Hirdetmények

Karácsonyi ünnepség Vácott

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete karácsonyi ünnepségére!

Színházélmény decemberben is

A Klebelsberg Kultúrkúria akadálymentesen látogatható színházi előadást ajánl, amely - a történet érintettsége miatt- a látássérültek érdeklődését is felkeltheti. A Pillangók szabadok című darab a Thália Színház produkciója.

Karácsonyi ünnepség

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a VGYKE karácsonyi rendezvényére, ahol ünnepi ebéddel, forralt borral és sok meglepetéssel, apró ajándékokkal várjuk!

Önálló élet a szükséges segítséggel = Támogatott lakhatás

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete fogyatékossággal élő emberek számára támogatott lakhatást biztosító férőhelyeket hozott létre. Az intézmény rendelkezik jogerős működési engedéllyel, így jogszerűen fogadhat lakókat az ország bármely területéről.

Meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt 2015, december 11-ére, péntek délelőtt 9 órára a III. kerületi Polgármesteri Hivatal Tárgyalótermébe (Fő tér 3. I.em 21 ajtó).

III. Jótékonysági MikuLÁSS futás

A tavalyi és a tavaly előtti évhez hasonlóan idén is megrendezik a LÁSS jótékonysági MikuLÁSS futását, ahová most is szeretettel várják a kedves érdeklődőket!

Meghívó a Tropicariumba

Ingyenes belépővel várunk szeretettel minden fogyatékkal élőt a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja alkalmából a Tropicariumba, 2015. december 3-án.

Jógaterápia vakok és gyengénlátók részére

Ez a projekt ayurvéda terapeuták, yogoterapeuták, pszichológusok és orvosok együttműködésével jött létre. December 2-től, szerdánként 9.00-10.30 (Előzetes bejelentkezés szükséges!)

Legyen tagunk decemberben! Meglepetés várja!

Az év utolsó hónapja az ajándékozásról, meglepetésekről szól, arról, mivel tegyük szebbé, emlékezetesebbé egymás számára az óév utolsó napjait. A VGYKE is egy kis ajándékkal szeretné köszönteni azokat, akik decemberben csatlakoznak hozzánk.

Karácsonyi adománygyűjtés

Önnek hétköznapi bevásárlólista, a rászorulóknak karácsonyi kívánság. A Hős utcai Penny Marketben találkozhatnak a mai nap folyamán egyesületünk Közösség Lámpásaival, este 19 óráig.

Új klub alakult

Kedves XV. Kerületi Látássérült Társunk! Örömmel tudatjuk önnel, hogy megalakult a XV. KERÜLETI LÁTÁSSÉRÜLTEK KLUBJA.

MONDO kártyajáték a fogyatékkal élők jogairól

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ezennel meghívja Önt november 28-án a Gödör Klubban megrendezésre kerülő eseményünkre. Fogyatékosügyi kampányunk kapcsán egy saját fejlesztésű kártyajátékot (MONDO) mutatunk be egy egész napos rendezvény keretében.

Meghívó

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Szolgáltató és Sportközpontja sok szeretettel meghívja Önt Fogyatékosügyi Központjának bemutatkozására és megnyitójára. 

Több mint 1 millióan töltötték ki az egységes európai önéletrajzot

Az Europass önéletrajzot 2014-ben több mint 1 millióan töltötték ki Magyarországon, az egységes európai önéletrajzot tíz évvel ezelőtti megjelenése óta Európában pedig már 58 millióan használták.

Álláslehetőség

Kapcsolattartó és foglalkoztatási tanácsadót munkatársat keres a KézenFogva Alapítvány.

Masszázs – már a Bónusz Brigádon is!

40%-os kezdeménnyel élhet az, aki megávásárolja kuponunkat a Bónusz Brigád oldalán. Ha így tesz kedves olvasónk, 5.000 Ft helyett 2.990 Ft-ért lehet Öné egy 60 perces gyógy -és frissítő masszázs látásssérült profi gyógymasszőröktől!

MEGHÍVÓ

Tisztelt Tagtársunk!
Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves családját klubnapunkra, melyet 2015. november 19-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel rendezünk meg.

A börtön ablakába soha nem süt be a nap?

Mi lenne, ha egyszer bejuthatna oda, ahova egyébként sohasem, mert szigorúan őrzik és civileknek tilos átlépni a kapuit? Tartson velünk a Váci Fegyházba, ahol egy különleges tárlatvezetésben lehet része.

A Láthatár bolt kínálatai

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatás! A magyarul beszélő, üveglapos konyhamérleg átmenetileg nem kapható. Előre láthatólag 2015. november végén lesz újra megvásárolható.

Nyit az első fogyatékkal élőket foglalkoztató kávézó Budapesten

Zenélnek, tréningeket és előadásokat tartanak nagyvállalatoknak, most pedig kávézót nyitnak a 8. kerületben. Ez a Nem Adom Fel Alapítvány.

Örömhír a BULÁKE-nál!

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy Nyikes Fatime, budaörsi kistérségi vezetőnk, és a BULÁKE elnöke bejutott a Richter Aranyanyu Díj első 16 helyezettje közé, nem kevesebb, mint 500 jelöltből! A szociális területen dolgozó versenyzők között pedig a négy döntős egyik résztvevője.

Kirándulás a Budai Várban

Kirándulást szerveznek a újbudai Közösség Lámpásai. Ha szívesen gyönyörködnél a ősz szépségeiben, szippantanád be a friss, hűvös levegőt és kirándulnál egyet a Budai Várba egy nagyszerű társaságban, várunk szeretettel november 15-én vasárnap!

Színházi délután – sok nevetéssel

Az újbudai Lámpás Klub sok szeretettel meghív minden másfél óra vidámságra vágyó látássérültet a "Tóth Olivér és vendége" című színházi délutánra. A program középpontjában a személyesen átélt események jókedvű feldolgozása áll. Ennek részeként történetmesélésre épülő beszélgetésre és egy-egy önként vállalkozó néző bevonásával eljátszott vidám helyzetgyakorlatokra kerül majd sor.

Tájékoztatás

Tisztelt Tagjaink, Olvasóink! Értesítjük Önöket, hogy a budapesti központi Ügyfélszolgálat 2015. november 13-án, pénteken csak telefonos megkereséseket tud fogadni 8-12 óráig, a személyes félfogadás szünetel.

Egyedülálló kártyajáték Magyarországon

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egy saját fejlesztésű kártyajátékot (MONDO) mutat be fogyatékosügyi kampányuk kapcsán egy egész napos rendezvény keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak november 28-án a Gödör klubban.

Érdekes beszélgetések Újbudán

A VGYKE XI. kerületi klubja sok szeretettel meghív mindenkit a november 3-i klubdélutánjára! Rendhagyó módon két nagyon kedves vendégünk és két témánk lesz. Tartsatok velünk!

Fogyatékosságtudományi konferencia

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, az OTKA 111917K, a Fogyatékosságtudományi Doktori Műhely és az MSZT Fogyatékosságtudományi Szakosztálya tisztelettel meghívja Önt a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezésre kerülő Harmadik Fogyatékosságtudományi Konferenciára!

A Láthatár bolt kínálatai

Kedves Vásárlóink!
Tájékoztatásul közöljük, hogy a magyarul beszélő, üveglapos konyhamérleg átmenetileg nem kapható. Előre láthatólag 2015. november végén lesz újra megvásárolható.

Mozi korlátok nélkül – Bacsó Péter A Tanú című filmjének akadálymentesített vetítése

Az egyik legnagyobb magyar filmklasszikus ezúttal akadálymentes formában, audionarrációval kerül bemutatásra a látássérült és az izgalmas élményre nyitott látó nézők számára a Vidanet és az AKKU - Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület szervezésében.

Róluk, velük, értük – Közös fellépés a többszörös hátrányokkal küzdő nők társadalmi érvényesüléséért

A programra elsősorban a sajtó, a szakpolitika, az emberi jogi szervezetek, és az érintett csoportokat támogató szervezetek képviselőit várják.

Felhívás a “Szülősegítő szolgáltatások támogatása” című pályázatban való részvételre!

Úgy érzi, a fogyatékos gyermek napi ellátása mellett nem jut ideje semmire? Úgy érzi, másból sem áll az élete csak örökös szervezésből, és állandóan versenyt fut az idővel? Úgy érzi, hogy munkáját, erőfeszítéseit sehol nem értékelik? Úgy érzi, egyedül küzd a mindennapokban? Ha igen, jöjjön el a Motiváció Alapítvány induló szülősegítő tréningjére!

Írja meg nekünk véleményét!

Tisztelt Tagjaink! A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa megbízásából két tudományos kutatásban működik közre egyesületünk. Szeretnénk felkérni Önöket, mint látássérült tagjainkat az együttműködésre.

Júliustól ingyen juthat vakvezető kutyához

Az MVGYOSZ Elnöksége 2015. június 29-ei ülésén hozta meg 37/2015. (VI.29.) sz. határozatát, mely szerint eltörli a80/2009 (XI. 27.) számú Elnökségi Határozat alapján, az eddigiekbe fizetendő 50.000 Ft vakvezető kutyák egyszeri örökös használatbavételi díját. Az új rendelkezés a 2015. július 1-től átadott kutyák esetében hatályos.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Ajándékozás a Fehérbot Nemzetközi Napján

Budapest, 2015. október 15. A Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata és a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) úgynevezett FUTÁR-távirányítókat adományoz az Újbudán élő, dolgozó látássérült embereknek.

Pályázati kiírás

A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány, együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, pályázatot hirdet Magyarországon tanuló, magyar állampolgárságú általános, közép, felsőfokú tanulmányaikat folytató látássérült diákok részére, tanulmányaik végzésével összefüggő eszközök/ segédeszközök beszerzésének, egyéb az iskolai tanulmányokhoz kapcsolódó kiadások támogatása céljából.

Az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány közleménye az Esélyegyenlítő projekttel kapcsolatban

Két hete zajlott le az a sajtótájékoztató, amely bemutatta az Esélyegyenlítő projektet a média és a látássérült emberek közössége képviselői, valamint a szakemberek számára. Az eseményt a média felfokozott érdeklődése kísérte, a vak és gyengénlátó emberek közösségét azonban felháborította, hogy a projekt lebonyolításakor figyelmen kívül hagyták a fogyatékosságügy alapelvét: „Semmit rólunk nélkülünk!”.

A képen egy négy tagú rajzolt család látható, anyuka, apuka és két gyerek, egymás kezét fogják

Családi napra invitálunk!

A látás hónapjához kapcsolódva, és a Fehér Bot Napja alkalmából sok szeretettel várjuk Önöket a Vakok Kertjébe egy önfeledt családi napra. A rendezvény célja, hogy a Mentorszülők a Látássérültekért Facebook csoport tagjai, mentorszülőink találkozhassanak.

Időskori látássérült emberek aktív tanulása

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2015. novemberében egy hét alkalomból álló foglalkozássorozatot szervez 50 év feletti, felnőtt korban részlegesen vagy teljesen látásukat vesztett személyeknek a társadalmi integrációjuk elősegítése érdekében.

Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesületének 10. évfordulójának megünneplésére!

Újbudai beszélgetés a cukorbetegségről

Az újbudai lámpások sok szeretettel meghívnak minden téma iránt érdeklődő személyt a soron következő klubnapjukra, ahol a cukorbetegség gyógyszeres és természetes kezeléséről fogunk beszélgetni dr. Fazakas Kinga gyógyszerésszel.

A rákosmenti lámpások klubnapi meghívója

Kedves Klubtársunk! Sok szeretettel invitálunk következő klubnapunkra, melynek időpontja: 2015. október 6., kedd délután, 14-16 óra között.

Segédeszköz bemutató Cegléden

Tisztelettel meghívjuk tagjainkat a 2015. szeptember 29-én kedden, 10 órai kezdettel tartandó segédeszköz bemutatónkra.

10 éves a BULÁKE

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) idén épp 10. éve segíti a térség látássérültjeit önmaguk, élethelyzetük elfogadásában, valamint helyük megtalálásában a társadalomban - ami nem könnyű egy látókra kitalált világban. Teszik mindezt egyénre szabott segítségnyújtással, közös programokkal és védett foglalkoztatásuk megteremtésével, fenntartásával.

Új termékek a segédeszközboltban!

Új termékek kerültek a Láthatár Segédeszközbolt polcaira. A különböző nagyítókhoz és órához most jutányos áron juthatnak hozzá a vásárlók.

Elégedettségi felmérés

Tisztelt tagunk, olvasónk! Elégedettségi felmérést készítünk weboldalunkkal kapcsolatban, és nagyon fontos számunkra az Ön véleménye is! Kérjük, segítse munkánkat a további fejlődés érdekében!

Kérés Tagjainkhoz

Tisztelt Tagjaink! Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy ha az éves tagdíj összegét a levelünkhöz mellékelt postai csekken fizetik be, kérjük ügyeljenek a név, cím olvasható kitöltésére.

Pályázati kiírás XI. kerületieknek

A VGYKE Újbuda Önkormányzata támogatásával pályázatot hirdet az úgynevezett „Futár-távirányítók” pályázati úton történő ingyenes adományozása céljából. A pályázat keretében az Újbudán állandó vagy ideiglenes lakcímmel élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez.

Gyászjelentés

Nagy megrendüléssel és mély fájdalommal tájékoztatjuk tagjainkat, olvasóinkat, hogy 2015. 08. 27-én Nemes Szabolcs kollégánk elhunyt.

Gépkocsivezetőt keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) Louis Braille Támogató Szolgálata azonnali kezdéssel munkatársat keres gépkocsivezetői pozícióba.

Meghívó konferenciára – “Az olvasás gyönyörűsége”

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete Közművelődési és Kulturális Bizottsága közművelődési konferenciát szervez az Olvasás Napja alkalmából 2015. szeptember 8-án, 10 órai kezdettel, a szövetség Hermina Termében.