Hirdetmények

A képen játékhoz használt Braille-felirattal is ellátott kockák láthatóak

Meghívó egy különleges játékklubba

Bieber Mária integrált játékklubot szervez vak, aliglátó, gyengénlátó és éplátó felnőttek részére. Erre lehet még ma estig jelentkezni.

A képen egy Braille-lap látható, amint valaki a kezével olvassa

Braille-tanfolyam

Ingyenes, egyéni braille-oktatást kínál az Egyesületünk. A képzésre bárki jelentkezhet.

Új nyitvatartás az Ügyfélszolgálaton

Felhívjuk tagjaink, olvasóink figyelmét, hogy a budapesti központi Ügyfélszolgálat nyitva tartása módosul.

Múzeumlátogatással indul a klubélet Újpesten

Jövő héten kedden délelőtt az újpesti Lámpás Klub az Állatorvostudományi Egyetem múzeumába szervez látogatást. Mindenkit sok szeretettel várnak.

Alkotói pályázat gyerekeknek

"Szépet álmodom" címmel nyílik kiállítás daganatos és fogyatékossággal élő gyermekek alkotásaiból a Látom az Életed blog szervezésében 2017. február 15-én a Magyar Nemzeti Galériában. Erre a kiállításra várják a szervezők 18 évnél fiatalabb alkotók nevezését.

A képen a 90 decibel logója látható

Akadálymentesített előadás az Erkel Színházban

Az Erkel Színházban január 14-én látássérülteknek narrációval, hallássérülteknek pedig jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített előadást tesz elérhetővé a 90 decibel.

Kutyás klubnap lesz Újbudán

Január 10-én aranyos kutyával és a gazdájával kezdődik el 2017 az újbudai Lámpás Klubban. A szervezők remélik, hogy minél több újbudait fogadhatnak, mivel egyéb meglepetésekkel is készülnek, melyeknek az a célja, hogy mindenki számára kellemesebbé és élményekben gazdagabbá tegyék az évet.

Esszépályázat 12-18 éves látássérült fiataloknak

Még néhány napig van lehetőség jelentkezni 12-18 éves látássérült fiataloknak egy tárgynyereményekkel díjazható, internethasználattal kapcsolatos esszéíró pályázatra.

Januári változás Újbudán

Az évkezdés technikai nehézségei miatt,, csak januárban, más időpontban lesz az újbudai Lámpás Klub klubnapja.

B.Ú.É.K!

Minden kedves tagtársunknak és olvasónknak nagyon boldog, egészségben és szeretetben gazdag boldog új évet kíván a VGYKE minden munkatársa!

Első Lámpás Klubok 2017-ben

2017-ben is sok szeretettel várnak mindenkit a Lámpás Klubok. A következő év első klubnapjairól számolunk be, mert lesz ahol változással kell számolni.

Aranyat érő klubnap

Rákosmentén az újrakezdéssel indítják az évet. Vidám és motiváló évkezdésre hívnak mindenkit egy igazán derűs vendéggel.

Boldog Karácsonyt!

Minden kedves olvasónknak és tagjainknak Kellemes, Békés Ünnepeket, és Egészségben, Anyagi javakban és Boldogságban Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk!

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! Láthatár segédeszköz boltunk az év utolsó hetében is nyitva tart! December 27-30. 10 órától 16 óráig várunk mindenkit, ha esetleg eltört, nem tetszik, lemaradt, vagy éppen javítani kell!

A képen egy könyveket ábrázoló ábra látható, felettük pedig egy mp3 lejátszó és egy fejhallgató

Közösen egy közösségért

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a 2016-os évben az Új Európa Alapítvány támogatásával pályázatot nyert, melynek keretében közösségi szolgálatos diákok, az egyesület hangstúdiójában érettségi témaköröket olvastak fel angol és történelem tantárgyakból.

Téli szünet a Lámpás Klubokban

A Lámpás Klubok vezetői megkezdték ez évi téli szünetüket. Ezúton is szeretnének kellemes ünnepi készülődést és kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek.

A nyugellátások és további ellátások 2017. január havi emeléséről

A Magyar Közlöny 2016. évi 201. számában (2016. december 14.) jelent meg a 416/2016. (XII. 14.) Korm. rendelet a nyugellátások és egyes más ellátások 2017. január havi emeléséről.

Karácsonyi vásár

Szeretettel meghívjuk a 2016. december 16-án, 9 órától 16 óráig megrendezésre kerülő Lámpás Klubok karácsonyi vásárára. 

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! December 27-30-a között a Láthatár bolt 10:00-16:00 óráig tart nyitva. Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánnak a Láthatár bolt dolgozói!

Futár távirányító igényelhető!

Ismét van lehetőség Futár-távirányítókat igényelni, amíg a készlet tart.

Domoszlai János fellépése

Ezen a héten egy saját esten lép fel Domoszlai János, akit jól ismerhetünk a Lámpás Klubokról. Mindenkit sok szeretettel bátorítunk, hogy nézze meg őt és támogassuk a jelenlétünkkel!

A képen a program logója látható

Erzsébet-program fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok számára

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében, az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok számára szociális üdülési pályázatot hirdet.

Karácsonyi készülődés a K11-ben

Az erzsébetvárosi Lámpás Klub kézműves napot tart, melynek keretében lehetőség nyílik saját kézzel elkészíteni, a karácsonyi ajándékokat. Sok szeretettel várnak mindenkit erre az egyedülálló lehetőségre!

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatárboltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére.

Karácsonyi klub Békásmegyeren

Az év utolsó és egyben karácsonyi klubnapját tartja a jövő héten a harmadik kerületi Lámpás Klub. Mindenkit szeretettel és egy meglepetéssel vár a szervező kollégánk!

Az Ügyfélszolgálat ünnepi nyitva tartása

Tisztelt Olvasóink! A budapesti központi Ügyfélszolgálat nyitva tartása az ünnepek között módosul.

Születésnap a XV. kerületben

Mindig öröm egy-egy kerületi klub születésnapja. Ez ebben a hónapban sem maradhat el. Ezúttal a tavalyi év utolsó hónapján megalakult XV. kerületi klub ünnepli az első születésnapját, melyre mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők.

Családi nap

A VGYKE - "Családi erőforrások" projektjének keretében sok szeretettel meghívja a látássérült gyerekeket és szüleiket a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó családi napra, melynek részeként ingyenesen megtekinthetik a Dima karácsonya című előadást, audionarrált formában.

A VGYKE összes szolgáltatása bemutatkozik!

Az Újbudán működő Lámpás Klub decemberi klubnapján, az Ügyfélszolgálat kitelepülése mellett a VGYKE összes szolgáltatása is be fog mutatkozni és egy bemutatót is fog tartani.

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatárboltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére.

Új helyszínen a rákosmenti Lámpás Klub!

A rákosmenti Lámpás Klub decemberben új helyszínen tartja a klubdélutánokat, mely helyszínt egy nagyon izgalmas programmal avatnak majd fel.

Miskolczi Emese kiállítása

Miskolczi Emese (1975) Párizsban élő fotó- és videóművész, aki az utóbbi években sajátos mozgóképes zsánert fejlesztett ki. Egyazon szociokulturális körbe tartozó csoportok tagjairól videó portrékat rögzít, amint elmondanak egy rájuk jellemző rövid mondatot.

Decemberben is Szempont Klub

December első napján is lesz Szempont Klub. Azok, akik eddig nem tapasztalták meg milyen egy énekmondó produkciója, most részük lehet benne, valamint egy jó beszélgetésben is.

A képen egy működő FUTÁR-tábla látható

FUTÁR távirányítót kaphat!

Azoknak a látássérülteknek, akik még nem rendelkeznek FUTÁR-távirányítóval, de szeretnének maguknak ilyen készüléket, most ismét nyílt egy lehetőség.

A lélek pihenőszigete

Van egy hely, ahol meghallgatnak, ahol fontos vagy. Kibeszélheted gondjaidat, segítünk.
Mindenki kerülhet nehéz élethelyzetbe, lehetnek érzelmi, kapcsolati, életvezetési problémái.
Együtt könnyebben tudjuk legyőzni ezeket!

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatárboltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére.

A rajzolt képen emberek beszélnek egy asztal körül

Meghívó az „Oldjuk meg, osszuk meg!” szülő klubra!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete számára kiemelten fontos, hogy a látássérült szülőket, és a látássérült gyermeket nevelő családokat segítse, támogassa.
A VGYKE – „Családi erőforrások” projektjének keretében nagy tisztelettel meghívjuk Önt az „Oldjuk meg, osszuk meg!” szülő klubunkra.

A képen egy karácsonyfacsengő látható

Beszélgetés a karácsonyi szokásainkról

A XVIII. kerületi Lámpás Klub november végi klubnapján nem csupán érdekes beszélgetés lesz a karácsonyról, hanem különböző ötleteket, javaslatokat lehet majd összegyűjteni főzésre, ajándékozásra. A szervezők ezen a módon is szeretnének abban segíteni, hogy kellemesebb lehessen mindenkinek karácsonykor.

A képen egy kölyök labrador látható

Kutyás bemutató Kispesten

A kispesti Lámpás Klub novemberi klubnapján nagyon sokféle program lesz. A jövő évi tagdíjak rendezésén túl arra is lehetőség nyílik, hogy a vendégek megtekintsenek egy vakvezető kutyás bemutatót és kérdéseket tegyenek fel a kutyus gazdájának.

Akadálymentes előadás a Katona József Színházban

Színpadbejárással és audionarrációval kísért előadást kínál a Katona József Színház, melynek akadálymentesítését egy egyedülálló pályázat keretein belül tudják megvalósítani. December 11-én vasárnap, 19 órától látható és hallható a nagyszínpadon az Illaberek c. produkció, mely a kivándorlás kérdését járja körbe szórakoztató és elgondolkodtató módon.

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatárboltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére.

A képen egy rendőrautó látható.

Felvilágosítás a Rendőrségtől

A volt Rendőrtiszti Főiskolához szervez programot a XV. kerületi Lámpás Klub. Rendőröktől nyílik lehetőség válaszokat kapni akármilyen kérdésre. Még lehet jelentkezni!

Meghívó szakmai fórumra!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete számára kiemelten fontos, hogy a látássérült szülőket, és a látássérült gyermeket nevelő családokat segítse, támogassa. A VGYKE – „Családi erőforrások” projektjének keretében nagy tisztelettel meghívjuk Önt a korai fejlesztéssel és kora gyermekkori intervencióval foglalkozó szakemberek interdiszciplináris szakmai fórumára.

Adventi Hangverseny

Tisztelt Olvasóink! A Vakok Állami Intézete szeretettel meghívja Önt Adventi rendezvényére!

Akadálymentes színházi program Angyalföldön

Az Egyesületünknek fontos a kulturális akadálymentesítés. Ezt előmozdítandó, szoros és jó együttműködés alakult ki a Holdvirág Kamaraszínházzal, amely novemberben egy új darabbal várja a kicsiket és a nagyokat, a fiatalokat és az időseket is.

ArtMan Nap

Az ArtMan Egyesület fogyatékossággal élő és ép tagjai több mint tíz éve hoznak létre oktatási, mozgásművészeti és terápiás programokat. A hazánkban egyedülálló Artman módszer először mutatkozik be egy egész napos, nyitott alkotóműhely keretében.

Meghívó egy vidám gálaestre

Szórakoztató gálaestre hívnak mindenkit az újbudai lámpások. Az ingyenes belépés mellett vidám és mozgalmas délután ígérnek, zömében látássérült fellépőkkel. Aki szeretne nézőként megjelenni, annak még van lehetősége jelentkezni.

Meghívás filmvetítésre

A Vakok Állami Intézete és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. szeretettel meghívja Önt „A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt” című film előadására.

Újpesti látássérültek! Figyelem!

Ingyenes hallásvizsgálatra van lehetőúség Újpesten, kifejezetten látássérülteknek, november 9-én. Részletek a hirdetményben.

Gépkocsivezető kerestetik!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Louis Braille Támogatószolgálata decemberi kezdéssel munkatársat keres!