Hirdetmények

A képen a Láthatár bolt logója látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatárboltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére.

A képen színházi maszkok láthatóak

Audio-narrált kiállítások

Egy audio-narrációs programsorozat keretében a filmklubok után elindulnak az audio-narrációval biztosított kiállítási programlehetőségek is.

Erzsébet program

Erzsébet pályázat 2017/2018

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében - az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében - fogyatékossággal élők számára üdülési pályázatot hirdet.

Pályázati kiírás!

A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány, együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, pályázatot hirdet Magyarországon tanuló, magyar állampolgárságú általános, közép, felsőfokú tanulmányaikat folytató látássérült diákok részére, tanulmányaik végzésével összefüggő eszközök/ segédeszközök beszerzésének, egyéb az iskolai tanulmányokhoz kapcsolódó kiadások támogatása céljából.

A képen a bolt emblémája látható

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatárboltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére. A kedvezmény igénybe vételéhez szükséges a VGYKE tagságot igazoló fényképes igazolvány, érvényes 2016. évre befizetett tagdíjjal.

Meghívó Szakmai Konferenciánkra

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete számára kiemelten fontos, hogy a látássérült szülőket, és a látássérült gyermeket nevelő családokat segítse, támogassa. A VGYKE – „Családi erőforrások” projektjének keretében nagy tisztelettel meghívjuk Önt a korai fejlesztéssel és koragyermekkori intervencióval foglalkozó szakemberek konferenciájára!

Új időpontban az újbudai Lámpás Klub

Novemberben új időpontban és más helyszínen tartja klubdélutánját az újbudai Lámpás Klub. A változás csak a novemberi hónapra érvényes.

Meghívó a Róth Miksa Emlékházba

Nagyon ritka lehetőséget szerveztek meg az erzsébetvárosi lámpások: üvegfestészetet bemutató múzeum, látássérülteknek (is). E mellett egy izgalmas lakásmúzeum látássérültek számára is élvezhetővé tett megtekintésére is mód nyílik.

A Láthatár bolt ajánlatai

A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a VGYKE tagok részére a Láthatár boltban folyamatosan 10% vásárlási kedvezményt biztosít a nagyítók és a beszélő eszközök körére. A kedvezmény igénybe vételéhez szükséges a VGYKE tagságot igazoló fényképes igazolvány, érvényes 2016. évre befizetett tagdíjjal.

A képen Kiss János látható előadás közben

Kispesten is lesz fehérbotnapi program!

Október 15. a fehérbot napja, e miatt pedig október a látás hónapja. Az Egyesületünk több rendezvénnyel is megemlékezett erről. A rendezvénysorozatból a kispesti Lámpás Klub sem marad ki, ahol ismét izgalmas témák kerülnek majd elő, közérthető formában.

Kímélet és önsajnálat nélkül – műhely-beszélgetés Sándor Erzsivel és Juhász Tomival

Október a látás hónapja és ráadásul egyesületünk egy nagyszabású projekt közepén van éppen, aminek egyik eleme, hogy a látássérült gyermeket nevelő szülőket és a segítő intézményeket, szervezeteket összehozza. Ez így együtt ihlette következő programunkat.

Gálaest a Fehér Bot napja alkalmából Rákosmentén

Egy nagyon kellemes, péntek délutáni időtöltésre hívják az Egyesület tagjait, munkatársait és a Lámpás Klubok látogatóit a XVII. kerületi szervezők. A program az ez évi Fehérbot Napja egyik nyitórendezvénye, a belépés ingyenes.

A képen a Csobánka téri közösségi ház bejárata látható

Meghívó október 15-re

A Nemzetközi Fehér Bot napi rendezvénysorozatban a VGYKE a III. kerületben tartja az egyik nagyobb programját. A Békásmegyeren szervezett előadói napon sok kellemes élmény várja a vendégeket.

Meghívó a ”Védett épületek a fogyatékossággal élők szolgálatában – műemlék, mindenkinek” című konferenciára

Időpont: 2016. október 14.
Helyszín: Fehérvárcsurgó, Károlyi - kastély, Főispán terem (8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi utca 2.)

Újabb interaktív klubnap a siketvakságról

Október a látás hónapja, ezért a szokásosnál némileg több figyelem irányul a látássérültekre. Ennek keretében a XIII. és a XIV. kerületi Lámpás Klub is a látássérültek egy kisebb csoportjára fog koncentrálni egy október közepére szervezett délutánon. Egy érdekes és vidám délutánt ígérnek a meghívásukban.

Meghívás a XV. kerületbe

A XV. kerületben egy rendkívüli beszámoló és egy rendkívüli bemutató lesz az október havi klubprogram. Mindezek egy különleges teljesítmény okán kerülnek majd elő, amit egy látássérült sorstársunk ért el.

ATM használat

Tisztelt Olvasóink! Dékány Adél az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán mesterképzésen tanul. Szakdolgozatának témája a látássérült emberek bankautomata használata. Kérjük segítsék munkáját azzal, hogy tapasztalataikat megosszák vele a kérdőíven keresztül.

Jelentkezzen speciális bébiszitter képzésre!

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet (MVKBP) és a Vakok és Gyengénlátok Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) együttműködés keretében valósítja meg a „Specializált bébiszitter képzés látássérült gyermekek felügyeletére” projektjét.

Meghívás Újbudára

Újbudán, a soron következő klubdélutánon a kulturális akadálymentesítés másik oldalát fogják körbejárni. A fő téma az lesz, hogy egy látássérült miként lehet előadóművész? Mennyiben más ez az egyébként sem könnyű pálya az ép látású emberekhez képest? Ilyen kérdésekre való válaszkeresés mellett, majd egy extra különleges vendég is tiszteletét teszi a klubdélutánon.

A Láthatár bolt ajánlatai

Kedves Vásárlóink! Az igényekhez igazodva megváltoztattuk a Láthatár bolt nyitva tartási rendjét!
Hétfőn és pénteken 8:00-tól 16:00 óráig, kedden, szerdán, csütörtökön pedig 9:00-től 17:00 óráig várunk mindenkit szeretettel!

Fellépőket keresünk!

Van olyan színpadi produkciód, amit szívesen megmutatnál nagyobb közönség előtt? Szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy egy vidám és színvonalas gálaműsoron keresztül üzenjünk a nyilvánosságnak az értékeinkről? Ha bármelyik kérdésre is igen a válaszod, akkor ajánlunk egy lehetőséget.

Rákosmenti programok októberben

Rákosmentén az októberi klubnapra, kitelepül az Ügyfélszolgálat, így mód lesz a tagdíjak befizetésére. A hónap második felében pedig egy nagyobb ünnepi rendezvény várja a kerületieket,

Krimi helyett hozzánk gyere!

A XVIII. kerületi soron következő klubnapról adunk hírt, valamint egy kéréssel fordulnak a XVIII. kerületi látássérültek felé a kerületi lámpások.

Szeretettel várjuk a szülőket Rákosmentéről!

Kedves Rákosmentei Szülők! A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete számára kiemelten fontos, hogy a látássérült szülőket, és a látássérült gyermeket nevelő családokat segítse, támogassa. A VGYKE – „Családi erőforrások” projektjének keretében nagy tisztelettel meghívjuk Önt „Oldjuk meg, osszuk meg!” szülő klubunkra! Ezúttal Rákosmentéről várjuk a látássérült(ként) gyermeket nevelő szülőket.

A fényképen a Prevenciós Központ épülete látható, ahol a klubok megrendezésre kerülnek

Új helyen az angyalföldi Lámpás Klub!

A XIII. kerületben teljesen új helyen és teljesen más időpontban tartja az összejövetelét a Lámpás Klub. A változások részleteit közöljük.

Egészség és ellazulás a klubnapon

Olyan relaxációs élményt kínálnak a kispesti klubnap szervezői, mellyel ritkán lehet találkozni Magyarországon. Igazi hangtálas regenerálódásra kínálnak lehetőséget minden vendégüknek, mindezt ingyen!

Születésnapot ünnepelnek Erzsébetvárosban

Klubszülinap lesz Erzsébetvárosban a jövő kedden. A szervezők mindenkit hívnak, aki velük együtt szeretne ünnepelni.

A képen egy segítő kísér egy fehérbotos embert

Hirdetés személyi segítői állásra

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Louis Braille Támogató Szolgálata azonnali kezdéssel munkatársat keres személyi segítői pozícióba!

Változik a megváltozott munkaképességű emberek támogatására fordítható összeg

Nyolcmilliárdról 12 milliárd forintra emelkednek a megváltozott munkaképességű emberek támogatására fordítható források, 2018 végéig csaknem 12 ezer embert kívánnak bevonni a támogatottak körébe - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára keddi tatabányai sajtótájékoztatóján.

Nyári élménybeszámolók, őszi programok Békáson

Ezen a héten, pénteken lesz a harmadik kerületben klubnap. Ismét a megszokott helyszínen, a jövő évi tagbélyegek megvásárlásának a lehetőségével, valamint egyéb kellemes programokkal várja a kerületi tagokat és családtagjaikat a klub vezetője.

Meghívó

A "Civilek uccája" című rendezvényre sok szeretettel várnak mindenkit 2016. szeptember 24-én a Zuglói Civil Házban és közvetlen környezetében. A zuglói Közösség Lámpásainak standja is megtalálható lesz az eseményen, keress fel minket bátran!

Hegymászás a klubnapokon

Hogyan lehet látássérültként valódi hegymászóvá válni? Mennyiben más egy csúcstámadás látássérültként? Milyen különleges kihívásokkal kell megküzdeni? Ezekre a kérdésekre is válaszol a XIII. és a XIV. kerületi Lámpás Klub e heti klubnapja.

Meghívó az újpesti Adyba

Teljesen egyedi, magyar filmzenei gálára hívnak az újpesti lámpások, melyen a narráció lehetősége is biztosításra kerül. Még pár napig lehet rá jelentkezni.

A Segédeszköz pályázat nyertesei!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) elnöksége 2016. szeptember 7-én tartott ülésén elbírálta a 2016. évi életvitelt megkönnyítő segédeszköz pályázatára beérkezett kérelmeket.

XV. kerületi meghívás

Ezen a héten pénteken tartja a klubdélutánját a XV. kerületi klub. Az alábbi meghívóban tájékoztatnak a helyszínről és a programról.

VISAL tréning a Zuglóban élő látássérülteknek

Időskorú látássérült emberként úgy érzi, egyedül van, elszigetelődött? Folyamatosan mások segítségére szorul és úgy érzi, hogy ki van szolgáltatva nekik? Szeretne tenni valamit azért, hogy élete megváltozzon, helyzete jobb legyen? Vannak hasznos tapasztalatai, amiket szívesen megosztana hasonló sorsú emberekkel vagy elfogadna tőlük tanácsokat, információkat? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszol, akkor a VISAL programot Önnek találták ki!

Hegyek között, völgyek között

A soron következő rákosmenti klubnap témája: látássérült kirándulás a Mont Blanc csúcsára. A szervezők egy valóban egyedi élménybeszámolóval várnak mindenkit!

Hangos jelzőlámpák

A BKK honlapjáról letöltött lista információt nyújt arról, hogy mely gyalogátkelőhelyen lévő jelzőlámpa ad hangjelzést.

Ismét a szelektív gyűjtésről beszélgetünk

Megújult, de a szokásos helyszínen lesz megtartva az újbudai klubdélután. A jelképes étlapon a szelektív hulladékgyűjtés és a látássérülés mellett, ismét szerepelni fog az őszre és a télre tervezett programok megbeszélése.

Diákpályázat

A "Zuglóiak Egymásért" Alapítvány Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának támogatásával pályázatot hirdet Zuglói Diákösztöndíj elnyerésére.

Aszódra megyünk!

A nyárra tervezett, de kényszerűen elhalasztott aszódi kirándulásnak megvan az új időpontja. Ma még bárkinek módjában áll jelentkezni, aki szeretne Aszódra menni és múzeumot nézni.

Klubnap a XVIII. kerületben

A hónap utolsó szerdája közeledik, ami azt jelenti, hogy a XVIII. kerületben ismét klubnap lesz. A szervező mindenkit szívesen lát, aki szeretne egy kicsit megpihenni és beszélgetni.

Kecskemétre látogat a Szempont Klub

A Szempont Klub Kecskemétre látogat a hétvégén. Bárki, aki szeretne egy kecskeméti városnézésre menni a helyi látássérültek idegenvezetésével, még jelentkezhet!

Pályázati kiírás!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 25/2016.06.15. számú elnökségi határozata értelmében pályázatot ír ki az egyesület rendes tagjai részére életvitelt megkönnyítő segédeszközök beszerzésének támogatására.

Aszódra látogatunk

Az Aszódra tervezett múzeumlátogatás el lett halasztva szeptember elejére. Azoknak, akiknek van kedve elmenni, de eddig nem jelentkeztek a programra, most egy újabb lehetőség nyílt meg.

Segítségüket kérjük!

Kedves Olvasó! Nagy Anikó vagyok, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának negyedéves logopédus hallgatója.

A képen a Gellért-hegy fényképe látható, az Erzsébet híd közepéről fényképezve, vagyis a képen a szobor és a vízesés van szem előtt

Meghívó egy hűvös, hegyi kirándulásra

Hűvös, pihentető hegyi kirándulásra hívnak mindenkit az újbudai lámpások augusztus 31-én. A kirándulásra augusztus 29-ig lehet jelentkezni.

Szentendrei hajókirándulás

Ismét van lehetőség ingyenes szentendrei hajókirándulásra, augusztus végén. A garantált helyek száma kevés, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni.

Kispesti meghívás

Érdekes interaktív beszélgetésre és játékra hívnak mindenkit a kispesti lámpások. Az augusztus utolsó csütörtöki délutánjára szervezett program témája a siketvakság lesz, ennek ellenére minden látogató egy igazán önfeledt kikapcsolódásra számíthat.

Lehetőségautó – Gépjármű szerzési és átalakítási támogatás

Az ez évi állami támogatást még igénybe lehet venni, melyet a lakóhely szerinti fővárosi és megyei kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Szociális és Gyámügy Osztályánál kell benyújtani.