Hirdetmények

Közkívánatra! Újdonság!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a VGYKE új szolgáltatással áll tagjai és az érdeklődők rendelkezésére. A közgyűlésen megfogalmazódott az igény, hogy a számítógéppel nem rendelkező tagjainknak nagy segítség lenne, ha a hírlevelet, illetve az egyéb információkat emberi hangon felolvasva, telefonon keresztül tudnák meghallgatni.

Kiállítás fogyatékkal élők kézműves munkáiból

Fogyatékkal élők kézműves munkáiból szervez kiállítást a Nasiba Alapítvány 2015. szeptember 3-án a Zugló Civil Házban. A kiállítás szeptember 28-ig lesz látogatható az érdeklődők számára.

Ingyenes koncertlehetőségek

A MAZSIHISZ-BZSH jótékonysági célból ingyen jegyeket ajánlott fel egyesületünk tagjainak részére a 2015. augusztus 30. - szeptember 6-ig szervezett ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL néhány eseményére.

A Fagylalt éjszakája kedvezményekkel 2015-ben

Ismét megrendezésre kerül a fagylaltok éjszakája, mely alkalomból ismételten hatalmas kedvezményekkel fagyizhatsz.

Nyári szüneten a Lámpások

A Közösség Lámpásainak nyári tevékenységével kapcsolatban osztjuk meg közérdekű információinkat az olvasókkal.

A budapesti ügyfélszolgálati nyitva tartása

Tisztelt Tagjaink! Alábbi cikkünkben közérdekű információinkat olvashatják nyári ügyfélszolgálati nyitva tartásunkkal kapcsolatban.

A Segédeszköz pályázat nyertesei!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) elnöksége 2015. július 15-én tartott ülésén elbírálta a 2015. évi életvitelt megkönnyítő segédeszköz pályázatára beérkezett kérelmeket.

Ösztöndíj pályázati lehetőség fogyatékossággal élő hallgatók számára

Augusztus 16-ig lehet pályázni a fogyatékossággal élő hallgatók ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjas 3 hónapig dolgozhat egy minisztériumnál.

Fontos információ az utazási kedvezményről

A Magyar Államkincstár tájékoztatást adott arról, hogy a Magyar Államkincstár Hatósági Igazolványai június 30-án lejárnak. Ezzel egyidejűleg jelezték, hogy az új igazolványok elkészítésével késedelemben vannak. Az új igazolványokat elkészülésüket követően megkezdik kiküldeni.

Tájékoztatás

Fontos közérdekű információinkat olvashatják az ügyfélszolgálat nyári nyitva tartásával kapcsolatban.

Pályázati kiírás!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) döntése, illetve az elnökség 18/2015. számú határozata értelmében tanulmányi támogatás pályázatot ír ki az egyesület kiskorú tanulói részére.

Kiállítás fogyatékkal élők kézműves munkáiból

Fogyatékkal élők kézműves munkáiból szervez kiállítást a Nasiba Alapítvány 2015. szeptember 3-án a Zugló Civil Házban. A kiállítás szeptember 28-ig lesz látogatható az érdeklődők számára.

Változatos programok a XIII-XIV. kerületi Közösség Lámpásainak háza táján

A július is mozgalmasnak ígérkezik zuglói és angyalföldi tagjaink számára! 13-án, hétfőn egy különleges kávézóban kortyolhatjátok a hűs jegesteát, 19-én pedig gárdonyi pancsolás vár Titeket. A hónapot pedig egy 21-én, a Margitszigetre szervezett szabadtéri piknikkel zárjuk. Csapjatok le mihamarabb remek programjainkra!

A képen egy laptop látható, melyhez két embert rajzoltak, akik nem tudják kezelni és segítséget kérnek

Informatika oktatás az Óbudai Egyetemen

A fogyatékkal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ez év szeptemberében ismét térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szerveznek látássérültek részére.

Megváltozott munkaképességűek képzése a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0008 számú projekt keretén belül indított képzést megváltozott munkaképességű munkavállalók számára Tatabányán.

Újbudai programjaink

Nincs nyár klub nélkül! Újbuda Közösség Lámpásai a nagy melegben sem tétlenkednek: a hónap első felében máris két érdekes program van a tarsolyukban. Érdekel az érdekképviselet? Tedd magad szabaddá július 7-én! Ha pedig szívesen kóstolnál bele a sakk rejtelmeibe, akkor 9-én sakk klubunkon a helyed!

A képen egy rajzolt emberi alak fehér bottal látható, a háttérben egy óra számlapja, ami érzékelteti, hogy időre megy valahova

Pályázati kiírás

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) döntése, illetve az elnökség 15/2015. számú határozata értelmében pályázatot ír ki az egyesület rendes tagjai részére életvitelt megkönnyítő segédeszközök beszerzésének támogatására. A pályázat keretösszege 700000,- Ft, amely az MVGYOSZ-nek a VGYKE részére leosztott SZJA 1%-os támogatási keretéből kerül finanszírozásra.

Láthatóvá válnak a látássérültek Újbudán!

A látássérült személyek felkutatását, tájékoztatását, valamint a helyi közösségbe történő bekapcsolódásukat segíti többek között azaz együttműködés, amelyet a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) és a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata vezetői ünnepélyes keretek között írnak alá.

Ingyenes, akkreditált képzés

Megjelent az “Autizmus-specifikus egészségnevelés curriculum alkalmazása” című képzés felhívása, melyre várják a szociális ellátásban dolgozó, autizmussal élő személyek támogatását végző szakemberek jelentkezését!

Jöjjön el Mentorszülő Hálózatunk záró napjára!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önt a Látássérült(ként) Gyermeket Nevelők Mentorszülő Hálózatának záró szakmai napjára.

Indul a VGYKE intenzív angol nyelvi kurzusa

A VGYKE 40 órás, intenzív angol nyelvi kurzust hirdet legalább alapfokú tudással rendelkezők számára. Jelentkezési határidő: június 12.

Munkalehetőség!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel munkatársakat keres kézbesítő, irodai segítő pozícióba.

Ajándék kuponok!

A VGYKE tagjai a CCC üzlethálózat felajánlásából 20 % kedvezményre jogosító ajándék kuponokat kaptak, amelyek cipő és táska vásárlására válthatók be.

A

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Budapest vonzáskörzetéből megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült gyógymasszőröket keres rugalmas munkaidőre. A munkakör másodállásban is betölthető.

Júniusi programkavalkád

Szeretettel várunk Téged és kedves kísérődet a júniusban megrendezésre kerülő programjainkra! Vár rád hangulatkoncert, kalandos kirándulás, piknik. Ne késlekedj hát, jelentkezz mielőbb és tedd színessé a nyári napokat!

Adománybolt nyílt Zuglóban!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete megnyitotta Adományboltját Zuglóban a Bosnyák u. 3. szám alatt.

Munkatársakat keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel 2 fő munkatársat keres Budapest XIX. kerületében!

Program nyugdíjasoknak

Különleges múzeumi séta az idősebb korosztály számára, finom teával és izgalmas beszélgetésekkel.

A Debreceni Állat- és Növénykert közleménye

A Debreceni Állat- és Növénykert 2015. május 1-től ingyenes belépési lehetőséget biztosít az MVGYOSZ igazolvánnyal rendelkező látogatók részére.

Ruhacsere Cegléden

Tisztelt Tagtársunk! Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját klubnapunkra, amit 2015. május 21-én, 10 órai kezdéssel rendezünk meg.

Jótékonysági színelőadás a BULÁKE támogatására

Ozsgyáni Mihály felajánlásával és főszereplésével kerül színpadra „A pillangók szabadok” című darab június 3-án a Budaörsi Latinovits Színházban.

Kedvezményes vásárlási lehetőség!

Szeretne ingyen egy hangoskönyvolvasó készüléket? Szeretne akár ingyen hozzájutni az Alko-softnál forgalmazott eszközökhöz, szolgáltatásokhoz? Esetleg hatalmas kedvezményeket igénybe venni? Nincs más dolga, csak legyen a kollégánk!

Láthatár boltunk kínálatai

Kedves Vásárlóink!
Májusban is folytatódnak az akciók, aktuális kínálatunkat hírlevelünkben és itt, a honlapon adjuk közszemlére. Válogassanak kedvükre!

Művészeti Gálaest

Sok szeretettel meghívunk Benneteket a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által szervezett Művészeti Gálaestre! Ezt a programot az esélyegyenlőség napjának tiszteletére szervezzük, ahol különleges művészi produkciókat láthat a közönség. A tavalyi Paraszupersztár döntősei lépnek fel hírességeinkkel egy színpadon.

Amikor álommunka a recepciós, az autószerelő és a sminktanácsadó

Nagyon sok fogyatékos ember is szeretné kipróbálni álmai munkáját, ha erre lehetőség adódik. Hiszen a mindennapokban gyakran nagyon is meg kell küzdeniük egy-egy munkahelyért, ahol nem is biztos, hogy képzettségüknek megfelelően tudnak elhelyezkedni. A „Neked munka, nekem álom” kezdeményezés eredetileg Írországból indult, de talán gyökeret verhet több európai országban is, köztük Magyarországon. Ennek a napnak a lényege, hogy bár csak egy napra, de összehozza a fogyatékos embereket álmaik munkáltatójával.

Meghívó!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önt a Látássérült(ként) Gyermeket Nevelők Mentorszülő Hálózatának tapasztalatcserélő workshopjára!

Anyák napi hangoskönyv

Anyák napja alkalmából a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének stúdiójában hangoskönyv készült, önkéntes felolvasók közreműködésével és Dankó Pál egyesületi munkatárs szakmai irányításával.

Technológiával a látássérültekért

2015. április 21-én a Vodafone székházában nagyszabású sajtótájékoztató keretében került bemutatásra a Lapról Hangra Felolvasóknak androidos alkalmazás. Az applikáció azzal a céllal lett kifejlesztve, hogy kompakt, hordozható eszközt biztosítson az önkéntesek számára, akik így bárhol, bármikor felolvashatnak cikkeket anélkül, hogy ehhez külön telepített hangrögzítő programmal ellátott számítógép közelében kellene tartózkodniuk.

Tudjon meg többet mentorszülő hálózatunkról!

A Látássérült(ként) Gyermeket Nevelő Mentorszülők Hálózatának tagjaiként szeretettel várunk a Facebook oldalunkon mindenkit, aki - akár aktívan, akár szimpatizánsként - érdeklődik tevékenységünk iránt!

Új színek program

Új programunk kiváló továbbfejlődési lehetőség vakok és gyengénlátók számára, hogy egy új hivatás elsajátításával új terület nyíljon meg számukra a munka világában, a személyes tanácsadás területén.

Tájékoztató és információs nap jogászunkkal

Örömmel értesítjük Önöket, hogy egyesületünk tájékoztató és információs napot szervez dr. Ozvári–Lukács Ádám közreműködésével. A látássérülteket érintő jogi, ellátási és segélyezési problémákról, lehetőségekről tart körülbelül egy órás tájékoztatást. Lehetőség lesz arra is, hogy kérdezzenek és megoldást találjanak problémáikra.

Felhívás!

Megújult programunkban egy új lehetőségre hívjuk fel a figyelmet! A VGYKE ACDC – „Találd meg a helyed” és az Új Színek közös programot indít diplomás látássérültek részére. Célunk, hogy a képzés során megszerzett tudás segítségével valós munkalehetőséghez juttassuk majd a résztvevőket.

„Édesanya” – Anyák napi alkotó pályázat felnőtteknek és gyermekeknek

Az anyaság témája más, és mégis ugyanolyan, ha látássérült anyák, vagy látássérült gyermekek vagyunk.
Pályázatunkkal arra kérjük sorstársainkat, hogy fejezzék ki ezt a "másként is ugyanúgy" témát, olyan alkotói tevékenységben, melyben, a legjobban meg tudják ragadni azt. A felnőttektől elsősorban prózában, vagy versben várjuk a pályázatokat. A gyermekektől pedig rajzban, versben, prózában és egyéb kézműves tevékenységekben megszületett alkotásokban.

Felkérés a közigazgatással kapcsolatos kutatásban történő részvételre!

Kedves Olvasóink! Az ÁROP-2011/1.1.12 "Közszolgálat a közigazgatásban" kiemelt projekt keretében megvalósuló kutatásban kérték a segítségünket. Cikkünkben olvashatják a kutatással kapcsolatos részleteket.

Közgyűlési meghívó

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete 2015. április. 23-án, 9 óra 30 perckor éves tartja közgyűlését, melyre tisztelettel meghívjuk!

SzeTi Basic tényleg az óra áráért

Az előző hírlevélben meghirdetett SzeTi Basic ára 25.989 Ft április elsejétől, így valóban megegyezik az ára a zsebóráéval, és az árcsökkentés 11.000 Ft.

Meghívó

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2015. április 17-én, 9 órai kezdettel tartja éves közgyűlését, melyre szeretettel várja minden kedves tagtársát!

Felhívás!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület, az Újpalotai ÉNO és a Csokonai Kulturális és Sport Központ közös szervezésében ez évben is megrendezi Budapesten a Speciális Művészeti Fesztivált.

Operatőröket, vágókat keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel gyakornokokat és megváltozott munkaképességű munkatársakat keres az egyesület adó 1% -os kampány tevékenységének megtervezéséhez és lebonyolításhoz.

Megvannak 2015 fogyatékosságbarát munkahelyei

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott Óbuda-Békásmegyer polgármesteri hivatala, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint számos vállalkozás és nagyvállalat, köztük az Auchan, a Spar, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta és az E.ON Hungária Zrt. Utóbbiak nem először kapták meg az elismerést.