Hirdetmények

Karácsonyi tipp

A Láthatatlan Kiállítás a közelgő ünnepekre való tekintettel kedvezményes ajánlattal várja, ha egy egyedülálló élményt ajándékozna szeretteinek!

A képen egy feldíszített fenyőfa látható.

Klubdélután a Lámpásokkal

Kedves Klubtársunk! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt Kívánnak a XVII. kerület közösségi lámpásai: Domoszlai János és Krayné Faragó Zsuzsanna!

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült gyógymasszőröket keres Pestszentlőrinc, Kispest, Pesterzsébet és Békásmegyer vonzáskörzetéből rugalmas, (4-6 órás) munkaidőre.

A képen egy elnézést zárva vagyunk tábla látható

Év végi nyitva tartás

Tájékoztatás ügyfélszolgálatunk nyitva tartásáról az ünnepekre vonatkozóan.

Amit a Közigazgatási Ösztöndíjprogramról tudni lehet

Ha érdekel a közigazgatási ösztöndíj program, és lenne pár kérdésed, akkor ne habozz!

Forradalmak – novellaíró pályázat

A Historium Kiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet pályakezdő prózaíróknak, az 1703-1711-es Rákóczi-szabadságharc, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, illetve az 1956-os forradalom témakörében, Forradalmak címmel. A nyertes novellák országosan terjesztett, közös kötetben jelennek meg.

Ajándékozzon karácsonyra egészséget!

Tudja Ön, hogy milyen jótékony hatással van a masszázs a teljesítményre? Szívesen adna lehetőséget dolgozóinak egy kis kikapcsolódásra? A VGYKE látássérült gyógymasszőr munkatársai kedvező áron fogadják a frissülni vágyó vendégeket!

Lámpás Klubok karácsonyi vására

Kedves Érdeklődő! Szeretettel invitáljuk a 2014. december 17-én 10 órától 17 óráig megrendezésre kerülő Lámpás Klubok karácsonyi vásárára.

VGYKE

Meghívó

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2014. december 15-én, 9 órai kezdettel közgyűlést tart, melyre szeretettel várja minden kedves tagtársát!

Magyarországi képernyőolvasó felhasználók felmérése

Amennyiben Te is rendszeres képernyőolvasó használó vagy, és szívesen részt vennél a felmérésben, akkor megköszönjük, ha kitöltöd az online kérdőívet. Eredményei ugyanis segíthetik a jövőben a hazai web akadálymentességgel foglalkozó szakemberek, oktatók és webfejlesztők munkáját.

Pályázati felhívás!

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet fogyatékos a felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjára a közigazgatás iránt elhivatott, gyakorlati tapasztalattal nem rendelkező, felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban álló fogyatékos hallgatók részére.

Állásbörze Debrecenben fogyatékkal élők számára

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2014.december 3-án állásbörzét tart a megváltozott munkaképességű álláskeresők munkaerő piaci esélyeinek növelése érdekében. Céljuk a foglalkoztatás bővítése, az álláskeresők és munkáltatók kapcsolat felvételének előmozdítása. A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes!

Tájékoztatás a Péntek Lajos Alapítvány 2014. évi pályázatának eredményéről

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványhoz benyújtott pályázatok elbírálása megtörtént. A kuratórium döntése alapján 24 pályázó részesült támogatásban.

Nagyító alatt a látás!

Szeretettel hívunk Benneteket a "Nagyító alatt a látás!" című rendezvényünkre! Gyertek, gazdagodjatok hasznos információkkal a szembetegségek esetén fontos állapotfenntartással kapcsolatban és próbáljátok ki a nagyítókat és más segédeszközöket!

Karácsonyi vásár

Kedves Vásárlóink! Készülünk a Karácsonyra, ezért december 2-19-ig karácsonyi vásárral várunk mindenkit a Láthatár boltban!

Meghívó az ACDC program “Sikeres látássérültek” estjére

Ha titeket is érdekel egy fiatal, 28 éves gyengénlátó fiatalember, gyertek el és ismerjétek meg őt! Az ACDC „Találd meg a helyed!” program következő sikeres látássérülteket felvonultató estje már nem várat sokat magára!

Térítésmentes fogyasztóvédelmi oktatás fogyatékos személyeknek

Ingyenes fogyasztóvédelmi oktatásban részesülhetnek azon fogyatékossággal élő személyek, akik ellátogatnak november 21-én, vagy 24-én a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete által szervezett eseményre, melyre a Lurdy Házban kerül sor.

A képen egy masszőr keze látható, amint masszíroz valakit

Sajtóközlemény

A látássérültek foglalkoztatásában közel 10 éves gyakorlata van a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének. Ez idő alatt számtalan projekt került megvalósításra.

VGYKE

Közérdekű közlemény

Tisztelt Tagtársaink és kedves Érdeklődők! A VGYKE tevékenységével kapcsolatosan az elmúlt napokban valótlan, minden alapot nélkülöző találgatások kaptak szárnyra több látássérülteket tömörítő közösségi fórumon.

Meghívó tisztújító gyűlésre

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális egyesülete (VGYKE) 2014. november 29-én 8:30 órai kezdettel tartja tisztújító közgyűlését, melyre szeretettel várjuk minden kedves tagtársunkat!

Fotó

A Láthatár bolt hírei

Kedves Vásárlónk! Novemberben is bővelkedünk akciókkal, melyek közelebb hozhatják Önt áhított termékeik megvásárlásához! Olyan hasznos segédeszközök közül válogathat, mint nagyító, karóra, fehérbot és kontrasztos szemüveg. Látogasson el hozzánk, biztosan talál kedvére valót!

Fotó

Narrált színházlátogatás a szentendrei Közösségi Lámpásával

Moldován Eszter szervezésében az Új Színházba látogathatnak azok, akik szívesen megtekintenék Giorgio Pianosa: A mamának így jó című vígjátékát november 22-én. Az előadás igazi kikapcsolódást ígér a mindennapok fáradalmainak áthidalásához.

Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Informatikai Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottsága tavaly augusztusban azt határozta el, hogy nemzetközi példákra alapozva Magyarországon is megteremt egy olyan napot, amikor a látássérültek életvitelét javító, elősegítő eszközök, szolgáltatások forgalmazói egy helyen és időben állnak rendelkezésre a célközönség számára.

Programajánlónk novemberre

Szeretettel meginvitálunk titeket és kísérőiteket a közeljövőben megrendezésre kerülő programjainkra! Márton-napi vigasság és egy családias légkörben tartott klubnap vár rátok, gyertek!

A játék mindannyiunk közös nyelve

Bieber Mária látássérült tiflopedagógus. 2011 óta szervez inkluzív játékfoglalkozásokat a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájában eltérő látásteljesítménnyel rendelkező tanulók részére. A 2013—2014-es tanévben sikeresen elvégzett egy csoportvezetésre felkészítő képzési programot.

Mentorszülő klub indul

A VGYKE 15 képzett mentorszülővel indította el hálózatát, melynek tagjai lelkesen segítik a hozzájuk forduló szülőket. Most szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy a mentorszülők a VGYKE vezetésével közösen gondolkodva tervezgethessék, hogy hogyan bővüljön és váljék ismerté a hálózat.

Pályázati kiírás!

A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványa, együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, pályázatot hirdet általános, közép, vagy felsőfokú tanulmányaikat folytató látássérült diákok részére. A pályázat célja a tanulmányaik végzésével összefüggő eszközök/segédeszközök beszerzésének és egyéb, az iskolai tanulmányokhoz kapcsolódó kiadások támogatása.

Klubdélután Újpesten

Kedves Klubtársunk! Sok szeretettel meghívunk Téged és kísérődet, hozzátartozódat a 2014. november 5-én, 15 órai kezdettel megrendezésre kerülő klubdélutánunkra.

Ingyenes múzeumi programok

Novemberben több izgalmas kulturális programot is kínál a Szépművészeti múzeum. A "Szépműhely mindenkinek!" keretében a Holland Gyűjtemény képeivel ismerkedhetnek meg játékos formában, továbbá a "Fény az éjszakában" című tárlatvezetés kifejezetten látássérülteknek szól.

Friss akcióink!

Ismét új termékekkel bővült a Láthatár bolt kínálata, továbbá őszi akcióink keretein belül kedvező áron minőségi termékekkel térhet haza. Válogasson kedvére, nagy szeretettel látjuk boltunkban minden kedden, szerdán és csütörtökön 9:00 és 17:00 óra között!

Zenészek figyelem!

A Hermina Kulturális Napok keretében rendezzük meg zenei találkozónkat 2014. november 16-án, 10 órai kezdettel a Vakok Iskolája Nádor termében. Szerezzünk együtt egymásnak örömöt a közös muzsikálással, énekléssel. Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen lennének ennek a zenei ünnepnek résztvevői, alkotói.

Újabb sikeres látássérült

Az ACDC program következő „Sikeres látássérültek” rendezvényének vendége Makádi Zsófia , aki pszichológusként avat be minket karriertörténetébe.

“Madách 150”

A VGYHE keretében működő Horizont Kultúrcsoport műveltségi vetélkedőt szervez 2014 november 8-án 10 órai kezdettel a szövetség Hermina Termében (1146 Budapest Hermina út 47).

Versíró verseny

A VGYHE keretén belül működő Horizont Kultúrcsoport versíró versenyt hirdet a szeretet jegyében.

A képen kalapács, törvénykönyv és mérleg látható, mint ami a jogszolgáltatás jelképei

Jogsegélyszolgálat az MVGYOSZ-ben

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége továbbra is működteti jogsegélyszolgálatát, mely az általános ügykörökön kívül kiterjed az antidiszkriminációs ügyekre is.

Egy gyermek ül az ágyon, a szülők meg mosolyogva figyelik őt

Indul a Mentorszülő Klub a Cserf-S-ben

November elején elindul a VGYKE mentorszülő klubja. A találkozók havi rendszerességgel lesznek megszervezve a CSERF-S irodában a Hermina út 57 szám alatt.

Láthatatlan humor pályázat

Úgy véled, hogy írói vénával áldott meg a sors? A barátaidat is sikerült már megnevettetned? Ha szívesen mesélsz magadról, az életedről, élményeidről, s mindezt a humor köntösébe bújtatva, ez a pályázat Neked szól!

A képen egy illatgyertya, egy üveg masszázsolaj és egy virág látható, illusztrálva azt, hogy a masszázs a felfrissülés helye és ideje

Megnyitóra készül a VGYKE

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete szeretettel meghívja Önöket a VGYKE által kezdeményezett és az Önök hathatós segítségével, a Fehér bot napja alkalmából induló új szolgáltatásunk, a „Frissítő és Gyógymasszázs Szolgáltatás” megnyitójára.

Összefogás a jobb életért

RehabCritical Mass! Esélyegyenlőség, Akadálymentesség, Szolidaritás, Összefogás.
VONULJ VELÜNK!

Meghívó az MVGYOSZ Fehér bot napi rendezvényére

Szeretettel meghívjuk Önt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének 2014. október 15-én, 10:00 órától kezdődő Nemzetközi Fehérbot napi rendezvényére az MVGYOSZ székházába.

Magazinok látássérülteknek

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2015-ben egyes kiadványokat akadálymentes formátumban jelentet meg.

Nagybetűs naptár változatlan áron

Idén is rendelhető a nagybetűs asztali naptár, melyet a Leporello papírszaküzlet támogatásának köszönhetően a látássérültek a tavalyi árhoz képest változatlan áron tudnak megvásárolni.

Felmérés készül az utasok jogairól

Az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) információt kér érdekképviseleti tevékenységéhez, melyet a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) közreműködésével gyűjtünk össze és juttatunk el.

Zorán koncert a BULÁKE-vel

Zorán a Fehér bot világnapja alkalmából koncertkörútjába iktatta Budaörsöt, melynek sportcsarnokában - karitatív jelleggel, tiszteletdíjra igényt nem tartva - 2014. október 25-én fog fellépni. A rendezvény teljes bevétele a buda-környéki látássérülteket segítő BULÁKE egyesület tevékenységét fogja támogatni.

Jótékonysági koncert Cegléden

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Fehér Bot Napja alkalmából megrendezésre kerülő jótékonysági koncertre.

Kérdőív a látássérült pályázatírók és figyelők részére

A nevem Czikoráné Szabó Éva, a Szent Gergely Népfőiskola két féléves, Minősített pályázatíró, figyelő képzésében veszek részt. Szakdolgozatom témája a látássérültek lehetőségei a pályázatírás, figyelés
területén. A segítségét szeretném kérni szakdolgozatom elkészítéséhez az alábbi kérdőív kitöltésével.

A képen kalapács és mérleg látható, mint ami a bírói igazságszolgáltatás jelképe

Tájékoztató kiadvány szociális ellátásokról és a speciális jogokról

A szociális szolgáltatásokról és a szakosodott ellátásokról szóló füzetet adott ki az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ. A kiadvány ismerteti a szociális intézmények feladatait, az általános és speciális ellátotti jogokat, s hogy mikor érdemes az ellátottjogi képviselőhöz fordulni.

Törj karriered csúcsára!

ACDC programunk segít Neked benne, olyan vendégek meghívásával, akik már elérték a sikert és karrierjük csúcsát, így adva neked inspirációt.

Pályázati felhívás!

A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványa együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, ebben az évben is pályázatot hirdet általános, közép, vagy felsőfokú tanulmányaikat folytató látássérült diákok részére.

Akciók és újdonságok!

Ezen a héten is kedvére válogathat a Láthatár bolt legújabb és használt, ám jó állapotban lévő akciós termékeiből. Vércukormérő, gyógyszertároló, tapintható ébresztő óra, csak néhány eszköz azok közül, amelyek könnyebbséget hozhatnak a mindennapi rutinba.