Hirdetmények

Egy gyermek ül az ágyon, a szülők meg mosolyogva figyelik őt

Indul a Mentorszülő Klub a Cserf-S-ben

November elején elindul a VGYKE mentorszülő klubja. A találkozók havi rendszerességgel lesznek megszervezve a CSERF-S irodában a Hermina út 57 szám alatt.

Láthatatlan humor pályázat

Úgy véled, hogy írói vénával áldott meg a sors? A barátaidat is sikerült már megnevettetned? Ha szívesen mesélsz magadról, az életedről, élményeidről, s mindezt a humor köntösébe bújtatva, ez a pályázat Neked szól!

A képen egy illatgyertya, egy üveg masszázsolaj és egy virág látható, illusztrálva azt, hogy a masszázs a felfrissülés helye és ideje

Megnyitóra készül a VGYKE

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önöket a VGYKE által kezdeményezett és az Önök hathatós segítségével, a Fehér bot napja alkalmából induló új szolgáltatásunk, a „Frissítő és Gyógymasszázs Szolgáltatás” megnyitójára.

Összefogás a jobb életért

RehabCritical Mass! Esélyegyenlőség, Akadálymentesség, Szolidaritás, Összefogás.
VONULJ VELÜNK!

Meghívó az MVGYOSZ Fehér bot napi rendezvényére

Szeretettel meghívjuk Önt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének 2014. október 15-én, 10:00 órától kezdődő Nemzetközi Fehérbot napi rendezvényére az MVGYOSZ székházába.

Magazinok látássérülteknek

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2015-ben egyes kiadványokat akadálymentes formátumban jelentet meg.

Nagybetűs naptár változatlan áron

Idén is rendelhető a nagybetűs asztali naptár, melyet a Leporello papírszaküzlet támogatásának köszönhetően a látássérültek a tavalyi árhoz képest változatlan áron tudnak megvásárolni.

Felmérés készül az utasok jogairól

Az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) információt kér érdekképviseleti tevékenységéhez, melyet a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) közreműködésével gyűjtünk össze és juttatunk el.

Zorán koncert a BULÁKE-vel

Zorán a Fehér bot világnapja alkalmából koncertkörútjába iktatta Budaörsöt, melynek sportcsarnokában - karitatív jelleggel, tiszteletdíjra igényt nem tartva - 2014. október 25-én fog fellépni. A rendezvény teljes bevétele a buda-környéki látássérülteket segítő BULÁKE egyesület tevékenységét fogja támogatni.

Jótékonysági koncert Cegléden

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Fehér Bot Napja alkalmából megrendezésre kerülő jótékonysági koncertre.

Kérdőív a látássérült pályázatírók és figyelők részére

A nevem Czikoráné Szabó Éva, a Szent Gergely Népfőiskola két féléves, Minősített pályázatíró, figyelő képzésében veszek részt. Szakdolgozatom témája a látássérültek lehetőségei a pályázatírás, figyelés
területén. A segítségét szeretném kérni szakdolgozatom elkészítéséhez az alábbi kérdőív kitöltésével.

A képen kalapács és mérleg látható, mint ami a bírói igazságszolgáltatás jelképe

Tájékoztató kiadvány szociális ellátásokról és a speciális jogokról

A szociális szolgáltatásokról és a szakosodott ellátásokról szóló füzetet adott ki az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ. A kiadvány ismerteti a szociális intézmények feladatait, az általános és speciális ellátotti jogokat, s hogy mikor érdemes az ellátottjogi képviselőhöz fordulni.

Törj karriered csúcsára!

ACDC programunk segít Neked benne, olyan vendégek meghívásával, akik már elérték a sikert és karrierjük csúcsát, így adva neked inspirációt.

Pályázati felhívás!

A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványa együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, ebben az évben is pályázatot hirdet általános, közép, vagy felsőfokú tanulmányaikat folytató látássérült diákok részére.

Akciók és újdonságok!

Ezen a héten is kedvére válogathat a Láthatár bolt legújabb és használt, ám jó állapotban lévő akciós termékeiből. Vércukormérő, gyógyszertároló, tapintható ébresztő óra, csak néhány eszköz azok közül, amelyek könnyebbséget hozhatnak a mindennapi rutinba.

Ez HAT!

Az Otthon Segítünk Alapítvánnyal fogyatékos gyermeket nevelő szülőknek szeretnének önismereti tréninget indítani, amely elsődleges fókusza a vállalkozóvá váláshoz, illetve a távmunka végzéshez szükséges készségek fejlesztése és az ehhez kapcsolódó ismeretek átadása.

Siker a köbön – de mégis hogyan?

Korábbi hírlevelünkben már említettük, hogy ACDC programunk keretében olyan vendégek meghívását tervezzük, akik sikeres életútjukkal és karrierjükkel inspirációt nyújthatnak a diplomás látássérültek számára. Végre eljött az idő, íme, az első rendezvényünk!

Lámpásaink programajánlatai

Kedves közösségi tagunk! Szeretettel meghívjuk Önt és kedves kísérőjét a szeptemberben megrendezésre kerülő programjainkra.

Magyar Dal Napja

Ha nagyszabású rendezvényekről beszélünk, akkor méltán kerül élvonalba hazánk egy igen kedveltté váló őszi eseménye, a hazai zene egyik legvártabb ünnepe, a Magyar Dal Napja. Idén 2014. 09. 14-én kerül sor az eseményre.

Boltunk legfrissebb hírei

Kedves Vásárlóink! Segédeszköz boltunkban egyes termékeink most 15%-os árengedménnyel kaphatóak.

A VGYKE Braille tanfolyama

A Braille tanfolyammal Egyesületünk azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a Braille írás-olvasást szeretnék megtanulni. A foglalkozások egyéni, illetve kiscsoportos formában történnek, látássérült és látó érdeklődőknek egyaránt.

Meghívó a ceglédi egészségnapra

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2014. szeptember 18-án, csütörtökön 9 órai kezdettel tartandó klubnapunkra, mely egyben egészségnapi rendezvény is.

Gépjármű szerzési támogatás

2011 júliusától jelentősen átalakult a súlyosan mozgáskorlátozott emberek gépjármű szerzési és átalakítási támogatása. A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendeletben szabályozott személygépkocsi szerzési -és átalakítási támogatás célja, hogy minél hatékonyabban, minél több fogyatékos ember önálló életvitelét, munkavállalását, képzését, azaz társadalmi integrációját segítse elő.

A Láthatár bolt hírei

Kedves Vásárlóink! Nyár végi termékajánlatunkat és akcióinkat szeretnénk a figyelmükbe ajánlani.

Felmérés a látássérültek vásárlási szokásairól

Egyetemi hallgatóként a kutatási témámhoz keresek, olyan gyermektelen és saját keresettel rendelkező, születésétől kezdve vak vagy születésétől kezdve gyengénlátó személyeket, akik segítségképpen szívesen részt vennének egy fókuszcsoportos interjúban.

Álláslehetőség!

A Budapest Taxi Kft a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével együttműködve kíván ügyfélszolgálatán mozgáskorlátozott kollégákat alkalmazni.

A képen egy elegáns toll látható, amint egy papírra írnak vele

Fények vakondja IV. irodalmi pályázat

Irodalmi pályázatot hirdet a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete amatőr írók részére. Itt a lehetőség, hogy írásos emléket állítsanak egy fontos napnak, mely emléket a humor vidámít, az irónia díszít. Határidő: szeptember 22.

Meghívó

A HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. szeretettel meghívja Önt a Fogyatékkal élő friss diplomások munkaerő-piaci integrációját vizsgáló kutatás fókuszcsoportos beszélgetésére, amelyet a TÁMOP-4.1.3-11/1-2011-0001 "Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése" második ütemének keretén belül valósítanak meg.

Jubileumi Braille-olvasásverseny

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete idén már tizedik alkalommal szervez Nyíregyházán országos Braille-olvasásversenyt. A verseny időpontja: 2014. szeptember 19-20.

Szüreti buli

Kedves Klubtársunk! Sok szeretettel meghívunk Téged, valamint kísérődet, hozzátartozódat a szeptember 3-án szerdán, 15 órai kezdettel megrendezésre kerülő klubdélutánunkra.

Karrier, kitartás, kiteljesedés?

Igenis létezik! Ha Te is egy olyan munkáról álmodozol, amiben látássérült diplomásként a számodra legmegfelelőbb munkakörben teljesedhetsz ki, tanulj a „legjobbaktól”!

Akadálymentes kiadványok

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2015-ben az alábbi kiadványokat jelenteti meg akadálymentes formátumokban.

Hungarikum Fesztivál Zuglóban

Jöjjön és kapcsolódjon ki augusztus 16-19 között a megújult Bosnyák téren! Az I. Zuglói Hungarikum Fesztivál színes programkavalkáddal várja az érdeklődőket. A programok ingyenesek!

“Mindent a kéznek… semmit a szemnek…” Meghívó

"Vakon szeretni" címmel időszaki kiállítás nyílik a Halásztelek Galériában az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Elmozdításáról szóló helyi program keretén belül.

Pályázat: „Esélyt adni – esélyt kapni”

A Türr István Képző és Kutató Intézet az esélyegyenlőség jegyében pályázatot hirdet „Esélyt adni – esélyt kapni” címmel.

Nagybetűs naptár változatlan áron

Idén is rendelhető a nagybetűs asztali naptár, melyet a Leporello papírszaküzlet támogatásának köszönhetően a látássérültek a tavalyi árhoz képest változatlan áron tudnak megvásárolni.

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Ligetszépe Masszázs Központ néven új szolgáltatást indít.

Nyitvatartás változás

Fontos, közérdekű információ!

Segítő vásárlás

A Segítő Vásárlás védjegyes termékek is ott lesznek a Művészetek Völgye fesztiválon! Standjaink már állnak Kapolcson, a Malomsziget közelében, az Ancsesz Udvarban (Petőfi utca 19/a).

Hajókirándulásra augusztusban

Szentendrei hajókirándulást terveznek a XIII. kerületi Közösség Lámpásai és Zugló Önkormányzata. Augusztus 8-án, a Battyhányi téren kerül sor a szabadidős programra, melyre nagy szeretettel várják az érdeklődők jelentkezését.

Ceglédi felhívás

Újabb lehetőség nyílik a Látássérült érdeklődők és kísérőik számára, hiszen csak 1000 forint lesz a belépő a Fővárosi Nagycirkuszba 2014. július 31-én.

Fotópályázati felhívás!

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület fotópályázatot hirdet családoknak, baráti társaságoknak, egyesületeknek, mindenkinek, akinek fontos az integráció kérdése.

Álláskeresési tréning

Csákvári Éva a NYITOK program keretén belül ingyenes álláskeresési tréninget tart az érdeklődő LÁSS tagoknak.

Ingyenes rehabilitációs program látássérülteknek

Személyre szabott rehabilitációs szolgáltatásokkal próbál segíteni a látássérült embereknek a Vakok Állami Intézete.

Nyelvtanár kerestetik!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel megváltozott munkaképességű munkatársakat keres angol, francia és német nyelvoktatás munkakörbe.

Meghívó egy ínycsiklandó klubdélutánra

Kedves Tagok és érdeklődők! Következő, júliusi klubnapunkat rendhagyó módon nem az egyesület székhelyén tartjuk, hanem egyik tagunknál, egy bográcsozás keretében.

A képen az épület hátsó része látható a főútról, melyet az újpesti Klub eddig használt

Klubnapi meghívó

Kedves Klubtárs!
Sok szeretettel meghívunk Téged és kísérődet az Újpest közösség lámpásai következő klubnapjára, mely július 2-án, szerdán 15 órai kezdettel kerül megrendezésre.

“AC&DC – Találd meg a helyed!”

Felsőfokú tanulmányaid a végéhez közelednek, vagy az elmúlt pár évben fejezted be őket? Bizonytalan vagy, hogy merre indulj tovább? Dolgozni szeretnél, de úgy érzed, hogy még hiányzik valami, ami sikeressé tehetné az álláskeresést? AC&DC programunk lehet a megoldás számodra!

A Láthatár bolt hírei

Kedves vásárlónk!
A segédeszköz boltunkban kapható nagyítók széles választékát szeretnénk ismét figyelmébe ajánlani. Kattintson tovább a részletekért!

Ingyenes akkreditált képzés indul építészek és mérnökök számára

"Az akadálymentesség és egyetemes tervezés építészeti szempontjai, műszaki követelményei – fókuszban a vak és gyengénlátó személyek speciális igényei" című MÉK akkreditált képzés a Magyar Építész Kamara tagjai számára 3 kreditpontot ér és ingyenes.