Hirdetmények

Meghívó a “Sikeres Látássérültek” újabb beszélgetésére

A "Sikeres látássérültek" program következő vendége Tóthné Dr. Udvardi Katalin lesz, aki jelenleg is egy nyelviskolát üzemeltet, és ki sem látszik a tennivalók mögül. Gyere el és ismerd meg történetét!

Dietetikus szakember előadása klubnapunkon

Kedves Klubtársunk! Szeretettel meghívunk rákosmenti klubrendezvényünkre, amelyen vendégül látjuk kollégánkat, Bartyik Ágnes dietetikust, aki egy érdekfeszítő előadással készül számunkra.

Programajánló

Tökéletes hétvégi kikapcsolódást ígér a január 31-én megrendezésre kerülő XIII. Kerületi Civil Szervezetek napja, melynek az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ad otthont. Kiállítás, civil börze, játékok és még sok más várja a látogatókat. A belépés díjtalan!

Meghívó

Szeretettel meghívunk Téged és kísérődet, a 2015. február 4-én, szerdán tartandó klubnapunkra!
Témánk a farsang lesz, illetve a tavaszváró magyar népszokásokról is beszélgetünk, kiegészítésül pedig farsangi fánk recepteket cserélünk.

Nyitott ház a kultúra napján

Öthetes programsorozattal ünneplik a Pesti Vigadó százötven éves születésnapját. A magyar kultúra napján nyílt napot tartanak ingyenes művészeti programokkal, többek között a Virtuózok győztesei is fellépnek.

Ingyenes táncórák látássérültek számára!

Demeter Anna és Markó Róbert (táncpedagógus és versenytáncos) februártól társastánc oktatást szervez látássérültek részére. A táncórák péntek délutánonként lesznek és teljesen ingyenesek.

Új nyitva tartással és ajánlatokkal várja a Láthatár bolt!

Kedves Vásárlóink! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Láthatár segédeszköz bolt nyitva tartása megváltozik!

Program diplomás látássérültek számára

"Hiszem, hogy mindenkiben ott van a tudás és a képesség álmai megvalósításához, csak egyesek túl szerények, vagy kishitűek ahhoz, hogy elhiggyék ezt magukról."

Álláslehetőség

A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete munkatársat keres sorstársi tanácsadó, recepciós munkakörbe, 4 órás elfoglaltságra.

Átalakul a központi ügyfélszolgálat

Tisztelt tagjaink, ügyfeleink, olvasóink! Általában mindenki várakozással tekint az új év elé: vajon hogy alakul a jövő, mi újat hoznak a napok? A változás szele az ügyfélszolgálat számára is megújulást hozott.

Pályázat ingyen számítógépekre, netbookokra, tabletekre és multifunkciós nyomtatókra 2015

A Holdkő Alapítvány pályázatot hirdet nagy mennyiségű ingyenes számítógépre, netbookra, tablet PC-re, és multifunkciós nyomtatóra.

A VGYKE Braille tanfolyama

A Braille tanfolyammal Egyesületünk azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a Braille írás-olvasás készségét szeretnék elsajátítani. Képzésünk térítésmentes, szeretettel várjuk jelentkezését!

A képen grafikonok, számológép és pár érme látható azt jelezve, hogy valaki a bevételeit tervezi

Pénzügyi előadás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a Vakok Állami Intézetével együttműködésben előadást szervez alapvető pénzügyi ismeretek átadásának céljából.

A képen egy nyaralni induló csoport látható

Üdülés Balatonbogláron 2015-ben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyílik a balatonboglári üdülő! A szolgáltatások a megszokottak lesznek: napi háromszori étkezés, tévészoba, vak ping-pong, lengőteke, vízi-bicikli kölcsönzés, büfé és kellemes, nyugodt környezet.

Meghívó – ”Találd meg a helyed!”

A 2015-ös év is bővelkedik előadásokban: az ACDC ”Találd meg a helyed!” program keretein belül havonta egy alkalommal bemutatkozik egy sikeres látássérült, kinek élményei segítséget nyújthatnak a nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Budapest vonzáskörzetéből megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült gyógymasszőröket keres rugalmas munkaidőre. A munkakör másodállásban is betölthető.

Felmérés

Zyrycki Anikó és a Szent István Egyetem végzős hallgatója diplomadolgozatához kéri látássérültek segítségét. A téma: "Szociális kompetenciák vizsgálata a megváltozott munkaképességű személyek körében". A kérdőív kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe és teljesen anonim.

Ceglédi meghívó

Tisztelt Tagtársunk! Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját klubnapunkra, melyet január 29-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel rendezünk meg Cegléden.

Kisokos a rehabilitációs és a rokkantsági ellátásról

A nyugdíjszerű ellátások körében bemutatott rehabilitációs ellátás és rokkantsági ellátás, mint a megváltozott munkaképességű személyek részére nyújtott pénzbeli ellátás valójában táppénzszerű ellátásnak minősül.

Értesítés!

Egyesületünk ügyfélfogadásával kapcsolatos közérdekű közleménnyel nyitjuk az új évet.

B.U.É.K!

Minden kedves tagtársunknak, olvasónknak és érdeklődőnek Sikeres, Egészségben gazdag Boldog Új Évet Kíván az egyesület vezetősége és minden dolgozója!

Pályázati felhívás!

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerést a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek, és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa.

VII. Budapesti Újévi Koncert

Mága Zoltán hegedűművész, aki a világ legrangosabb koncert- és színháztermeiben hirdeti a magyar nép kulturális gazdagságát, a VII. Budapesti Újévi Koncertjén világszínpaddá alakítja az ország legnagyobb sportlétesítményét.

Ünnepi jókívánság

Minden kedves tagtársunknak, olvasónknak és érdeklődőnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikeres, Egészségben gazdag Boldog Új Évet Kíván az egyesület vezetősége és minden dolgozója!

Túrák a testi-lelki egészségért

Zárja és nyissa az évet lélekemelő, testfrissítő vakmissziós túrákkal! A 6 és 8,5 km közötti könnyű túrákra várják vakok, gyengénlátók és látók jelentkezését is egyaránt. A szabadba vágyók három időpont közül válogathatnak.

A VGYKE Braille tanfolyama

A Braille tanfolyammal egyesületünk azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a Braille írás-olvasást szeretnék megtanulni. A foglalkozások egyéni, illetve kiscsoportos formában történnek, látássérült és látó érdeklődőknek egyaránt.

Karácsonyi tipp

A Láthatatlan Kiállítás a közelgő ünnepekre való tekintettel kedvezményes ajánlattal várja, ha egy egyedülálló élményt ajándékozna szeretteinek!

A képen egy feldíszített fenyőfa látható.

Klubdélután a Lámpásokkal

Kedves Klubtársunk! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt Kívánnak a XVII. kerület közösségi lámpásai: Domoszlai János és Krayné Faragó Zsuzsanna!

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült gyógymasszőröket keres Pestszentlőrinc, Kispest, Pesterzsébet és Békásmegyer vonzáskörzetéből rugalmas, (4-6 órás) munkaidőre.

A képen egy elnézést zárva vagyunk tábla látható

Év végi nyitva tartás

Tájékoztatás ügyfélszolgálatunk nyitva tartásáról az ünnepekre vonatkozóan.

Amit a Közigazgatási Ösztöndíjprogramról tudni lehet

Ha érdekel a közigazgatási ösztöndíj program, és lenne pár kérdésed, akkor ne habozz!

Forradalmak – novellaíró pályázat

A Historium Kiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet pályakezdő prózaíróknak, az 1703-1711-es Rákóczi-szabadságharc, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, illetve az 1956-os forradalom témakörében, Forradalmak címmel. A nyertes novellák országosan terjesztett, közös kötetben jelennek meg.

Ajándékozzon karácsonyra egészséget!

Tudja Ön, hogy milyen jótékony hatással van a masszázs a teljesítményre? Szívesen adna lehetőséget dolgozóinak egy kis kikapcsolódásra? A VGYKE látássérült gyógymasszőr munkatársai kedvező áron fogadják a frissülni vágyó vendégeket!

Lámpás Klubok karácsonyi vására

Kedves Érdeklődő! Szeretettel invitáljuk a 2014. december 17-én 10 órától 17 óráig megrendezésre kerülő Lámpás Klubok karácsonyi vásárára.

VGYKE

Meghívó

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2014. december 15-én, 9 órai kezdettel közgyűlést tart, melyre szeretettel várja minden kedves tagtársát!

Magyarországi képernyőolvasó felhasználók felmérése

Amennyiben Te is rendszeres képernyőolvasó használó vagy, és szívesen részt vennél a felmérésben, akkor megköszönjük, ha kitöltöd az online kérdőívet. Eredményei ugyanis segíthetik a jövőben a hazai web akadálymentességgel foglalkozó szakemberek, oktatók és webfejlesztők munkáját.

Pályázati felhívás!

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet fogyatékos a felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjára a közigazgatás iránt elhivatott, gyakorlati tapasztalattal nem rendelkező, felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban álló fogyatékos hallgatók részére.

Állásbörze Debrecenben fogyatékkal élők számára

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2014.december 3-án állásbörzét tart a megváltozott munkaképességű álláskeresők munkaerő piaci esélyeinek növelése érdekében. Céljuk a foglalkoztatás bővítése, az álláskeresők és munkáltatók kapcsolat felvételének előmozdítása. A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes!

Tájékoztatás a Péntek Lajos Alapítvány 2014. évi pályázatának eredményéről

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványhoz benyújtott pályázatok elbírálása megtörtént. A kuratórium döntése alapján 24 pályázó részesült támogatásban.

Nagyító alatt a látás!

Szeretettel hívunk Benneteket a "Nagyító alatt a látás!" című rendezvényünkre! Gyertek, gazdagodjatok hasznos információkkal a szembetegségek esetén fontos állapotfenntartással kapcsolatban és próbáljátok ki a nagyítókat és más segédeszközöket!

Karácsonyi vásár

Kedves Vásárlóink! Készülünk a Karácsonyra, ezért december 2-19-ig karácsonyi vásárral várunk mindenkit a Láthatár boltban!

Meghívó az ACDC program “Sikeres látássérültek” estjére

Ha titeket is érdekel egy fiatal, 28 éves gyengénlátó fiatalember, gyertek el és ismerjétek meg őt! Az ACDC „Találd meg a helyed!” program következő sikeres látássérülteket felvonultató estje már nem várat sokat magára!

Térítésmentes fogyasztóvédelmi oktatás fogyatékos személyeknek

Ingyenes fogyasztóvédelmi oktatásban részesülhetnek azon fogyatékossággal élő személyek, akik ellátogatnak november 21-én, vagy 24-én a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete által szervezett eseményre, melyre a Lurdy Házban kerül sor.

A képen egy masszőr keze látható, amint masszíroz valakit

Sajtóközlemény

A látássérültek foglalkoztatásában közel 10 éves gyakorlata van a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének. Ez idő alatt számtalan projekt került megvalósításra.

VGYKE

Közérdekű közlemény

Tisztelt Tagtársaink és kedves Érdeklődők! A VGYKE tevékenységével kapcsolatosan az elmúlt napokban valótlan, minden alapot nélkülöző találgatások kaptak szárnyra több látássérülteket tömörítő közösségi fórumon.

Meghívó tisztújító gyűlésre

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális egyesülete (VGYKE) 2014. november 29-én 8:30 órai kezdettel tartja tisztújító közgyűlését, melyre szeretettel várjuk minden kedves tagtársunkat!

Fotó

A Láthatár bolt hírei

Kedves Vásárlónk! Novemberben is bővelkedünk akciókkal, melyek közelebb hozhatják Önt áhított termékeik megvásárlásához! Olyan hasznos segédeszközök közül válogathat, mint nagyító, karóra, fehérbot és kontrasztos szemüveg. Látogasson el hozzánk, biztosan talál kedvére valót!

Fotó

Narrált színházlátogatás a szentendrei Közösségi Lámpásával

Moldován Eszter szervezésében az Új Színházba látogathatnak azok, akik szívesen megtekintenék Giorgio Pianosa: A mamának így jó című vígjátékát november 22-én. Az előadás igazi kikapcsolódást ígér a mindennapok fáradalmainak áthidalásához.

Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Informatikai Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottsága tavaly augusztusban azt határozta el, hogy nemzetközi példákra alapozva Magyarországon is megteremt egy olyan napot, amikor a látássérültek életvitelét javító, elősegítő eszközök, szolgáltatások forgalmazói egy helyen és időben állnak rendelkezésre a célközönség számára.

Programajánlónk novemberre

Szeretettel meginvitálunk titeket és kísérőiteket a közeljövőben megrendezésre kerülő programjainkra! Márton-napi vigasság és egy családias légkörben tartott klubnap vár rátok, gyertek!