Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Változás a távcsőszemüveg igényléséről és a VGYKE Ügyfélszolgálat fontos információi

2022. szeptember 26.
A tagok az előadókat hallgatják.

 

2022. szeptember 14.

Szeptemberi klubnapunkra ismét Novák Zsuzsa, a Novák Optika vezetője jött el hozzánk. Zsuzsa már korábban jelezte, hogy szeptember végén változás lesz a távcsőszemüvegek gyártásával, felírásával, elkészítésével kapcsolatban.

Sajnos a háborús helyzet ennek a segédeszköznek a gyártásába is beleszólt, így a Zeiss típusú még szeptember 30-ig felíratható és megrendelhető, ezután már csak az Eschenbach típusú távcsőszemüvegek lesznek kaphatók. Sajnálatos, hogy közgyógyellátásra már nem lehetséges felíratni, de a NEAK engedélyével egyedi méltányosság alapon juthat hozzá, akinek szükséges.

Zsuzsi továbbra is segít az érintetteknek a nyomtatványok kitöltésében és a vizsgálatban is.

Az információkról Ruzsa Viktor, az Esélyegyenlőségi Magazin munkatársa készített riportot, melyet az alábbi linken lehet meghallgatni.

Klubnapunkra az ügyfélszolgálat munkatársai is eljöttek. Elmondták a fontos információkat az egyesület nyitvatartási rendjéről, szolgáltatásainkról, ezek igénybevételéről. Felhívták figyelmünket, hogy az irodaház jelenleg az építkezés miatt nehezen megközelíthető, ezért fokozottan figyeljenek, akik felkeresik irodánkat.

A klubnapon lehetőség nyílt tagjaink számára befizetni a 2023-as évi tagdíjat is. Új tagunkat is köszöntöttük, reméljük, hogy könnyebben feldolgozza a veszteséget, és jól érzi majd magát köztünk.

Kiss Márta, Tanai Csaba
Közösségi civilszervezők