Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szülinap a XVIII. kerületben

2023. július 6.
Szülinap a XVIII. kerületben - a tagok az asztal körül

Júniusban is megtartottuk havi klubnapunkat (28-án) a Kondor Béla Közösségi Házban, melynek témái: Budapest egyesítésének 150 éves évfordulója, valamint a XVIII. Kerületi Lámpás Klub eddigi hét évének történései, valamint szülinap a XVIII. kerületben.

Egy játékos kvíz keretében beszélgettünk fővárosunkról történelmi, kulturális vonatkozásban, valamint személyes élményeinkkel, sztorijainkkal is hozzájárultunk a régi dolgok felidézéséhez. Szóba kerültek a nagy magyar királyok, jelentős történelmi események, a külföldi sztárok felbukkanása Budapesten, a tömegközlekedés viszontagságai és még nagyon sok érdekesség.

Szívet melengető volt a klubunk fennállásának elmúlt hét évében történt események felelevenítése is. Jártunk színházban, múzeumokban, fesztiválokon, voltak szabadtéri programjaink, kirándultunk, stb. Jókat nevettünk egymás kalandjain.

Mivel az időjárás aznap kissé szeles és a nyárhoz képest hűvös volt, ezért a korábban beígért, a közeli fagyizóban elfogyasztható fagylalt helyett inkább a terem „melegében” egy jégkrémmel ünnepeltük szülinapunkat. Az elkövetkezendő hónapok terveiről is beszélgettünk. Egymásnak kellemes nyarat, jó pihenést kívánva váltunk el.

Pázmán Krisztina és Juhos Róbert
XVIII. kerületi közösségi civilszervezők

#aliglátó #beszélgetés #Budapest #gyengénlátó #klubnap #közösséglámpásai #látássérült #születésnap #ünneplés #vak #VGYKE #XVIII.kerület