Hirdetmények

Az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány közleménye az Esélyegyenlítő projekttel kapcsolatban

Két hete zajlott le az a sajtótájékoztató, amely bemutatta az Esélyegyenlítő projektet a média és a látássérült emberek közössége képviselői, valamint a szakemberek számára. Az eseményt a média felfokozott érdeklődése kísérte, a vak és gyengénlátó emberek közösségét azonban felháborította, hogy a projekt lebonyolításakor figyelmen kívül hagyták a fogyatékosságügy alapelvét: „Semmit rólunk nélkülünk!”.

A képen egy négy tagú rajzolt család látható, anyuka, apuka és két gyerek, egymás kezét fogják

Családi napra invitálunk!

A látás hónapjához kapcsolódva, és a Fehér Bot Napja alkalmából sok szeretettel várjuk Önöket a Vakok Kertjébe egy önfeledt családi napra. A rendezvény célja, hogy a Mentorszülők a Látássérültekért Facebook csoport tagjai, mentorszülőink találkozhassanak.

Időskori látássérült emberek aktív tanulása

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2015. novemberében egy hét alkalomból álló foglalkozássorozatot szervez 50 év feletti, felnőtt korban részlegesen vagy teljesen látásukat vesztett személyeknek a társadalmi integrációjuk elősegítése érdekében.

Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesületének 10. évfordulójának megünneplésére!

Újbudai beszélgetés a cukorbetegségről

Az újbudai lámpások sok szeretettel meghívnak minden téma iránt érdeklődő személyt a soron következő klubnapjukra, ahol a cukorbetegség gyógyszeres és természetes kezeléséről fogunk beszélgetni dr. Fazakas Kinga gyógyszerésszel.

A rákosmenti lámpások klubnapi meghívója

Kedves Klubtársunk! Sok szeretettel invitálunk következő klubnapunkra, melynek időpontja: 2015. október 6., kedd délután, 14-16 óra között.

Segédeszköz bemutató Cegléden

Tisztelettel meghívjuk tagjainkat a 2015. szeptember 29-én kedden, 10 órai kezdettel tartandó segédeszköz bemutatónkra.

10 éves a BULÁKE

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) idén épp 10. éve segíti a térség látássérültjeit önmaguk, élethelyzetük elfogadásában, valamint helyük megtalálásában a társadalomban - ami nem könnyű egy látókra kitalált világban. Teszik mindezt egyénre szabott segítségnyújtással, közös programokkal és védett foglalkoztatásuk megteremtésével, fenntartásával.

Új termékek a segédeszközboltban!

Új termékek kerültek a Láthatár Segédeszközbolt polcaira. A különböző nagyítókhoz és órához most jutányos áron juthatnak hozzá a vásárlók.

Elégedettségi felmérés

Tisztelt tagunk, olvasónk! Elégedettségi felmérést készítünk weboldalunkkal kapcsolatban, és nagyon fontos számunkra az Ön véleménye is! Kérjük, segítse munkánkat a további fejlődés érdekében!

Kérés Tagjainkhoz

Tisztelt Tagjaink! Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy ha az éves tagdíj összegét a levelünkhöz mellékelt postai csekken fizetik be, kérjük ügyeljenek a név, cím olvasható kitöltésére.

Pályázati kiírás XI. kerületieknek

A VGYKE Újbuda Önkormányzata támogatásával pályázatot hirdet az úgynevezett „Futár-távirányítók” pályázati úton történő ingyenes adományozása céljából. A pályázat keretében az Újbudán állandó vagy ideiglenes lakcímmel élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez.

Gyászjelentés

Nagy megrendüléssel és mély fájdalommal tájékoztatjuk tagjainkat, olvasóinkat, hogy 2015. 08. 27-én Nemes Szabolcs kollégánk elhunyt.

Gépkocsivezetőt keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) Louis Braille Támogató Szolgálata azonnali kezdéssel munkatársat keres gépkocsivezetői pozícióba.

Meghívó konferenciára – “Az olvasás gyönyörűsége”

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete Közművelődési és Kulturális Bizottsága közművelődési konferenciát szervez az Olvasás Napja alkalmából 2015. szeptember 8-án, 10 órai kezdettel, a szövetség Hermina Termében.

Közkívánatra! Újdonság!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a VGYKE új szolgáltatással áll tagjai és az érdeklődők rendelkezésére. A közgyűlésen megfogalmazódott az igény, hogy a számítógéppel nem rendelkező tagjainknak nagy segítség lenne, ha a hírlevelet, illetve az egyéb információkat emberi hangon felolvasva, telefonon keresztül tudnák meghallgatni.

Kiállítás fogyatékkal élők kézműves munkáiból

Fogyatékkal élők kézműves munkáiból szervez kiállítást a Nasiba Alapítvány 2015. szeptember 3-án a Zugló Civil Házban. A kiállítás szeptember 28-ig lesz látogatható az érdeklődők számára.

Ingyenes koncertlehetőségek

A MAZSIHISZ-BZSH jótékonysági célból ingyen jegyeket ajánlott fel egyesületünk tagjainak részére a 2015. augusztus 30. - szeptember 6-ig szervezett ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL néhány eseményére.

A Fagylalt éjszakája kedvezményekkel 2015-ben

Ismét megrendezésre kerül a fagylaltok éjszakája, mely alkalomból ismételten hatalmas kedvezményekkel fagyizhatsz.

Nyári szüneten a Lámpások

A Közösség Lámpásainak nyári tevékenységével kapcsolatban osztjuk meg közérdekű információinkat az olvasókkal.

A budapesti ügyfélszolgálati nyitva tartása

Tisztelt Tagjaink! Alábbi cikkünkben közérdekű információinkat olvashatják nyári ügyfélszolgálati nyitva tartásunkkal kapcsolatban.

A Segédeszköz pályázat nyertesei!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) elnöksége 2015. július 15-én tartott ülésén elbírálta a 2015. évi életvitelt megkönnyítő segédeszköz pályázatára beérkezett kérelmeket.

Ösztöndíj pályázati lehetőség fogyatékossággal élő hallgatók számára

Augusztus 16-ig lehet pályázni a fogyatékossággal élő hallgatók ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjas 3 hónapig dolgozhat egy minisztériumnál.

Fontos információ az utazási kedvezményről

A Magyar Államkincstár tájékoztatást adott arról, hogy a Magyar Államkincstár Hatósági Igazolványai június 30-án lejárnak. Ezzel egyidejűleg jelezték, hogy az új igazolványok elkészítésével késedelemben vannak. Az új igazolványokat elkészülésüket követően megkezdik kiküldeni.

Tájékoztatás

Fontos közérdekű információinkat olvashatják az ügyfélszolgálat nyári nyitva tartásával kapcsolatban.

Pályázati kiírás!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) döntése, illetve az elnökség 18/2015. számú határozata értelmében tanulmányi támogatás pályázatot ír ki az egyesület kiskorú tanulói részére.

Kiállítás fogyatékkal élők kézműves munkáiból

Fogyatékkal élők kézműves munkáiból szervez kiállítást a Nasiba Alapítvány 2015. szeptember 3-án a Zugló Civil Házban. A kiállítás szeptember 28-ig lesz látogatható az érdeklődők számára.

Változatos programok a XIII-XIV. kerületi Közösség Lámpásainak háza táján

A július is mozgalmasnak ígérkezik zuglói és angyalföldi tagjaink számára! 13-án, hétfőn egy különleges kávézóban kortyolhatjátok a hűs jegesteát, 19-én pedig gárdonyi pancsolás vár Titeket. A hónapot pedig egy 21-én, a Margitszigetre szervezett szabadtéri piknikkel zárjuk. Csapjatok le mihamarabb remek programjainkra!

A képen egy laptop látható, melyhez két embert rajzoltak, akik nem tudják kezelni és segítséget kérnek

Informatika oktatás az Óbudai Egyetemen

A fogyatékkal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ez év szeptemberében ismét térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szerveznek látássérültek részére.

Megváltozott munkaképességűek képzése a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0008 számú projekt keretén belül indított képzést megváltozott munkaképességű munkavállalók számára Tatabányán.

Újbudai programjaink

Nincs nyár klub nélkül! Újbuda Közösség Lámpásai a nagy melegben sem tétlenkednek: a hónap első felében máris két érdekes program van a tarsolyukban. Érdekel az érdekképviselet? Tedd magad szabaddá július 7-én! Ha pedig szívesen kóstolnál bele a sakk rejtelmeibe, akkor 9-én sakk klubunkon a helyed!

A képen egy rajzolt emberi alak fehér bottal látható, a háttérben egy óra számlapja, ami érzékelteti, hogy időre megy valahova

Pályázati kiírás

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) döntése, illetve az elnökség 15/2015. számú határozata értelmében pályázatot ír ki az egyesület rendes tagjai részére életvitelt megkönnyítő segédeszközök beszerzésének támogatására. A pályázat keretösszege 700000,- Ft, amely az MVGYOSZ-nek a VGYKE részére leosztott SZJA 1%-os támogatási keretéből kerül finanszírozásra.

Láthatóvá válnak a látássérültek Újbudán!

A látássérült személyek felkutatását, tájékoztatását, valamint a helyi közösségbe történő bekapcsolódásukat segíti többek között azaz együttműködés, amelyet a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) és a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata vezetői ünnepélyes keretek között írnak alá.

Ingyenes, akkreditált képzés

Megjelent az “Autizmus-specifikus egészségnevelés curriculum alkalmazása” című képzés felhívása, melyre várják a szociális ellátásban dolgozó, autizmussal élő személyek támogatását végző szakemberek jelentkezését!

Jöjjön el Mentorszülő Hálózatunk záró napjára!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önt a Látássérült(ként) Gyermeket Nevelők Mentorszülő Hálózatának záró szakmai napjára.

Indul a VGYKE intenzív angol nyelvi kurzusa

A VGYKE 40 órás, intenzív angol nyelvi kurzust hirdet legalább alapfokú tudással rendelkezők számára. Jelentkezési határidő: június 12.

Munkalehetőség!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel munkatársakat keres kézbesítő, irodai segítő pozícióba.

Ajándék kuponok!

A VGYKE tagjai a CCC üzlethálózat felajánlásából 20 % kedvezményre jogosító ajándék kuponokat kaptak, amelyek cipő és táska vásárlására válthatók be.

A

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Budapest vonzáskörzetéből megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült gyógymasszőröket keres rugalmas munkaidőre. A munkakör másodállásban is betölthető.

Júniusi programkavalkád

Szeretettel várunk Téged és kedves kísérődet a júniusban megrendezésre kerülő programjainkra! Vár rád hangulatkoncert, kalandos kirándulás, piknik. Ne késlekedj hát, jelentkezz mielőbb és tedd színessé a nyári napokat!

Adománybolt nyílt Zuglóban!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete megnyitotta Adományboltját Zuglóban a Bosnyák u. 3. szám alatt.

Munkatársakat keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel 2 fő munkatársat keres Budapest XIX. kerületében!

Program nyugdíjasoknak

Különleges múzeumi séta az idősebb korosztály számára, finom teával és izgalmas beszélgetésekkel.

A Debreceni Állat- és Növénykert közleménye

A Debreceni Állat- és Növénykert 2015. május 1-től ingyenes belépési lehetőséget biztosít az MVGYOSZ igazolvánnyal rendelkező látogatók részére.

Ruhacsere Cegléden

Tisztelt Tagtársunk! Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját klubnapunkra, amit 2015. május 21-én, 10 órai kezdéssel rendezünk meg.

Jótékonysági színelőadás a BULÁKE támogatására

Ozsgyáni Mihály felajánlásával és főszereplésével kerül színpadra „A pillangók szabadok” című darab június 3-án a Budaörsi Latinovits Színházban.

Kedvezményes vásárlási lehetőség!

Szeretne ingyen egy hangoskönyvolvasó készüléket? Szeretne akár ingyen hozzájutni az Alko-softnál forgalmazott eszközökhöz, szolgáltatásokhoz? Esetleg hatalmas kedvezményeket igénybe venni? Nincs más dolga, csak legyen a kollégánk!

Láthatár boltunk kínálatai

Kedves Vásárlóink!
Májusban is folytatódnak az akciók, aktuális kínálatunkat hírlevelünkben és itt, a honlapon adjuk közszemlére. Válogassanak kedvükre!

Művészeti Gálaest

Sok szeretettel meghívunk Benneteket a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által szervezett Művészeti Gálaestre! Ezt a programot az esélyegyenlőség napjának tiszteletére szervezzük, ahol különleges művészi produkciókat láthat a közönség. A tavalyi Paraszupersztár döntősei lépnek fel hírességeinkkel egy színpadon.

Amikor álommunka a recepciós, az autószerelő és a sminktanácsadó

Nagyon sok fogyatékos ember is szeretné kipróbálni álmai munkáját, ha erre lehetőség adódik. Hiszen a mindennapokban gyakran nagyon is meg kell küzdeniük egy-egy munkahelyért, ahol nem is biztos, hogy képzettségüknek megfelelően tudnak elhelyezkedni. A „Neked munka, nekem álom” kezdeményezés eredetileg Írországból indult, de talán gyökeret verhet több európai országban is, köztük Magyarországon. Ennek a napnak a lényege, hogy bár csak egy napra, de összehozza a fogyatékos embereket álmaik munkáltatójával.