Hirdetmények

Ismét a szelektív gyűjtésről beszélgetünk

Megújult, de a szokásos helyszínen lesz megtartva az újbudai klubdélután. A jelképes étlapon a szelektív hulladékgyűjtés és a látássérülés mellett, ismét szerepelni fog az őszre és a télre tervezett programok megbeszélése.

Diákpályázat

A "Zuglóiak Egymásért" Alapítvány Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának támogatásával pályázatot hirdet Zuglói Diákösztöndíj elnyerésére.

Aszódra megyünk!

A nyárra tervezett, de kényszerűen elhalasztott aszódi kirándulásnak megvan az új időpontja. Ma még bárkinek módjában áll jelentkezni, aki szeretne Aszódra menni és múzeumot nézni.

Klubnap a XVIII. kerületben

A hónap utolsó szerdája közeledik, ami azt jelenti, hogy a XVIII. kerületben ismét klubnap lesz. A szervező mindenkit szívesen lát, aki szeretne egy kicsit megpihenni és beszélgetni.

Kecskemétre látogat a Szempont Klub

A Szempont Klub Kecskemétre látogat a hétvégén. Bárki, aki szeretne egy kecskeméti városnézésre menni a helyi látássérültek idegenvezetésével, még jelentkezhet!

Pályázati kiírás!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 25/2016.06.15. számú elnökségi határozata értelmében pályázatot ír ki az egyesület rendes tagjai részére életvitelt megkönnyítő segédeszközök beszerzésének támogatására.

Aszódra látogatunk

Az Aszódra tervezett múzeumlátogatás el lett halasztva szeptember elejére. Azoknak, akiknek van kedve elmenni, de eddig nem jelentkeztek a programra, most egy újabb lehetőség nyílt meg.

Segítségüket kérjük!

Kedves Olvasó! Nagy Anikó vagyok, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának negyedéves logopédus hallgatója.

A képen a Gellért-hegy fényképe látható, az Erzsébet híd közepéről fényképezve, vagyis a képen a szobor és a vízesés van szem előtt

Meghívó egy hűvös, hegyi kirándulásra

Hűvös, pihentető hegyi kirándulásra hívnak mindenkit az újbudai lámpások augusztus 31-én. A kirándulásra augusztus 29-ig lehet jelentkezni.

Szentendrei hajókirándulás

Ismét van lehetőség ingyenes szentendrei hajókirándulásra, augusztus végén. A garantált helyek száma kevés, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni.

Kispesti meghívás

Érdekes interaktív beszélgetésre és játékra hívnak mindenkit a kispesti lámpások. Az augusztus utolsó csütörtöki délutánjára szervezett program témája a siketvakság lesz, ennek ellenére minden látogató egy igazán önfeledt kikapcsolódásra számíthat.

Lehetőségautó – Gépjármű szerzési és átalakítási támogatás

Az ez évi állami támogatást még igénybe lehet venni, melyet a lakóhely szerinti fővárosi és megyei kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Szociális és Gyámügy Osztályánál kell benyújtani.

A képen egy illatgyertya, egy üveg masszázsolaj és egy virág látható, illusztrálva azt, hogy a masszázs a felfrissülés helye és ideje

Masszázs az egészség jegyében

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének látássérült és egyéb megváltozott munkaképességű gyógy- és nyirokmasszőr munkatársai örömmel fogadják vendégeiket!

A képen egy rádiókészülék látható

Érdekli a rádiótörténet? Jöjjön velünk!

Rákosmentén a havi klubnap keretén belül a rádiózás története lesz a fő téma. A szervezők, a helyi látássérülteken kívül, mindenki mást is szívesen várnak erre a különleges alkalomra.

Séta az Állatkertben

Az újpesti Lámpás Klub látogatást szervez a városligeti Állatkertbe. A látogatócsoporthoz még lehet csatlakozni.

A képen a margit-szigeti víztorony látható

Fagyizás a Margit-szigeten

Az újpesti Lámpás Klub kirándulást és fagyizást szervez a Margit-szigetre. Aki szeretne egy kellemeset sétálni, jót beszélgetni és fagyizni, annak még nem késő jelentkezni.

Klubnap a XVIII. kerületben

A XVIII. kerületben a közelmúltban elindult a kerületi Lámpás Klub. A havi klubdélutánra ezen a héten fog sor kerülni, melyre nagy szeretettel hívnak mindenkit.

a képen egy jó megjelenésű gyógycipő látható

Figyelem! Ismét lesz lehetőség gyógycipőt készíttetni

2016. július 25-én a Láthatár Segédeszközboltban azoknak, akik érvényes közgyógy igazolvánnyal rendelkeznek, lehetőségük lesz díjmentesen gyógycipőt készíttetni.

Meghívás Aszódra

Az Erzsébetvárosban működő Lámpás Klub egy kirándulás keretében fel fogja keresni az Aszódon működő Petőfi Múzeum állandó kiállítását. Akit érdekel, annak még néhány napig van lehetősége jelentkezni.

Augusztusi klubnap Újbudán

Augusztusban, a szokásostól eltérően, új helyszínen lesz megtartva az újbudai Lámpás Klub. A klubnapon a következő félév programjairól lesz szó, ezért minden kerületi tagot nagyon várnak a szervezők.

a képen egy ember számológépen számol és közben jegyzetel

Hirdetés bérelszámoló 4 órás állásra

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel munkatársat keres bérelszámolói munkakörbe.

Születésnapi meghívó Kispestre

Kispesten már három éve működik a kerületi Lámpás Klub, azonban ebben a hónapban lesz annak egy éve, hogy a jelenlegi helyszínen tartják a klubnapokat. Ezt ünneplik majd meg a hónap végén és erre az alkalomra mindenkit nagy szeretettel és néhány meglepetéssel várnak.

Tarts velünk dartsozni!

Kedves Tagunk, kedves Olvasónk! Hallottál már róla, hogy Egyesületünk támogatásával 2012 óta működik egy látássérültekből álló darts csapat? Ehhez a nagyszerű team-hez szeretnénk még egy tagot, aki örömmel csatlakozna és elsajátítaná a darts rejtelmeit. Lehet, hogy pont Téged keresünk?

Interaktív, játékos klubnap Erzsébetvárosban

Interaktív, játékkal összekapcsolt klubnap lesz az erzsébetvárosi Lámpás Klubban. A klubnap témája a siketvakság lesz, de olyan tálalásban, amiért mindenkinek megéri elmenni.

Séta és hajózás

Sétahajózásra és egy hídsétára készül az újbudai Lámpás Klub július 15-én. Szerda estig van lehetőség csatlakozni azoknak, akik szeretnének elmenekülni a kánikula elől.

Ne Ön habozzon, csak a sör!

Ingyenes sörkirándulásra hívnak 20 szerencsés embert Rákosmente lámpásai. A sörkirándulásban benne foglaltatik egy gyárlátogatás, egy sörmúzeum és két pohár sör.

Klubnap a nyárban!

A nyári klubprogramok további tervezése szempontjából, fontos klubnapra kerül majd sor Újpesten. Az újpesti lámpások ezért nagyon várnak minden érintettet, hogy a lehető legjobban sikerüljön eltervezni a közös eseményeket.

Szelektív hulladékgyűjtés és a látássérültek

A szelektív szemétgyűjtés lesz a XI. kerületben működő Lámpás Klub júliusi klubnapjának a középpontjában. Ki fog derülni, hogy ez a téma nagyon érdekes, de természetesen az akadálymentességi szempontok is szóba fognak kerülni.

Júliusi meghívó a rákosmenti klubra

Új helyszínen lesz a XVII. kerületi Lámpás Klub következő klubdélutánja. A júliusi alkalommal a szembetegségekről fog előadást tartani Kiss János, akivel lehetőség lesz majd személyes konzultációra is.

Klubnap lesz Kispesten

Június utolsó hetében is mindenkit sok szeretettel vár a kispesti Lámpás Klub. Az izgalmas témák mellett, a korábban nagy sikert aratott kvíz is megismétlésre kerül.

Meghívó ingyenes hajókirándulásra és városnézésre

A szentendrei Lámpás Klub sok szeretettel meghív mindenkit egy ingyenes dunai hajókirándulásra, majd egy azt követő városnézésre. A program jövő héten kedden lesz, de szombatig kell rá jelentkezni.

Túra a Kopaszi-gátra

Az újbudai Lámpás Klub ismét túrát szervez a Kopaszi-gáthoz. Akiket érdekel egy kellemesen fárasztó, vízparti túra, azok e hét szombat estig jelezhetik a részvételi szándékukat.

Történeti biciklitúra 1840-től 1980-ig

A meghívás egész pontosan egy kerékpárgyűjtemény kiállítására szól. Az egyik egyesület gyűjtői teszik lehetővé, hogy a kispesti lámpások szervezésében a látássérültek megtekinthessék és akár ki is próbálhassák ezeket a járműveket.

Igényekhez igazodó szolgáltatási idővel üzemel májustól a Louis Braille Támogató szolgálat

Amennyiben egyszeri, vagy több alkalommal segítségre lenne szüksége ügyei intézésében, vagy a szabadidő hasznos eltöltésében, esetleg orvoshoz szeretne eljutni kísérővel, forduljon hozzánk bizalommal! Nem csak 8-16 óra között segítünk, hanem szolgáltatásunkat egyeztetést követően az igényekhez igazítjuk.

Akadálymentes(en a) kulisszák mögött

A színház és a kulturális akadálymentesítés iránt érdeklődőknek, nem mellesleg angyalföldieknek és zuglóiaknak szól az alábbi programajánlat. Bárkinek lehetősége nyílik betekinteni a tényleges kulisszák mögé!

Figyelem! Ismét lesz lehetőség gyógycipőt készíttetni!

2016. július 25-én a Láthatár Segédeszköz boltban azoknak, akik érvényes közgyógy igazolvánnyal rendelkeznek, lehetőségük lesz díjmentesen gyógycipőt készíttetni. A cipőket katalógusból lehet kiválasztani, melyet előzetes mintavétel alapján személyre szabottan készítenek el.

Kerékpáros tandemtúra a sport, művészet, összetartás jegyében

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület szeretettel várja látássérültek illetve segítőik jelentkezését a Balaton körüli tandem túrájára!

Klubnap lesz a héten a XV. kerületben

A XV. Kerületi Látássérültek Klubja következő összejövetelének tervezett időpontja a szilvásváradi kirándulás miatt módosult, így ezen a héten, pénteken fognak találkozni.

A képen Braille felirat látható, felette pedig 6 pont

Meghívó!

Kedves Braille-írást ismerő és szerető Érdeklődők! Tisztelettel és szeretettel meghívjuk önöket a 2016. jún. 21-én, kedden, 14.00 órai kezdettel megtartandó Braille-bizottsági ülésünkre.

Klubnap lesz Békásmegyeren

Ezen a héten kerül sor a harmadik kerületi Lámpás Klub békásmegyeri találkozójára. Az alkalom kiemelten fontos, mert ezen alkalommal történik meg a nyári programok egyeztetése is.

Meghívó egy börtönmúzeumba

Korlátozott létszámban lehetőségünk nyílt felkeresni egy börtönmúzeumot. Azok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a büntetésről való gondolkodás története.

Bűnmegelőzés Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula hangjával

Ingyenes, bűnmegelőzéssel foglalkozó, interaktív beszélgetésre hív mindenkit a XVIII. kerületi Lámpás Klub. A program a kerületi rendőrkapitányságon kerül megrendezésre. Most még lehet regisztrálni azoknak, akik szeretnének elmenni, de még nem jelezték a részvételi szándékukat.

Csatlakozzon a BULÁKE júniusi programjaihoz!

Színes, nyári programokkal csalogatja az érdeklődőket a BULÁKE. Színház előadás, bográcsozás és életmódtábor vár Téged! Válassz az izgalmas programok közül, vagy akár gyere el az összesre, hiszen mindenkit szeretettel vár a BULÁKE!

Meghívó Erzsébetvárosba

Izgalmas bemutatókon kívül, a közös nyári programok megtervezésére hívja az erzsébetvárosi látássérülteket a kerületi Lámpás Klub.

Mindennapi ügyintézések látássérültként

Az Újbudán működő Lámpás Klub júniusi klubnapjának a témája, a látássérültek mindennapi, de egyáltalán nem egyszerű ügyintézései lesznek. Érdekes, egyedi megoldási ötletek kidolgozására várnak minden érintettet június 7-én.

Új helyen a rákosmenti klub

Új helyszínen, de továbbra is érdekes programokkal vár mindenkit a XVII. kerületben működő Lámpás klub. Az új helyszín és a júniusi programkínálat részletei olvashatók az alábbi hirdetményben.

Meghívó!

Szeretettel meghívjuk Önt a TÁJAK, SORSOK, MANDALÁK című kiállítás megnyitójára, ahol Tarcsányi Ottilia festményei és Kónya Zsuzsanna mandalái lesznek láthatók.

Klubnap a bűnmegelőzésről

Egy bűnmegelőzésről szóló kiscsoportos előadás önmagában is érdekes program, de a látássérültek speciális körülményeihez igazítva sokkal inkább annak ígérkezik. Ha valakit érdekel egy ilyen program, akkor érdemes ellátogatnia az újpesti Lámpás klub soron következő klubnapjára.

A képen egy működő FUTÁR-tábla látható

Utolsó felhívás FUTÁR távirányítók igénylésére kispesti látássérülteknek

A Kispesten élő látássérültek részére ingyenesen igényelhető a Futár távkapcsolóként ismertté vált eszköz. Az adományozást közösen szervezi Kispest Önkormányzata és a VGYKE. A jelentkezési lehetőség most zárul le, ezért az, aki eddig nem jelentkezett, most még megteheti.

Meghívás a Textilmúzeumba

Az Újpesten működő Lámpás klub az Óbudán lévő Textilgyűjteményt látogatja meg május 31-én. Mindenkit sok szeretettel hívnak, aki egy tapintható, hallható és interaktív kiállításon szeretnek aznap kikapcsolódni.