Hirdetmények

Álláslehetőség megváltozott munkaképességűeknek

A FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. fő tevékenységi körében foglakoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat. A társaságunk munkaviszonyban történő foglalkoztatási lehetőséget kínál megváltozott munkaképességű személyek részére.

A VGYKE aktuális állásajánlatai

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete megváltozott munkaképességű személyeket keres az alábbi munkakörökbe: bolti eladó, személyi segítő, érzékenyítő munkatárs és adminisztrátor.

Ismerje meg Újbuda természeti kincseit!

Kedves Újbudaiak! A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzata együttműködésével – 2014. februártól júniusig tíz programból álló sorozatot indított Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. Tartson velünk ön is a felfedezőutakon!

A Csepeli Önkormányzat felhívása

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata kiemelt fontosságúnak érzi, hogy a Csepelen élő vak és gyengénlátó polgárai az élet semmilyen területén ne szenvedjenek hátrányt. Közlekedésük megkönnyítése érdekében olyan berendezéssel rendelkeznek, amellyel a közlekedési jelzőlámpák figyelmeztető rendszerét aktiválni tudják.

Informatika oktatás az Óbudai Egyetemen

A fogyatékkal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ez év szeptemberben ismét térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szervezünk látássérültek részére.

Közgyűlés és klubnap a ceglédi kistérségben

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete 2014. június 19-én, csütörtökön egy klubnappal egybekötött közgyűlést tart, melyre ezúton szeretnénk meginvitálni Önt és kedves családját.

Menetrendi változások

A Sibrik Miklós úti felüljáró építési munkálatai miatt szombaton és vasárnap 05:55 - 22:25-ig a metró Újpest-Központ és Határ út állomások között közlekedik és a menetrendtől eltérően 06-22 óráig 5 perces gyakorisággal jár.

Közlemény az adó 1% felhasználásáról

Néhány sorban ismertetjük, hogy mekkora összegű felajánlások érkeztek 2012-ben egyesületünk számára, illetve az összeg segítségével mit valósítottunk meg és milyen eredményeket sikerült elérnünk. Továbbá szeretnénk megköszönni támogatóink felajánlását.

Programajánló a hétvégére

"Egészség és biztonság" címmel rendezvényt szervez a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete (DULÁTE) Vácott. Ruhabörzével és előadással várnak minden érdeklődőt június 14-én szombaton, 14 órától.

Boltunk legújabb akciói

Heti akciós termékeink között megtalálható Braille karóra, varrótű, mobiltelefon tartozékok, írógép és nagyító is. Kedvező ár, udvarias kiszolgálás! Kattintson a további részletekért.

Kispesti lámpásaink klubnapja

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2014. június 15-én tartandó klubnapunkra, mely a Kispesti Városnapok keretein belül tartunk.

Ingyenesen hozzáférhető a fogyatékossággal élő emberek helyzetét bemutató tanulmánykötet

A fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről és az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról írt összegző tanulmányt Lovászy László és Sziklai István. A kötethez térítésmentesen juthatnak hozzá az olvasók.

A VGYKE Braille tanfolyama

A Braille tanfolyammal Egyesületünk azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a Braille írás-olvasást szeretnék elsajátítani. A foglalkozások egyéni, illetve kiscsoportos formában történnek, látássérült és látó érdeklődőknek egyaránt.

A Láthatár bolt hírei

Akcióink keretében legújabb és leghasznosabb termékeink közül szemezgethet. Kattintson tovább, s meggyőződhet arról, hogy mely segédeszközeink könnyíthetik a látássérültek életét. Minden kedves vásárlót szeretettel várunk!

Hozd el anyát, apát, a tesót és a barátokat is!

A Humanitás szerkesztősége a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével, a Mozdulj! Közhasznú Egyesülettel, a Rózsadomb Lions Klubbal közösen, valamint a Lurdy Ház támogatásával élményekkel teli integrált gyermeknapot rendez június 7-én, 10-től 15 óráig a Lurdy Ház parkolójában.

Klubnapi meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a következő, június 4-én, szerdán megrendezésre kerülő klubnapunkra, melyet 15 órai kezdettel tartunk az Ady Endre Művelődési Ház galéria termében.

Ötletelt a VGYKE

Két korábbi cikkünkben már említést tettünk a VGYKE idei közgyűlésén elhangzott hírekről. Tevékenységeink bemutatása után most tagjaink javaslatait szemléltetjük. Hogyan javíthatnánk szolgáltatásaink minőségén? Az Önök észrevételeit is szívesen fogadjuk ügyfélszolgálatunkon!

A VGYKE tevékenységei és sikerei 2013-ban

Az egyesület munkatársai szervezeti egységenként, személyesen számoltak be a 2013-as évben elvégzett tevékenységekről, megvalósult eseményekről, programokról az éves közgyűlésen.

Zenés délután Szentendrén

Klubnapot tartanak Szentendrén a Közösség Lámpásai, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! Időpont: május 30. péntek, 14:30-tól 17 óráig. Dél-amerikai dalokkal, énekkel, zenével várják a vendégeket, valamint a Pünkösd néprajzi vonatkozásairól is hallható lesz néhány érdekes gondolat.

Esélyegyenlőségi nap Weisz Fannival

A váci és környékbeli fogyatékossággal élő emberek érdekvédelmével és nevelésével foglalkozó intézmények, civil szervezetek immáron tizenharmadik alkalommal fognak össze, s rendezik meg a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségi napját, melyre idén június 6-án kerül sor.

Szereplőválogatás!

A Vakrepülés Színtársulat új darabjához és adatbázisának frissítéséhez látássérült szereplőket keres minden korosztályból. A szereplőválogatás feltétele egy maximum három perc terjedelmű, bármilyen szabadon választott verses, prózás, vagy énekes produkció. Jelentkezési határidő: június 15.

Közgyűlés a VGYKE-nél

Közgyűlést tartott a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete május 17-én a Vakok Iskolájában. A napirendi pontok között szerepelt úgy a jelentések megismerése és elfogadása, mint az egyesület tevékenységeinek bemutatása és a 2015. évi tagdíj meghatározása.

Történelmi pillanat az egyesületnél

Fodor Ágnest, a VGYKE elnökét a Fogyatékos Emberek Szervezetének Tanácsa egyik alelnökévé választották május 19-én. A Tanács működése során ez az első alkalom, hogy egy látássérült szervezet vezetője került az alelnöki székbe.

Játékbörze a Cserf-S-ben

Szeretettel meghívunk a május 28-án, szerdán tartandó játékbörzénkre. Szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy gyermekeink megunt, „kinőtt”, ám kifogástalan állapotban lévő játékait és könyveit egymás között csereberélhessük. Gyertek! Bízunk benne, hogy mindannyian kincseket lelhetünk!

Frissítsd fel a ruhatáradat!

Szeretettel meghívunk a május 21-én, szerdán tartandó ruhabörzénkre. Úgy gondoltuk, megajándékozunk titeket és magunkat egy csereberés ruhabörzével, hogy felfrissülhessen ruhatárunk anélkül, hogy a pénztárcánk látná kárát. Gyertek! Bízunk benne, hogy mindannyian kincseket lelhetünk!

Baba-mama klub a Cserf-S-ben

Amíg főzni, takarítani vagy varrni minden családban tud valaki, addig a legfontosabbra, a gyereknevelésre nincs recept. Baba-mama klubunkban a kisgyerekes szülőket foglalkoztató aktuális témákkal, tanácsokkal várunk, tapasztalatainkat megosszuk egymással, így gazdagítva a gyermeknevelés édes-bús pillanatait. Téged is várunk!

Pályázati felhívás

Az Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország célkitűzése, hogy ösztöndíja révén megtalálja azokat az ambiciózus, szociálisan hátrányos tinédzsereket, akik fiatal koruk ellenére komoly célokkal és megvalósításra váró tervekkel tekintenek a jövőbe. Ha 14-18 év közötti vagy és magadra ismertél e sorok mögött, jelentkezz!

Önismereti játszóház-klub

Klubunk hetente megújuló, érdekes és hasznos témákkal kedveskedik az érdeklődőknek. Család, gyermeknevelés, párkapcsolat? Ilyen és ehhez hasonló tanácsokkal várunk egy kötetlen beszélgetés alkalmával, melynek alapköve a vidám hangulat és a barátságos légkör! Gyere, szeretettel látunk!

Meghívó fotókiállításunk megnyitójára

A VGYKE fotópályázata nagy sikerrel zárult. A 17 legjobb pályamű megtekintésére és az ünnepélyes díjátadásra május 15-én, délelőtt 10 órakor kerül sor a Cserf-S Családi Erőforrás Segítő Központban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Paraszupersztár

Hazánk egyik legnagyobb és legrégebbi civil szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2014-ben kulturális tehetségkutató versenyt indít a fogyatékossággal élő emberek számára.

VGYKE fotókiállítás: eredményhirdetés

Rendkívül sok tehetséges alkotó munkájával találkozhattunk fotópályázatunk során. Körülbelül 150 kép közül került kiválasztásra az a 17 pályamunka mely egy fotókiállítás keretében lesz megtekinthető május 15-én. Hosszas mérlegelés után a zsűri döntött: íme az első három helyezett és a közönségdíjas!

Programmorzsáink

Rövid ízelítőinkből ezúttal olyan szabadidővel, sporttal és egészséggel kapcsolatos témákkal találkozhatnak, mint például: 50% kedvezmény nyugdíjasok számára a Király gyógyfürdőben. Ismert emberek gondolatai a fogyatékosságról. Miért hasznos a szemtorna -és masszás és hogyan sajátítható el?

„Szól a szív …” Alapítvány Jótékonysági Est

Szeretettel meghívjuk Önt az első alkalommal megrendezésre kerülő „Szól a szív …" Alapítványi Jótékonysági Estre, amelyet a Vakok Óvodája, Általános iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona munkáját támogató „Szól a szív …" Alapítvány szervez.

Meghívó közgyűlésre

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2014. május 17-én 9 órai kezdettel tartja éves közgyűlését, melyre szeretettel várja minden kedves tagtársát.

Anyák napi meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének „Fogyatékos édesanyák napja” című rendezvényére, melyre május 3-án kerül sor a Lurdy Ház-ban. A programok között szerepel filmvetítés, tanácsadás és kerekasztal beszélgetés és a kicsik számára is szórakoztató programokkal készülnek.

Tagdíj befizetés

Közérdekű közlemény egyesületünk tagjai számára. A tagdíjbefizetéssel kapcsolatos tudnivalókról cikkünkre kattintva tájékozódhatnak. Közreműködésüket köszönjük!

Hangkazetták és walkmanek igényelhetők

Az MVGYOSZ-nál feleslegessé vált kb. 6000 darab kazetta, amit igény esetén szívesen továbbadnak a tagegyesületeknek. Kérjük Önöket, amennyiben szükségük van kazettára, jelezzék ezt a VGYKE ügyfélszolgálatán.

Összefogás a lyme betegekért

Idén másodjára kerül megszervezésre világszerte a Nemzetközi Lyme Demonstráció (Worldwide Lyme Awareness Protest), melyhez a magyar betegek ebben az évben egy figyelemfelhívó kampánnyal csatlakoznak.

“Tudás és kompetencia 2.0” – Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért

Olyanok jelentkezését várjuk, akik szeretnék szakmai tudásukat bővítve, hatékony kommunikációval segíteni a sérült élethelyzetben lévő emberek mindennapjait.

Pilis szépségei

A Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete 2005 óta működik és szervez programokat tagjai és az érdeklődők számára a Pilisvörösvári járás területén. Pilis történelmi kincsivel, gyönyörű panorámájával és friss levegőjével testi-lelki felüdülést jelent az idelátogatóknak. Az LPE kistérségi mentora egy kis történelmi betekintéssel készült kedves olvasóink számára.

Fény az éjszakában

Tárlatvezetés látássérülteknek a Szépművészeti Múzeum MÚZEUM+ programján. A Szépművészeti Múzeum kéthavonta csütörtök este hosszabbított nyitva tartással (18.00-22.00 óra között) és különböző programokkal várja látogatóit.

Újabb akadálymentes személykocsik a MÁV-START-nál

Öt új, akadálymentes személykocsi áll forgalomba május közepéig a MÁV-START-nál. A lépésnek köszönhetően további vonalakon biztosítják a kerekesszékes utasok számára az utazási lehetőséget.

Rend a lelke mindennek

Láthatár boltunk egyik legkedveltebb terméke a címkéző toll. Több, mint egy éve megtalálható már polcainkon, mégsem ismerik elegen ezt, a látássérültek életét megkönnyítő terméket. A tollal egy rendezettebb, letisztultabb környezetet teremthet magának a kedves vásárló. Ne késlekedjen hát, látogasson el hozzánk!

A Telefonnal a rászorultakért Alapítvány tájékoztatója

Közeleg a hónap vége, így újra közzétesszük az alapítvány felhívását, mely anyagi támogatást kínál látássérültek részére. A pályázat benyújtásának határideje: április 30.

Láthatár boltunk hírei

Kedves vásárlóink! Praktikus, vakon is jól használható digitális percórával bővült árukészletünk, valamint újabb akciókkal várjuk Önöket boltunkban.

Vissza nem térítendő albérlet támogatás igényelhető

"A gazdasági válság és a magas munkanélküliség egyre nagyobb gondot jelent a kormány számára. Vannak olyan családok, ahol nem csak az egyik szülő, hanem mindketten elvesztették a munkahelyüket. A kormány igyekszik különböző állami támogatásokkal segíteni a bajbajutottakon. Az egyik ilyen támogatás a lakhatási, albérleti támogatás" - olvasható a palyazatfigyelo.info oldalon.

A fényképen egy laptop látható

Informatikai képzés indul

"Az esélyegyenlőséget szolgáló info-kommunikációs technológiák" című képzésünk április 24-én indul és június 16-ig tart. A TÁMOP által megvalósításra kerülő képzésünkre olyan jelentkezőket várunk, akik elsősorban informatikai munkakörökben, beosztásokban dolgoznak és ismereteiket szívesen bővítenék egy díjmentes oktatás keretében.

Országos versíró pályázat

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület országos versíró pályázatot hirdet „Csodák a hétköznapokban” címmel. A pályázat nyílt, életkortól, lakhelytől, foglalkozástól, egészségi állapottól függetlenül részt vehet rajta minden amatőr alkotó, legyen az ép vagy fogyatékossággal élő egyaránt.

Rubik-kocka látássérülteknek

A Rubik-kocka, más néven Bűvös kocka szinte minden magyar háztartásban megtalálható logikai játék. Rubik Ernő 1975-ben alkotta meg és az elmúlt három évtizedben a Rubik-kocka a legkeresettebb játék a világon. A világhírű magyar találmány legújabb verzióját látássérült embereknek fejlesztették ki és már Láthatár boltunkban is megvásárolható!

Módosult az MVGYOSZ székhelyének belépési rendje

Közérdekű közlemény - Az MVGYOSZ székhelyére történő belépési rend április 1-től módosult. Az új intézkedés az épületben tartózkodó személyek személy -és vagyonbiztonságának növekedését szolgálja.