Hirdetmények

Tarts velünk dartsozni!

Kedves Tagunk, kedves Olvasónk! Hallottál már róla, hogy Egyesületünk támogatásával 2012 óta működik egy látássérültekből álló darts csapat? Ehhez a nagyszerű team-hez szeretnénk még egy tagot, aki örömmel csatlakozna és elsajátítaná a darts rejtelmeit. Lehet, hogy pont Téged keresünk?

Interaktív, játékos klubnap Erzsébetvárosban

Interaktív, játékkal összekapcsolt klubnap lesz az erzsébetvárosi Lámpás Klubban. A klubnap témája a siketvakság lesz, de olyan tálalásban, amiért mindenkinek megéri elmenni.

Séta és hajózás

Sétahajózásra és egy hídsétára készül az újbudai Lámpás Klub július 15-én. Szerda estig van lehetőség csatlakozni azoknak, akik szeretnének elmenekülni a kánikula elől.

Ne Ön habozzon, csak a sör!

Ingyenes sörkirándulásra hívnak 20 szerencsés embert Rákosmente lámpásai. A sörkirándulásban benne foglaltatik egy gyárlátogatás, egy sörmúzeum és két pohár sör.

Klubnap a nyárban!

A nyári klubprogramok további tervezése szempontjából, fontos klubnapra kerül majd sor Újpesten. Az újpesti lámpások ezért nagyon várnak minden érintettet, hogy a lehető legjobban sikerüljön eltervezni a közös eseményeket.

Szelektív hulladékgyűjtés és a látássérültek

A szelektív szemétgyűjtés lesz a XI. kerületben működő Lámpás Klub júliusi klubnapjának a középpontjában. Ki fog derülni, hogy ez a téma nagyon érdekes, de természetesen az akadálymentességi szempontok is szóba fognak kerülni.

Júliusi meghívó a rákosmenti klubra

Új helyszínen lesz a XVII. kerületi Lámpás Klub következő klubdélutánja. A júliusi alkalommal a szembetegségekről fog előadást tartani Kiss János, akivel lehetőség lesz majd személyes konzultációra is.

Klubnap lesz Kispesten

Június utolsó hetében is mindenkit sok szeretettel vár a kispesti Lámpás Klub. Az izgalmas témák mellett, a korábban nagy sikert aratott kvíz is megismétlésre kerül.

Meghívó ingyenes hajókirándulásra és városnézésre

A szentendrei Lámpás Klub sok szeretettel meghív mindenkit egy ingyenes dunai hajókirándulásra, majd egy azt követő városnézésre. A program jövő héten kedden lesz, de szombatig kell rá jelentkezni.

Túra a Kopaszi-gátra

Az újbudai Lámpás Klub ismét túrát szervez a Kopaszi-gáthoz. Akiket érdekel egy kellemesen fárasztó, vízparti túra, azok e hét szombat estig jelezhetik a részvételi szándékukat.

Történeti biciklitúra 1840-től 1980-ig

A meghívás egész pontosan egy kerékpárgyűjtemény kiállítására szól. Az egyik egyesület gyűjtői teszik lehetővé, hogy a kispesti lámpások szervezésében a látássérültek megtekinthessék és akár ki is próbálhassák ezeket a járműveket.

Igényekhez igazodó szolgáltatási idővel üzemel májustól a Louis Braille Támogató szolgálat

Amennyiben egyszeri, vagy több alkalommal segítségre lenne szüksége ügyei intézésében, vagy a szabadidő hasznos eltöltésében, esetleg orvoshoz szeretne eljutni kísérővel, forduljon hozzánk bizalommal! Nem csak 8-16 óra között segítünk, hanem szolgáltatásunkat egyeztetést követően az igényekhez igazítjuk.

Akadálymentes(en a) kulisszák mögött

A színház és a kulturális akadálymentesítés iránt érdeklődőknek, nem mellesleg angyalföldieknek és zuglóiaknak szól az alábbi programajánlat. Bárkinek lehetősége nyílik betekinteni a tényleges kulisszák mögé!

Figyelem! Ismét lesz lehetőség gyógycipőt készíttetni!

2016. július 25-én a Láthatár Segédeszköz boltban azoknak, akik érvényes közgyógy igazolvánnyal rendelkeznek, lehetőségük lesz díjmentesen gyógycipőt készíttetni. A cipőket katalógusból lehet kiválasztani, melyet előzetes mintavétel alapján személyre szabottan készítenek el.

Kerékpáros tandemtúra a sport, művészet, összetartás jegyében

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület szeretettel várja látássérültek illetve segítőik jelentkezését a Balaton körüli tandem túrájára!

Klubnap lesz a héten a XV. kerületben

A XV. Kerületi Látássérültek Klubja következő összejövetelének tervezett időpontja a szilvásváradi kirándulás miatt módosult, így ezen a héten, pénteken fognak találkozni.

A képen Braille felirat látható, felette pedig 6 pont

Meghívó!

Kedves Braille-írást ismerő és szerető Érdeklődők! Tisztelettel és szeretettel meghívjuk önöket a 2016. jún. 21-én, kedden, 14.00 órai kezdettel megtartandó Braille-bizottsági ülésünkre.

Klubnap lesz Békásmegyeren

Ezen a héten kerül sor a harmadik kerületi Lámpás Klub békásmegyeri találkozójára. Az alkalom kiemelten fontos, mert ezen alkalommal történik meg a nyári programok egyeztetése is.

Meghívó egy börtönmúzeumba

Korlátozott létszámban lehetőségünk nyílt felkeresni egy börtönmúzeumot. Azok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a büntetésről való gondolkodás története.

Bűnmegelőzés Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula hangjával

Ingyenes, bűnmegelőzéssel foglalkozó, interaktív beszélgetésre hív mindenkit a XVIII. kerületi Lámpás Klub. A program a kerületi rendőrkapitányságon kerül megrendezésre. Most még lehet regisztrálni azoknak, akik szeretnének elmenni, de még nem jelezték a részvételi szándékukat.

Csatlakozzon a BULÁKE júniusi programjaihoz!

Színes, nyári programokkal csalogatja az érdeklődőket a BULÁKE. Színház előadás, bográcsozás és életmódtábor vár Téged! Válassz az izgalmas programok közül, vagy akár gyere el az összesre, hiszen mindenkit szeretettel vár a BULÁKE!

Meghívó Erzsébetvárosba

Izgalmas bemutatókon kívül, a közös nyári programok megtervezésére hívja az erzsébetvárosi látássérülteket a kerületi Lámpás Klub.

Mindennapi ügyintézések látássérültként

Az Újbudán működő Lámpás Klub júniusi klubnapjának a témája, a látássérültek mindennapi, de egyáltalán nem egyszerű ügyintézései lesznek. Érdekes, egyedi megoldási ötletek kidolgozására várnak minden érintettet június 7-én.

Új helyen a rákosmenti klub

Új helyszínen, de továbbra is érdekes programokkal vár mindenkit a XVII. kerületben működő Lámpás klub. Az új helyszín és a júniusi programkínálat részletei olvashatók az alábbi hirdetményben.

Meghívó!

Szeretettel meghívjuk Önt a TÁJAK, SORSOK, MANDALÁK című kiállítás megnyitójára, ahol Tarcsányi Ottilia festményei és Kónya Zsuzsanna mandalái lesznek láthatók.

Klubnap a bűnmegelőzésről

Egy bűnmegelőzésről szóló kiscsoportos előadás önmagában is érdekes program, de a látássérültek speciális körülményeihez igazítva sokkal inkább annak ígérkezik. Ha valakit érdekel egy ilyen program, akkor érdemes ellátogatnia az újpesti Lámpás klub soron következő klubnapjára.

A képen egy működő FUTÁR-tábla látható

Utolsó felhívás FUTÁR távirányítók igénylésére kispesti látássérülteknek

A Kispesten élő látássérültek részére ingyenesen igényelhető a Futár távkapcsolóként ismertté vált eszköz. Az adományozást közösen szervezi Kispest Önkormányzata és a VGYKE. A jelentkezési lehetőség most zárul le, ezért az, aki eddig nem jelentkezett, most még megteheti.

Meghívás a Textilmúzeumba

Az Újpesten működő Lámpás klub az Óbudán lévő Textilgyűjteményt látogatja meg május 31-én. Mindenkit sok szeretettel hívnak, aki egy tapintható, hallható és interaktív kiállításon szeretnek aznap kikapcsolódni.

Rendkívüli kiállításra invitáljuk Önöket!

Tapintható faragott faképek, bortartók, házi áldások, címerek és mindenféle fából készült használati tárgyakat tekinthetnek meg az újpalotai Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában.

Futár-távirányítók igénylése

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Kispest Önkormányzatának támogatásával 50 Futár-távirányítót adományoz térítésmentesen a XIX. kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérült személyeknek.

A képen a XVIII. kerületet jelképező címer látható

Új Lámpás Klub alakul májusban

Budapest XVIII. kerületében is elindul a Lámpás Klub. Így végre az ott élő látássérülteknek, hozzátartozóiknak és barátaiknak is elérhetővé válik az, aminek Budapesten és Szentendrén már 11 helyi közösség örvendhet. Minden kerületi lakost nagy szeretettel invitálnak a szervezők a klub alakuló összejövetelére.

A képen egy futár távkapcsoló látható

Felhívás FUTÁR távirányítók igénylésére kispesti látássérülteknek

Ezúttal a Kispesten élő látássérültek részére igényelhető ingyenesen a Futár távkapcsolóként ismertté vált eszköz. Az adományozást közösen szervezi Kispest Önkormányzata és a VGYKE. Az igénylőknek most lehet jelentkezni.

Bográcsozás a GÖTLE csapatával

Kedves Tagtársak! Májusi programunkat ajánlanánk figyelmetekbe, ugyanis bográcsozást szervezünk 2016. május 20-án a Gödöllői Civil Házban, délelőtt 10:30-tól, melyre nagy szeretettel várunk mindenkit!

Unikális programot kínálnak Rákosmente Lámpásai

Tarts velünk május 23-án délelőtt 10:00-tól a Zwack Múzeumba, amely Budapest IX. kerületében, a Dandár u. 1. alatt található!

A munkában is vidáman

A Mosolygós Kórház Alapítvány önkéntes munkatársai idén is itt hagyták "kézjegyüket" a Cserf-S iroda falain. Valamennyiünk nagy örömére a színes mandala falfestés hozzájárul ahhoz, hogy élhetőbb legyen környezetünk és a továbbikban még jobb kedvűen, vidámabban járhassunk munkába.

Meghallgattatnak a „jogos” kérdések

A soron következő XV. kerületi klubnap témája és vendége meglehetősen érdekes és aktuális lesz. A klub vendége a Nyugdíjfolyósító jogtanácsosa lesz, aki válaszol a vendégek előzetesen feltett kérdéseire.

A képen a XVIII. kerületet jelképező címer látható

Új Lámpás Klub alakul májusban

Budapest XVIII. kerületében is elindul a Lámpás Klub. Így végre az ott élő látássérülteknek, hozzátartozóiknak és barátaiknak is elérhetővé válik az, aminek Budapesten és Szentendrén már 11 helyi közösség örvendhet. Minden kerületi lakost nagy szeretettel invitálnak a szervezők a klub alakuló összejövetelére.

3. Rehab Critical Mass

Immár harmadik alkalommal tartják meg a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik felvonulását. Az esemény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek.

Meghívó

A Vakok Állami Intézete sok szeretettel várja az érdeklődőket az intézmény Sportnapi rendezvényére!

Rákosmenti invitálás

Ha valaki a XVII. kerületben még nem tudja, hogy merre sétáljon május első és harmadik napján, akkor a rákosmenti lámpások kínálnak két lehetséges programot.

Felhívás FUTÁR távirányítók igénylésére kispesti látássérülteknek

Ezúttal a Kispesten élő látássérültek részére igényelhető ingyenesen a Futár távkapcsolóként ismertté vált eszköz. Az adományozást közösen szervezi Kispest Önkormányzata és a VGYKE. Az igénylőknek most lehet jelentkezni.

Segítség az adóbevallások elkészítésében

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete 2016-ban is segítséget kíván nyújtani tagjainak az adóbevallások elkészítésében.

Bulizzál velünk május első napján!

A „Közösség Lámpásai” XV. kerületi Látássérültek Klubja szeretettel vár minden érdeklődőt a kerületi kulturális- és sportmajálison, aki szeretné próbára tenni az érzékszerveit, titkos írást kódolni és dekódolni, illetve érdekes technikai eszközök használatában tapasztalatot szerezni.

Toborzó hirdetés

"Lendvai Lilla vagyok, az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola doktorandusza. Egy tudományos kutatásban való részvételre szeretném felkérni, amely egy publikáció elkészítésének részét képezi. A kutatást konzulensem, Nguyen Luu Lan Anh szupervíziója segítségével folytatom."

Klubnapi meghívó Kispestre

Újabb eseménydús klubnap szerveződik Kispesten, sok kellemes meglepetéssel. A szervezők várják az érdeklődők jelentkezését.

A képen egy futár távkapcsoló látható

Felhívás FUTÁR-távirányítók igénylésére

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Rákosmente Önkormányzatának támogatásával felhívást tesz közzé az úgynevezett „Futár-távirányítók” adományozása céljából.

Meghívó városligeti sétára

Kellemes társaság, tavaszi délután, virágokkal, fákkal körülvéve - erre hívnak mindenkit az erzsébetvárosi lámpások.

Közönségszavazás eredeménye

Április 19-e, éjfél volt a határideje a VGYKE alkotóművészeti pályázat közönségszavazásának. Ezúton örömmel hirdetjük ki a nyertest!

A fényképen a Füvészkert egyik fája látható, virágzás közben

Meghívó a Füvészkertbe

Kedvezményes áron nyílik lehetőség részt venni szakvezetéssel, egy füvészkerti túrán. Mindenkit szeretettel hívnak egy illatos és kellemes, egy órás könnyed túrára, április 26-án.

Alternatív Anyák napja

A JÓL-LÉT Alapítvány és a Motiváció Alapítvány tisztelettel meghívja Önt az ALTERNATÍV ANYÁK NAPJA, tudás-, állás-, információs és élménybörze sérült gyermeket nevelő nőkért című programjára!