Hirdetmények

Üdülés Balatonbogláron 2016-ban

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyílik a balatonboglári üdülő! A szolgáltatások a megszokottak lesznek: napi háromszori étkezés, tévészoba, vak ping-pong, lengőteke, vízi-bicikli kölcsönzés, büfé, és megszokott lesz a kellemes, nyugodt környezet is.

„Vagyok 2016”

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Barátunk! A Székesfehérvári Első Lions Club idén is megrendezi immár kilencedik alkalommal a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóját a "VAGYOK 2016" rendezvényt.

Támogató Szolgálat

A támogató szolgálat célja a fogyatékos személy önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.

A BULÁKE február havi programjai

Izgalmas programokban bővelkedik a február a BULÁKE háza táján. Farsangi bál, színház, múzeumi látogatás, azaz igazi kulturális és szórakoztató pillanatok várják a kedves vendégeket!

Januári időjósló napok Kispesten

Kedves klubtagok és érdeklődők!
Idén is sok szeretettel várunk benneteket a kispesti klubnapokra, programokra!

Különleges lesz a februári Szempont klub

Kedves klubtársunk és olvasóink!
Sok szeretettel meghívunk mindenkit a február 4-i Szempont klubunkra.

Színházba látogatunk

Januári utolsó programunk egy narrált színházi előadás a Pesti Magyar Színház repertoárjából. Ezúttal egy igazi klasszikusra invitálunk minden kedves érdeklődőt!

Színház az egész világ!

Következő programunk egy narrált színházi előadás a Pesti Magyar Színház repertoárjából. Ezúttal egy igazi klasszikusra invitálunk benneteket!

Előadás is lesz az óbudai klubnapon

Szeretettel hívok mindenkit 2016-ban is klubnapjainkra! A következő alkalommal január 22-én, péntek délelőtt 10 órakor találkozunk Békásmegyeren, a Közösségi Ház kistermében (Csobánka tér 5.).

Nyílt napot szervez a Fogyatékosügyi Központ

A sajátos nevelési igényű középiskolás diákok és szüleik megfelelő tájékoztatása érdekében Nyílt Napot szervez a jelentkezni szándékozó középiskolai tanulók, szüleik és tanáraik számára az ELTE Fogyatékosságügyi Központ.

Lehetőségautó pályázat

2011 júliusától jelentősen átalakult a súlyosan mozgáskorlátozott emberek gépjármű szerzési és átalakítási támogatása. A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendeletben szabályozott személygépkocsi szerzési és átalakítási támogatás célja, hogy minél hatékonyabban, minél több fogyatékos ember önálló életvitelét, munkavállalását, képzését, azaz társadalmi integrációját segítse elő.

Ösztöndíjat hirdettek a fogyatékossággal élő hallgatóknak

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet közigazgatási ösztöndíjra fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára.

Nyitva tartás változás a Láthatár segédeszköz boltunkban!

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. január 15-ig a Láthatár segédeszköz bolt leltározás és rendszerváltozás miatt zárva tart. Telefonon történő egyeztetés alapján kiszolgálunk vevőket a meglévő árukészletből.

Klubnap Erzsébetvárosban

Mindenekelőtt nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk! Természetesen az idén is folytatódnak minden hónap második szerdáján klubjaink.

Január 15-ig változik a Láthatár bolt nyitva tartása

Kedves Vásárlóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. Január 15-ig a Láthatár segédeszköz bolt leltározás és rendszerváltozás miatt zárva tart.

Filmklub látássérült fiatalok és felnőttek részére

2016-ban is lesz keresztény filmklub látássérült fiatalok és felnőttek részére! Testvéremmel, Bieber Józseffel szervezzük a soron következő alkalmat. Az élő narrációt ő fogja biztosítani számunkra. Természetesen látó családtagot, barátot, ismerőst is szívesen látunk.

Közérdekű közlemény

Tisztelt Tagjaink, Olvasóink! A mai nap az időjárás viszontagsága miatt a SZEMPONT KLUB elmarad! Megértésüket köszönjük!

Minden, amit tudni szeretnél a gyógynövényekről

Kedves Klubtársunk, Olvasónk! Mindenek előtt békés, szeretetteljes boldog új esztendőt kívánunk! Sok szeretettel invitálunk az idei év első klubnapjára, január 5-re. Délután 14-16 óra között a gyógynövények pozitív hatásairól hallhattok előadást az Újlak utcai Családsegítőben. 

A képen egy karácsonyfacsengő látható

Karácsonyi köszöntő

Tisztelt Olvasóink, Tagtársaink! Egyesületünk vezetősége és minden munkatársunk nevében Békés, Boldog Ünnepeket, és Sikerekben és Egészségben Gazdag Boldog, Új Évet Kívánunk!

Újpest – 2016 – Meghívó!

A jövő év elején is újra jelentkezünk, amikor is lekerülnek a díszek a fáról, és lassan a farsang ünneplése közeleg.

Akadálymentességi felmérés

Szántai Károly, az akadálymentesweb.hu blog írója a tavalyi évhez hasonlóan idén is felmérést készít, amely a magyarországi képernyőolvasó felhasználók szokásairól, igényeiről, és a weboldalak akadálymentességének általuk megítélt állapotáról szól.

Masszázs az ünnepek között is

Ha már nagyon elfáradtak a karácsonyi készülődésben, szenteljenek egy kis időt a maguk kényeztetésére.

Szociális ellátások – Közgyógyellátás

Közgyógyellátás 2016: Így igényelheti – alanyi vagy normatív alapon!

29 szervezet kapta meg a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést

2015. december 3-án hetedik alkalommal adta át közösen a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AMCHAM), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány.

Meghívó Pilisvörösvárra

Kedves Tagtársunk! Szeretettel meghívunk Téged és kedves családodat ÉV VÉGI ZÁRÓRENDEZVÉNYÜNKRE!

A Központi Ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartása

Tisztelt Tagjaink! Tájékoztatjuk Önöket a decemberi ügyfélfogadás rendjéről.

Karácsonyi ünnepség Vácott

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete karácsonyi ünnepségére!

Színházélmény decemberben is

A Klebelsberg Kultúrkúria akadálymentesen látogatható színházi előadást ajánl, amely - a történet érintettsége miatt- a látássérültek érdeklődését is felkeltheti. A Pillangók szabadok című darab a Thália Színház produkciója.

Karácsonyi ünnepség

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a VGYKE karácsonyi rendezvényére, ahol ünnepi ebéddel, forralt borral és sok meglepetéssel, apró ajándékokkal várjuk!

Önálló élet a szükséges segítséggel = Támogatott lakhatás

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete fogyatékossággal élő emberek számára támogatott lakhatást biztosító férőhelyeket hozott létre. Az intézmény rendelkezik jogerős működési engedéllyel, így jogszerűen fogadhat lakókat az ország bármely területéről.

Meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt 2015, december 11-ére, péntek délelőtt 9 órára a III. kerületi Polgármesteri Hivatal Tárgyalótermébe (Fő tér 3. I.em 21 ajtó).

III. Jótékonysági MikuLÁSS futás

A tavalyi és a tavaly előtti évhez hasonlóan idén is megrendezik a LÁSS jótékonysági MikuLÁSS futását, ahová most is szeretettel várják a kedves érdeklődőket!

Meghívó a Tropicariumba

Ingyenes belépővel várunk szeretettel minden fogyatékkal élőt a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja alkalmából a Tropicariumba, 2015. december 3-án.

Jógaterápia vakok és gyengénlátók részére

Ez a projekt ayurvéda terapeuták, yogoterapeuták, pszichológusok és orvosok együttműködésével jött létre. December 2-től, szerdánként 9.00-10.30 (Előzetes bejelentkezés szükséges!)

Legyen tagunk decemberben! Meglepetés várja!

Az év utolsó hónapja az ajándékozásról, meglepetésekről szól, arról, mivel tegyük szebbé, emlékezetesebbé egymás számára az óév utolsó napjait. A VGYKE is egy kis ajándékkal szeretné köszönteni azokat, akik decemberben csatlakoznak hozzánk.

Karácsonyi adománygyűjtés

Önnek hétköznapi bevásárlólista, a rászorulóknak karácsonyi kívánság. A Hős utcai Penny Marketben találkozhatnak a mai nap folyamán egyesületünk Közösség Lámpásaival, este 19 óráig.

Új klub alakult

Kedves XV. Kerületi Látássérült Társunk! Örömmel tudatjuk önnel, hogy megalakult a XV. KERÜLETI LÁTÁSSÉRÜLTEK KLUBJA.

MONDO kártyajáték a fogyatékkal élők jogairól

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ezennel meghívja Önt november 28-án a Gödör Klubban megrendezésre kerülő eseményünkre. Fogyatékosügyi kampányunk kapcsán egy saját fejlesztésű kártyajátékot (MONDO) mutatunk be egy egész napos rendezvény keretében.

Meghívó

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Szolgáltató és Sportközpontja sok szeretettel meghívja Önt Fogyatékosügyi Központjának bemutatkozására és megnyitójára. 

Több mint 1 millióan töltötték ki az egységes európai önéletrajzot

Az Europass önéletrajzot 2014-ben több mint 1 millióan töltötték ki Magyarországon, az egységes európai önéletrajzot tíz évvel ezelőtti megjelenése óta Európában pedig már 58 millióan használták.

Álláslehetőség

Kapcsolattartó és foglalkoztatási tanácsadót munkatársat keres a KézenFogva Alapítvány.

Masszázs – már a Bónusz Brigádon is!

40%-os kezdeménnyel élhet az, aki megávásárolja kuponunkat a Bónusz Brigád oldalán. Ha így tesz kedves olvasónk, 5.000 Ft helyett 2.990 Ft-ért lehet Öné egy 60 perces gyógy -és frissítő masszázs látásssérült profi gyógymasszőröktől!

MEGHÍVÓ

Tisztelt Tagtársunk!
Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves családját klubnapunkra, melyet 2015. november 19-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel rendezünk meg.

A börtön ablakába soha nem süt be a nap?

Mi lenne, ha egyszer bejuthatna oda, ahova egyébként sohasem, mert szigorúan őrzik és civileknek tilos átlépni a kapuit? Tartson velünk a Váci Fegyházba, ahol egy különleges tárlatvezetésben lehet része.

A Láthatár bolt kínálatai

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatás! A magyarul beszélő, üveglapos konyhamérleg átmenetileg nem kapható. Előre láthatólag 2015. november végén lesz újra megvásárolható.

Nyit az első fogyatékkal élőket foglalkoztató kávézó Budapesten

Zenélnek, tréningeket és előadásokat tartanak nagyvállalatoknak, most pedig kávézót nyitnak a 8. kerületben. Ez a Nem Adom Fel Alapítvány.

Örömhír a BULÁKE-nál!

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy Nyikes Fatime, budaörsi kistérségi vezetőnk, és a BULÁKE elnöke bejutott a Richter Aranyanyu Díj első 16 helyezettje közé, nem kevesebb, mint 500 jelöltből! A szociális területen dolgozó versenyzők között pedig a négy döntős egyik résztvevője.

Kirándulás a Budai Várban

Kirándulást szerveznek a újbudai Közösség Lámpásai. Ha szívesen gyönyörködnél a ősz szépségeiben, szippantanád be a friss, hűvös levegőt és kirándulnál egyet a Budai Várba egy nagyszerű társaságban, várunk szeretettel november 15-én vasárnap!

Színházi délután – sok nevetéssel

Az újbudai Lámpás Klub sok szeretettel meghív minden másfél óra vidámságra vágyó látássérültet a "Tóth Olivér és vendége" című színházi délutánra. A program középpontjában a személyesen átélt események jókedvű feldolgozása áll. Ennek részeként történetmesélésre épülő beszélgetésre és egy-egy önként vállalkozó néző bevonásával eljátszott vidám helyzetgyakorlatokra kerül majd sor.

Tájékoztatás

Tisztelt Tagjaink, Olvasóink! Értesítjük Önöket, hogy a budapesti központi Ügyfélszolgálat 2015. november 13-án, pénteken csak telefonos megkereséseket tud fogadni 8-12 óráig, a személyes félfogadás szünetel.