #klubnap #kockakirakás #közösjáték #közösséglámpásai #látássérült #meghívó #vak #VGYKE #XVI.kerület