Hirdetmények

Felmérés a fogyatékkal élők egészségügyi ellátásáról

Kedves olvasóink, tagjaink! Egy pécsi orvostanhallgató, Gintli Eszter kérését tolmácsoljuk. A Pécsi Tudományegyetem MediSkills Laborjában végez kutatást, mely során a fogyatékkal élők egészségügyi ellátásában szeretnének javulást elérni. Ehhez kéri az Önök segítségét egy kérdőív kitöltésével.

Meghívó!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete elnökeként szeretettel meghívom Önt egyesületünk elnökségi ülésére!

Látássérült édesanyák védőnői gondozása

Nagy Dorina a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar végzős védőnő hallgatója. Szakdolgozatát a látássérült édesanyák felmerülő nehézségeiről és védőnői gondozásukról írja. Kérjük azon látássérült édesanyákat, akik gyermeküket az elmúlt 15 ÉVEN BELÜL szülték, hogy a kérdőív kitöltésével segítsék Dorina munkáját!

Felhívás az INFOALAP diákpályázatán való részvételre

Vak, vagy gyengénlátó felső tagozatos, középiskolás vagy egyetemista vagy? Használod a JAWS-t, a MAGic-et, a BeLin-t vagy a Lapról hangra oldalt a mindennapokban? Akkor ez a pályázat Neked szól!

Igényfelmérés családok számára

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) szeretne segítséget nyújtani azoknak a családoknak, akik látássérültként gyermeket, vagy látássérült gyermeket nevelnek.

Információ a tagdíjbefizetésről

Kedves Tagtársunk! Ezúton szeretnénk Önt tisztelettel tájékoztatni a VGYKE 2016. évi tagdíjának befizetéséről.

Március 5-i félfogadási rendünk

Tájékoztatjuk tisztelt tagjainkat, valamint a hírlevél olvasóit, hogy a VGYKE Központi Ügyfélszolgálati irodája (1146 Budapest, Hermina út 57) 2016. március 5-én, szombaton 8-16 óra között tart nyitva.

Ingyenes szemüvegkeretek

Kedves Tagjaink, Olvasóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Egyesületünk felajánlásként ingyenes szemüvegkereteket kapott a Csengery utcai Rendelőintézettől.

Pályázati felhívás!

Keressük az ország kreatív, élénk fantáziával megáldott és remek kézügyességgel rendelkező alkotóművészeit! Ha úgy érzed, hogy birtokodban vannak ezek a készségek, felhívásunk Neked szól!

A képen egy laptop látható, melyhez két embert rajzoltak, akik nem tudják kezelni és segítséget kérnek

Rákosmenti meghívó

Sok szeretettel invitálunk következő klubnapunkra, amelyet 2016. március 1-jén, kedden délután 15:00-tól tartunk az Újlak utcai Családsegítőben.

Női nap – kényeztetés a VÁI-ban

,,Én úgy gondolom, hogy a nő attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett” (Csernus Imre).

Meghívó egy különleges márciusi klubnapra

Az egész délutánt át fogja szőni a nők iránti tisztelet. Elfogadta a meghívásunkat Szabó Gábor zongoraművész, a klasszikus jazz műfaj képviselője. A zenével összhangban Kulman Tibor adja majd elő az alkalomhoz illő saját verseit. Meghívtuk továbbá Fodor Mónika esélyegyenlőségi referenst, a polgármesteri hivatalból.

Kispesti meghívás

A XIX. kerületi Lámpás Klub sok szeretettel meghív mindenkit a soron következő klubdélutánjára, febuár 25.-én. A farsang mellett a Louis Braille Támogató Szolgálat lesz a középpontban. Miben segít? Ki veheti igénybe? Milyen feltételekkel?

Legyen a munkatársunk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel 1 fő munkatársat keres Budapest XIII. kerületében!

Mindennapi küzdelmek, ritka betegségek

Szakmai és ingyenes családi szórakoztató programok a Ritka Betegségek Világnapján.

Váci farsangi forgatag

Kedves Tagtársaim! Szeretettel meghívunk a DULÁTE 2016. február 20-án, szombaton 14:00 órától a Madách Imre Művelődési Központ 8-as termében tartandó zenés-táncos farsangi mulatságunkra és batyubálra.

Meghívó farsangi klubnapra

Szeretettel hívlak benneteket 2016. február 19-én pénteken délelőtt 10 órai kezdettel tartandó Farsangi Klubnapunkra!
A helyszín változatlan, a Békásmegyeri Közösségi Ház kisterme: Csobánka tér 5.

Narráció kihívás – Nádor terem

Tisztelt Olvasóink! Már megszokhatták, hogy Hírlevelünk hétről-hétre egy speciális rovattal jelentkezik. Ez a Hangos-kép rovat, melyet munkatársunk, Susovich Erika talált ki és készít szorgosan az Önök számára.

Erzsébet pályázat 2016

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében – az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – fogyatékossággal élők számára üdülési pályázatot hirdet.

Meghívó farsangi klubnapra

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek egyesülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját farsangi báljára.

A Szempont klub programjai

A téma nagyon sokrétű, párkapcsolat, konfliktusok és sok egyéb kérdés kerül majd megvitatásra.

Nyugat-Kelet farsangi koncert és show Kovács Gémes Juliannával

Szeretettel meghívjuk Önt és családtagjait, ismerőseit Kovács Gémes Julianna előadóművész által szervezett Nyugat-Kelet Farsangi bulijára, amelyre meghívást kapott a XV. Kerületi Látássérültek Klubja is.

Klubnapi meghívó a XV. kerületbe

Kedves XV. Kerületi Látássérült Társunk!

Révészképzést indít az ÖNÉ mozgássérültek számára

Azoknak az embertársainknak igyekszünk lelki és gyakorlati tanácsokkal szolgálni, akik fiatal vagy felnőtt korban váltak tartósan vagy végleg súlyosan mozgáskorlátozottá baleset vagy betegség miatt, és kerekesszéket használnak.

Kezdik belátni a főnökök, nem kell félni a fogyatékossággal élő dolgozótól?

Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya. Tavaly már csaknem minden negyedik rokkant személyt foglalkoztattak. Bár ennek ellenére még mindig messze vagyunk az EU 40-50 százalék közötti átlagától, a változás komoly előrelépésnek tekinthető.

“Tiszteletbeli nagykövet”

A Vakok és Gyengénlátók Cseh Országi (Vsetíni) Szervezete mintegy 30 tagja látogat el az MVGYOSZ székházába, május 16-án, hétfőn. Ezért várjuk olyan látássérültek jelentkezését, akik Tiszteletbeli Nagykövetként tudnának, és szeretnének beszélgetni vendégeinkkel.

“A nehézségek tagadása nélkül, pozitívan”

Szeretettel ajánljuk Önnek a nyolcadik EMMA Műhelyet, amelyen ezúttal Horváthné Dunaveczki Leona szociológus, négy gyermekes vak édesanya lesz a vendég.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa által kiírt pályázat

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa 2011-ben díjat alapított, amelyet kétévente átad azoknak a településeknek, amelyek elkötelezettek a hozzáférhető települési környezet megvalósítása, az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika folytatása és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való szoros együttműködés kialakítása mellett.

Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány

A „Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány" (székhely: 1146 Budapest, Hermina u. 47.), a továbbiakban: Alapítvány, jelen közleménnyel meghirdeti 2016. évi pályázatát a céljának megfelelő támogatások elnyerésére.

Üdülés Balatonbogláron 2016-ban

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyílik a balatonboglári üdülő! A szolgáltatások a megszokottak lesznek: napi háromszori étkezés, tévészoba, vak ping-pong, lengőteke, vízi-bicikli kölcsönzés, büfé, és megszokott lesz a kellemes, nyugodt környezet is.

„Vagyok 2016”

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Barátunk! A Székesfehérvári Első Lions Club idén is megrendezi immár kilencedik alkalommal a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóját a "VAGYOK 2016" rendezvényt.

Támogató Szolgálat

A támogató szolgálat célja a fogyatékos személy önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.

A BULÁKE február havi programjai

Izgalmas programokban bővelkedik a február a BULÁKE háza táján. Farsangi bál, színház, múzeumi látogatás, azaz igazi kulturális és szórakoztató pillanatok várják a kedves vendégeket!

Januári időjósló napok Kispesten

Kedves klubtagok és érdeklődők!
Idén is sok szeretettel várunk benneteket a kispesti klubnapokra, programokra!

Különleges lesz a februári Szempont klub

Kedves klubtársunk és olvasóink!
Sok szeretettel meghívunk mindenkit a február 4-i Szempont klubunkra.

Színházba látogatunk

Januári utolsó programunk egy narrált színházi előadás a Pesti Magyar Színház repertoárjából. Ezúttal egy igazi klasszikusra invitálunk minden kedves érdeklődőt!

Színház az egész világ!

Következő programunk egy narrált színházi előadás a Pesti Magyar Színház repertoárjából. Ezúttal egy igazi klasszikusra invitálunk benneteket!

Előadás is lesz az óbudai klubnapon

Szeretettel hívok mindenkit 2016-ban is klubnapjainkra! A következő alkalommal január 22-én, péntek délelőtt 10 órakor találkozunk Békásmegyeren, a Közösségi Ház kistermében (Csobánka tér 5.).

Nyílt napot szervez a Fogyatékosügyi Központ

A sajátos nevelési igényű középiskolás diákok és szüleik megfelelő tájékoztatása érdekében Nyílt Napot szervez a jelentkezni szándékozó középiskolai tanulók, szüleik és tanáraik számára az ELTE Fogyatékosságügyi Központ.

Lehetőségautó pályázat

2011 júliusától jelentősen átalakult a súlyosan mozgáskorlátozott emberek gépjármű szerzési és átalakítási támogatása. A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendeletben szabályozott személygépkocsi szerzési és átalakítási támogatás célja, hogy minél hatékonyabban, minél több fogyatékos ember önálló életvitelét, munkavállalását, képzését, azaz társadalmi integrációját segítse elő.

Ösztöndíjat hirdettek a fogyatékossággal élő hallgatóknak

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet közigazgatási ösztöndíjra fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára.

Nyitva tartás változás a Láthatár segédeszköz boltunkban!

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. január 15-ig a Láthatár segédeszköz bolt leltározás és rendszerváltozás miatt zárva tart. Telefonon történő egyeztetés alapján kiszolgálunk vevőket a meglévő árukészletből.

Klubnap Erzsébetvárosban

Mindenekelőtt nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk! Természetesen az idén is folytatódnak minden hónap második szerdáján klubjaink.

Január 15-ig változik a Láthatár bolt nyitva tartása

Kedves Vásárlóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. Január 15-ig a Láthatár segédeszköz bolt leltározás és rendszerváltozás miatt zárva tart.

Filmklub látássérült fiatalok és felnőttek részére

2016-ban is lesz keresztény filmklub látássérült fiatalok és felnőttek részére! Testvéremmel, Bieber Józseffel szervezzük a soron következő alkalmat. Az élő narrációt ő fogja biztosítani számunkra. Természetesen látó családtagot, barátot, ismerőst is szívesen látunk.

Közérdekű közlemény

Tisztelt Tagjaink, Olvasóink! A mai nap az időjárás viszontagsága miatt a SZEMPONT KLUB elmarad! Megértésüket köszönjük!

Minden, amit tudni szeretnél a gyógynövényekről

Kedves Klubtársunk, Olvasónk! Mindenek előtt békés, szeretetteljes boldog új esztendőt kívánunk! Sok szeretettel invitálunk az idei év első klubnapjára, január 5-re. Délután 14-16 óra között a gyógynövények pozitív hatásairól hallhattok előadást az Újlak utcai Családsegítőben. 

A képen egy karácsonyfacsengő látható

Karácsonyi köszöntő

Tisztelt Olvasóink, Tagtársaink! Egyesületünk vezetősége és minden munkatársunk nevében Békés, Boldog Ünnepeket, és Sikerekben és Egészségben Gazdag Boldog, Új Évet Kívánunk!

Újpest – 2016 – Meghívó!

A jövő év elején is újra jelentkezünk, amikor is lekerülnek a díszek a fáról, és lassan a farsang ünneplése közeleg.

Akadálymentességi felmérés

Szántai Károly, az akadálymentesweb.hu blog írója a tavalyi évhez hasonlóan idén is felmérést készít, amely a magyarországi képernyőolvasó felhasználók szokásairól, igényeiről, és a weboldalak akadálymentességének általuk megítélt állapotáról szól.