Hirdetmények

SzeTi Basic tényleg az óra áráért

Az előző hírlevélben meghirdetett SzeTi Basic ára 25.989 Ft április elsejétől, így valóban megegyezik az ára a zsebóráéval, és az árcsökkentés 11.000 Ft.

Meghívó

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2015. április 17-én, 9 órai kezdettel tartja éves közgyűlését, melyre szeretettel várja minden kedves tagtársát!

Felhívás!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület, az Újpalotai ÉNO és a Csokonai Kulturális és Sport Központ közös szervezésében ez évben is megrendezi Budapesten a Speciális Művészeti Fesztivált.

Operatőröket, vágókat keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel gyakornokokat és megváltozott munkaképességű munkatársakat keres az egyesület adó 1% -os kampány tevékenységének megtervezéséhez és lebonyolításhoz.

Megvannak 2015 fogyatékosságbarát munkahelyei

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott Óbuda-Békásmegyer polgármesteri hivatala, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint számos vállalkozás és nagyvállalat, köztük az Auchan, a Spar, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta és az E.ON Hungária Zrt. Utóbbiak nem először kapták meg az elismerést.

Gazdag programok Rákosmentén

Kedves Klubtársunk! Szeretettel hívunk következő klubrendezvényünkre, amelyen hallhattok az aktuális hírekről, a húsvéti népszokásokról, valamint egy kis kézműveskedésre is alkalom nyílik.

Meghívó Ceglédre

Tisztelt Tagtársunk! Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját az idei év harmadik klubnapjára, amit 2015. március 26-án, csütörtökön, 10 órai kezdettel rendezünk meg.

Civil közösségi szervezőt keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2 fő munkatársat keres a XIX. kerületben, azonnali kezdéssel.

Találd meg a helyed – angolul is!

A VGYKE ACDC „Találd meg a helyed!” programja angol nyelvtanfolyamot szervez a látássérült érdeklődők és minden VGYKE kolléga számára!

“Együtt a teljes életért”

"Együtt a teljes életért" címmel szakmai nyílt napot szerveznek a Gyengénlátók Általános Iskolájában március 26-án. Többek között kiállításokkal, érdekfeszítő előadásokkal, bemutató órákkal készülnek a látogatók számára.

Szülősegítő program

A fogyatékossággal élő gyermekek ’TAVASZKÖSZÖNTŐ’ rendezvényéhez kapcsolódóan szakmai és érzékenyítő programot szerveznek védőnők részére.

Meghívó

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önt a Látássérült(ként) Gyermeket Nevelők Mentorszülő Hálózatának tapasztalatcserélő workshopjára.

A képen a Normafa oldala látható

Felfrissülés a természet lágy ölén

Fáj a fogad egy jó levegőn eltöltött pár órára? Vártad már, hogy végre kitavaszodjon, hogy sétálhass egyet a természetben? Ha így vagy ezzel, Neked is ott a helyed a Normafához tervezett kirándulásunkon!

Húsvéti klubnap

Következő programunk kedvcsináló a húsvéti ünnephez. Kíváncsi vagy a húsvéti szokásokra, érdekel az eredete? Megosztanád legkedvesebb emlékeidet a megjelent társasággal? Akkor szeretettel várunk Téged is havi klubunkra, melynek témája természetesen ez a különleges ünnep lesz.

Látogatás a Közlekedési Múzeumba

Kedves közösségi Tagjaink és Érdeklődők! Szeretettel invitálunk benneteket és kedves kísérőiteket a márciusban megrendezésre kerülő programunkra.

A képen egy

A VGYKE közreműködésével készíttethet gyógycipőt

Azoknak, akik közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkeznek, a Láthatár segédeszköz boltban lehetőségük lesz gyógycipőt készíttetni 2015 március végén. A cipőt katalógusból lehet kiválasztani, amelyet előzetes mintavétel alapján személyre szabottan készítenek el.

Közérdekű közlemény!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni tisztelt olvasóinkat, hogy az ügyfélszolgálat 2015. március 2-án, hétfőn zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Fészekhagyó Program

A Fészekhagyó Program a William Szindróma Társaság projektjeként a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg 2014. októberétől 2016. márciusáig. Tevékenységével részben az értelmi sérült fiatalok önálló életvitelét kívánja előkészíteni és támogatni, részben pedig rendezvényszervezésre tanítani a résztvevőket, konkrét rendezvények közös szervezése alapján.

Látássérült munkavállalókat keres a Láthatatlan Kiállítás

Ha szeretnéd megváltoztatni az emberek véleményét a vakságról, a látássérült emberekről, megmutatni a látóknak, hogyan segíthetnek, ha szeretnél egy vidám, pörgős csapatban egy jó ügyért dolgozni,
akkor Nálunk a helyed!

Pszichológiai tanácsadás

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy itt az ideje a szembenézésnek, ha egy nehéz helyzetet, vagy fájdalmas veszteséget szeretne esélyként megélni, ha a korlátok és hiányok helyett a lehetőségek megragadásáról, az elfogadásról és önmaga megvalósításáról szeretne beszélni, akkor jelentkezzen bátran! A VGYKE tagjai ingyenesen vehetnek részt a tanácsadáson.

Kossuth emléknap

Tisztelt Tagtársak! A VGYHE keretében működő Nosztalgia Klub emléktúrát szervez Nemzeti Ünnepünk alkalmából az 1848-49-es események nyomában Ceglédre.

Pályázat – Lakásgondok enyhítése 2015-ben

A „Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány” idén is meghirdeti pályázatát, mely a 18 éven felüli, életvitelszerűen Budapesten élő vak emberek számára szól. A támogatandó célok között szerepel többek között a lakásvásárlás, lakásépítés –és bővítés, felújítás, hiteltörlesztés.

Februárban beindul az Olvasó-sarok

Emlékszel mi volt az utolsó könyv, ami nagy hatással volt rád? Mi tetszett benne? Mindannyiunknak vannak az életünket meghatározó, befolyásoló impulzusai. Emberek, tájak, átélt pillanatok... Szerencsére még az olvasás sem ment ki a divatból, ezért Te vagy a mi emberünk, ha úgy érzed, könyvmolyként teljes az életed!

Pályázat – Könnyebb út a munkába

Gépjárműszerzési -és átalakítási támogatás igényelhető, melyet a lakóhely szerint illetékes Szociális és Gyámhivatalhoz kell benyújtani. Az igényléssel kapcsolatos információkat cikkünkben olvashatja.

Farsangi bál

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját egy fergeteges farsangi bálba! Zene, finomságok és jó társaság várja, jegyezze fel hát a 19-ét naptárába, és jöjjön el a mulatságra!

Meghívó a mentorszülők programjára

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önt a látássérült, illetve látássérültként gyermeket nevelő mentorszülő hálózat tapasztalatcserélő workshopjára!

„SzeTi Basic”

Jönnek a segédeszköz pályázatok, ahol érdemes megfontolni a SzeTi Basic hasznosságához mért, viszonylag alacsony árát. De vajon mit is kap a vevő a pénzért? Egy stoppert, egy percórát, egy számológépet és egy üzenetrögzítőt egyben. A megjelenést is a pályázatokhoz időzítettük: július 10.

Síbajnokság

A magyar Sí Szövetség nevében sok szeretettel hívunk mindenkit - versenyzőket, segítőket, családtagokat, barátokat és legfőképp résztvevőket - a 2015. évi hallássérült, látássérült, mozgássérült, értelmi fogyatékos országos alpesi síbajnokságra!

egy gépelő kéz látható egy laptopon

Informatika oktatás az Óbudai Egyetemen

A fogyatékossággal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ez év februárjában ismét térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szerveznek látássérültek részére.

Meghívó a “Sikeres Látássérültek” újabb beszélgetésére

A "Sikeres látássérültek" program következő vendége Tóthné Dr. Udvardi Katalin lesz, aki jelenleg is egy nyelviskolát üzemeltet, és ki sem látszik a tennivalók mögül. Gyere el és ismerd meg történetét!

Dietetikus szakember előadása klubnapunkon

Kedves Klubtársunk! Szeretettel meghívunk rákosmenti klubrendezvényünkre, amelyen vendégül látjuk kollégánkat, Bartyik Ágnes dietetikust, aki egy érdekfeszítő előadással készül számunkra.

Programajánló

Tökéletes hétvégi kikapcsolódást ígér a január 31-én megrendezésre kerülő XIII. Kerületi Civil Szervezetek napja, melynek az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ad otthont. Kiállítás, civil börze, játékok és még sok más várja a látogatókat. A belépés díjtalan!

Meghívó

Szeretettel meghívunk Téged és kísérődet, a 2015. február 4-én, szerdán tartandó klubnapunkra!
Témánk a farsang lesz, illetve a tavaszváró magyar népszokásokról is beszélgetünk, kiegészítésül pedig farsangi fánk recepteket cserélünk.

Nyitott ház a kultúra napján

Öthetes programsorozattal ünneplik a Pesti Vigadó százötven éves születésnapját. A magyar kultúra napján nyílt napot tartanak ingyenes művészeti programokkal, többek között a Virtuózok győztesei is fellépnek.

Ingyenes táncórák látássérültek számára!

Demeter Anna és Markó Róbert (táncpedagógus és versenytáncos) februártól társastánc oktatást szervez látássérültek részére. A táncórák péntek délutánonként lesznek és teljesen ingyenesek.

Új nyitva tartással és ajánlatokkal várja a Láthatár bolt!

Kedves Vásárlóink! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Láthatár segédeszköz bolt nyitva tartása megváltozik!

Program diplomás látássérültek számára

"Hiszem, hogy mindenkiben ott van a tudás és a képesség álmai megvalósításához, csak egyesek túl szerények, vagy kishitűek ahhoz, hogy elhiggyék ezt magukról."

Álláslehetőség

A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete munkatársat keres sorstársi tanácsadó, recepciós munkakörbe, 4 órás elfoglaltságra.

Átalakul a központi ügyfélszolgálat

Tisztelt tagjaink, ügyfeleink, olvasóink! Általában mindenki várakozással tekint az új év elé: vajon hogy alakul a jövő, mi újat hoznak a napok? A változás szele az ügyfélszolgálat számára is megújulást hozott.

Pályázat ingyen számítógépekre, netbookokra, tabletekre és multifunkciós nyomtatókra 2015

A Holdkő Alapítvány pályázatot hirdet nagy mennyiségű ingyenes számítógépre, netbookra, tablet PC-re, és multifunkciós nyomtatóra.

A VGYKE Braille tanfolyama

A Braille tanfolyammal Egyesületünk azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a Braille írás-olvasás készségét szeretnék elsajátítani. Képzésünk térítésmentes, szeretettel várjuk jelentkezését!

A képen grafikonok, számológép és pár érme látható azt jelezve, hogy valaki a bevételeit tervezi

Pénzügyi előadás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a Vakok Állami Intézetével együttműködésben előadást szervez alapvető pénzügyi ismeretek átadásának céljából.

A képen egy nyaralni induló csoport látható

Üdülés Balatonbogláron 2015-ben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyílik a balatonboglári üdülő! A szolgáltatások a megszokottak lesznek: napi háromszori étkezés, tévészoba, vak ping-pong, lengőteke, vízi-bicikli kölcsönzés, büfé és kellemes, nyugodt környezet.

Meghívó – ”Találd meg a helyed!”

A 2015-ös év is bővelkedik előadásokban: az ACDC ”Találd meg a helyed!” program keretein belül havonta egy alkalommal bemutatkozik egy sikeres látássérült, kinek élményei segítséget nyújthatnak a nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Budapest vonzáskörzetéből megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült gyógymasszőröket keres rugalmas munkaidőre. A munkakör másodállásban is betölthető.

Felmérés

Zyrycki Anikó és a Szent István Egyetem végzős hallgatója diplomadolgozatához kéri látássérültek segítségét. A téma: "Szociális kompetenciák vizsgálata a megváltozott munkaképességű személyek körében". A kérdőív kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe és teljesen anonim.

Ceglédi meghívó

Tisztelt Tagtársunk! Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját klubnapunkra, melyet január 29-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel rendezünk meg Cegléden.

Kisokos a rehabilitációs és a rokkantsági ellátásról

A nyugdíjszerű ellátások körében bemutatott rehabilitációs ellátás és rokkantsági ellátás, mint a megváltozott munkaképességű személyek részére nyújtott pénzbeli ellátás valójában táppénzszerű ellátásnak minősül.

Értesítés!

Egyesületünk ügyfélfogadásával kapcsolatos közérdekű közleménnyel nyitjuk az új évet.

B.U.É.K!

Minden kedves tagtársunknak, olvasónknak és érdeklődőnek Sikeres, Egészségben gazdag Boldog Új Évet Kíván az egyesület vezetősége és minden dolgozója!