Hirdetmények

Szereplőválogatás!

A Vakrepülés Színtársulat új darabjához és adatbázisának frissítéséhez látássérült szereplőket keres minden korosztályból. A szereplőválogatás feltétele egy maximum három perc terjedelmű, bármilyen szabadon választott verses, prózás, vagy énekes produkció. Jelentkezési határidő: június 15.

Közgyűlés a VGYKE-nél

Közgyűlést tartott a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete május 17-én a Vakok Iskolájában. A napirendi pontok között szerepelt úgy a jelentések megismerése és elfogadása, mint az egyesület tevékenységeinek bemutatása és a 2015. évi tagdíj meghatározása.

Történelmi pillanat az egyesületnél

Fodor Ágnest, a VGYKE elnökét a Fogyatékos Emberek Szervezetének Tanácsa egyik alelnökévé választották május 19-én. A Tanács működése során ez az első alkalom, hogy egy látássérült szervezet vezetője került az alelnöki székbe.

Játékbörze a Cserf-S-ben

Szeretettel meghívunk a május 28-án, szerdán tartandó játékbörzénkre. Szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy gyermekeink megunt, „kinőtt”, ám kifogástalan állapotban lévő játékait és könyveit egymás között csereberélhessük. Gyertek! Bízunk benne, hogy mindannyian kincseket lelhetünk!

Frissítsd fel a ruhatáradat!

Szeretettel meghívunk a május 21-én, szerdán tartandó ruhabörzénkre. Úgy gondoltuk, megajándékozunk titeket és magunkat egy csereberés ruhabörzével, hogy felfrissülhessen ruhatárunk anélkül, hogy a pénztárcánk látná kárát. Gyertek! Bízunk benne, hogy mindannyian kincseket lelhetünk!

Baba-mama klub a Cserf-S-ben

Amíg főzni, takarítani vagy varrni minden családban tud valaki, addig a legfontosabbra, a gyereknevelésre nincs recept. Baba-mama klubunkban a kisgyerekes szülőket foglalkoztató aktuális témákkal, tanácsokkal várunk, tapasztalatainkat megosszuk egymással, így gazdagítva a gyermeknevelés édes-bús pillanatait. Téged is várunk!

Pályázati felhívás

Az Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország célkitűzése, hogy ösztöndíja révén megtalálja azokat az ambiciózus, szociálisan hátrányos tinédzsereket, akik fiatal koruk ellenére komoly célokkal és megvalósításra váró tervekkel tekintenek a jövőbe. Ha 14-18 év közötti vagy és magadra ismertél e sorok mögött, jelentkezz!

Önismereti játszóház-klub

Klubunk hetente megújuló, érdekes és hasznos témákkal kedveskedik az érdeklődőknek. Család, gyermeknevelés, párkapcsolat? Ilyen és ehhez hasonló tanácsokkal várunk egy kötetlen beszélgetés alkalmával, melynek alapköve a vidám hangulat és a barátságos légkör! Gyere, szeretettel látunk!

Meghívó fotókiállításunk megnyitójára

A VGYKE fotópályázata nagy sikerrel zárult. A 17 legjobb pályamű megtekintésére és az ünnepélyes díjátadásra május 15-én, délelőtt 10 órakor kerül sor a Cserf-S Családi Erőforrás Segítő Központban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Paraszupersztár

Hazánk egyik legnagyobb és legrégebbi civil szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2014-ben kulturális tehetségkutató versenyt indít a fogyatékossággal élő emberek számára.

VGYKE fotókiállítás: eredményhirdetés

Rendkívül sok tehetséges alkotó munkájával találkozhattunk fotópályázatunk során. Körülbelül 150 kép közül került kiválasztásra az a 17 pályamunka mely egy fotókiállítás keretében lesz megtekinthető május 15-én. Hosszas mérlegelés után a zsűri döntött: íme az első három helyezett és a közönségdíjas!

Programmorzsáink

Rövid ízelítőinkből ezúttal olyan szabadidővel, sporttal és egészséggel kapcsolatos témákkal találkozhatnak, mint például: 50% kedvezmény nyugdíjasok számára a Király gyógyfürdőben. Ismert emberek gondolatai a fogyatékosságról. Miért hasznos a szemtorna -és masszás és hogyan sajátítható el?

„Szól a szív …” Alapítvány Jótékonysági Est

Szeretettel meghívjuk Önt az első alkalommal megrendezésre kerülő „Szól a szív …" Alapítványi Jótékonysági Estre, amelyet a Vakok Óvodája, Általános iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona munkáját támogató „Szól a szív …" Alapítvány szervez.

Meghívó közgyűlésre

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2014. május 17-én 9 órai kezdettel tartja éves közgyűlését, melyre szeretettel várja minden kedves tagtársát.

Anyák napi meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének „Fogyatékos édesanyák napja” című rendezvényére, melyre május 3-án kerül sor a Lurdy Ház-ban. A programok között szerepel filmvetítés, tanácsadás és kerekasztal beszélgetés és a kicsik számára is szórakoztató programokkal készülnek.

Tagdíj befizetés

Közérdekű közlemény egyesületünk tagjai számára. A tagdíjbefizetéssel kapcsolatos tudnivalókról cikkünkre kattintva tájékozódhatnak. Közreműködésüket köszönjük!

Hangkazetták és walkmanek igényelhetők

Az MVGYOSZ-nál feleslegessé vált kb. 6000 darab kazetta, amit igény esetén szívesen továbbadnak a tagegyesületeknek. Kérjük Önöket, amennyiben szükségük van kazettára, jelezzék ezt a VGYKE ügyfélszolgálatán.

Összefogás a lyme betegekért

Idén másodjára kerül megszervezésre világszerte a Nemzetközi Lyme Demonstráció (Worldwide Lyme Awareness Protest), melyhez a magyar betegek ebben az évben egy figyelemfelhívó kampánnyal csatlakoznak.

“Tudás és kompetencia 2.0” – Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért

Olyanok jelentkezését várjuk, akik szeretnék szakmai tudásukat bővítve, hatékony kommunikációval segíteni a sérült élethelyzetben lévő emberek mindennapjait.

Pilis szépségei

A Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete 2005 óta működik és szervez programokat tagjai és az érdeklődők számára a Pilisvörösvári járás területén. Pilis történelmi kincsivel, gyönyörű panorámájával és friss levegőjével testi-lelki felüdülést jelent az idelátogatóknak. Az LPE kistérségi mentora egy kis történelmi betekintéssel készült kedves olvasóink számára.

Fény az éjszakában

Tárlatvezetés látássérülteknek a Szépművészeti Múzeum MÚZEUM+ programján. A Szépművészeti Múzeum kéthavonta csütörtök este hosszabbított nyitva tartással (18.00-22.00 óra között) és különböző programokkal várja látogatóit.

Újabb akadálymentes személykocsik a MÁV-START-nál

Öt új, akadálymentes személykocsi áll forgalomba május közepéig a MÁV-START-nál. A lépésnek köszönhetően további vonalakon biztosítják a kerekesszékes utasok számára az utazási lehetőséget.

Rend a lelke mindennek

Láthatár boltunk egyik legkedveltebb terméke a címkéző toll. Több, mint egy éve megtalálható már polcainkon, mégsem ismerik elegen ezt, a látássérültek életét megkönnyítő terméket. A tollal egy rendezettebb, letisztultabb környezetet teremthet magának a kedves vásárló. Ne késlekedjen hát, látogasson el hozzánk!

A Telefonnal a rászorultakért Alapítvány tájékoztatója

Közeleg a hónap vége, így újra közzétesszük az alapítvány felhívását, mely anyagi támogatást kínál látássérültek részére. A pályázat benyújtásának határideje: április 30.

Láthatár boltunk hírei

Kedves vásárlóink! Praktikus, vakon is jól használható digitális percórával bővült árukészletünk, valamint újabb akciókkal várjuk Önöket boltunkban.

Vissza nem térítendő albérlet támogatás igényelhető

"A gazdasági válság és a magas munkanélküliség egyre nagyobb gondot jelent a kormány számára. Vannak olyan családok, ahol nem csak az egyik szülő, hanem mindketten elvesztették a munkahelyüket. A kormány igyekszik különböző állami támogatásokkal segíteni a bajbajutottakon. Az egyik ilyen támogatás a lakhatási, albérleti támogatás" - olvasható a palyazatfigyelo.info oldalon.

A fényképen egy laptop látható

Informatikai képzés indul

"Az esélyegyenlőséget szolgáló info-kommunikációs technológiák" című képzésünk április 24-én indul és június 16-ig tart. A TÁMOP által megvalósításra kerülő képzésünkre olyan jelentkezőket várunk, akik elsősorban informatikai munkakörökben, beosztásokban dolgoznak és ismereteiket szívesen bővítenék egy díjmentes oktatás keretében.

Országos versíró pályázat

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület országos versíró pályázatot hirdet „Csodák a hétköznapokban” címmel. A pályázat nyílt, életkortól, lakhelytől, foglalkozástól, egészségi állapottól függetlenül részt vehet rajta minden amatőr alkotó, legyen az ép vagy fogyatékossággal élő egyaránt.

Rubik-kocka látássérülteknek

A Rubik-kocka, más néven Bűvös kocka szinte minden magyar háztartásban megtalálható logikai játék. Rubik Ernő 1975-ben alkotta meg és az elmúlt három évtizedben a Rubik-kocka a legkeresettebb játék a világon. A világhírű magyar találmány legújabb verzióját látássérült embereknek fejlesztették ki és már Láthatár boltunkban is megvásárolható!

Módosult az MVGYOSZ székhelyének belépési rendje

Közérdekű közlemény - Az MVGYOSZ székhelyére történő belépési rend április 1-től módosult. Az új intézkedés az épületben tartózkodó személyek személy -és vagyonbiztonságának növekedését szolgálja.

Láthatár boltunk akciós termékei

Boltunk termékeiben nagyszerű lehetőségek rejlenek; használatuk lehetővé teszi a látássérült emberek mindennapjainak könnyítését és életszínvonalának emelkedését. Az akciós termékekből mazsolázva most Tv néző szemüvegre, Tv képernyő nagyítóra és karórára is rálelhet a kedves vásárlónk. Látogasson el hozzánk mihamarabb!

Fény az alagút szélén

Átadásra került a 4-es metró.
Kroll Zsuzsanna és Erhart Péter március 18-án tesztelték az új, 4-es metró ATS rendszerét.

Meghívó az ETIKK központjába

Meghívó a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontjába (ETIKK), a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szakembereinek közreműködésével

Felmérés a közlekedés akadálymentességének javításáért

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejlesztési és Felújítási Igazgatóság KÖZOP Lebonyolítási Osztályának műszaki főmunkatársa szervezésében felmérés folyik a közlekedés akadálymentességének javítása érdekében. Itt az idő, hogy megossza tapasztalatait, problémáit, és javaslataival segítse az akadálymentesítés folyamatát.

A “Telefonnal a rászorultakért” Alapítvány tájékoztatója

Egyesületünk értesítést kapott a "Telefonnal a rászorultakért" Alapítványtól a szétosztásra kerülő támogatásokkal kapcsolatban.

Folytatják a kultúraformálást a közösség lámpásai

613 látássérültet kutattak fel, 14 közösséget mentoráltak és 264 új társadalmi kapcsolatot létesítettek a közösség lámpásai – hangzott el a Vakok és Gyengénlátók Közép Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) csütörtöki projektzáró rendezvényén.

Rendkívüli juttatás zuglói polgárok részére

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Polgármestere a tárgyévben a 62. életévüket betöltött, vagy 62. év alatti személyek részére rendkívüli természetbeni juttatást nyújt. Ennek összege 4 000 Ft, melyet Erzsébet-utalvány formájában kap meg a jogosult személy.

Cserf-S vezető projekmenedzsert keresünk

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel vezető projektmenedzsert keres a Családi Erőforrás Segítő Központba (Cserf-S).

Küldeményforgalmi Üzletszabályzat

Postaszabályzat a látássérültek írását tartalmazó küldeményekről

Személygépkocsi szerzési támogatás

A kormány döntése értelmében a mozgáskorlátozott embereken kívül már értelmi fogyatékos, autista, látássérült, valamint hallássérült emberek is igényelhetik a személygépkocsi szerzési támogatást. A támogatás iránti kérelmeket az érintettek március 31-éig nyújthatják be a szociális és gyámhivatalokhoz.

Alapítványi támogatás a lakásgondok enyhítéséért

A „Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány" meghirdeti 2014. évi pályázatát. Az alapító okirat szerint évente legfeljebb 10 pályázó részesülhet egyösszegű, pénzbeni támogatásban, melyet lakásvásárlásra, építésre, felújításra, valamint lakáshitelének csökkentésére használhat fel.

Ne tartsa meg az állam a civilek egy százalékát!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azt kéri az országgyűlési képviselőktől -, pártállástól függetlenül -,  hogy dolgozzanak ki törvényjavaslatot a személyi jövedelemadóból felajánlható 1+1 százalékok maradéktalan eljuttatása érdekében…

Család

Meghívó látássérült-mentorszülő képzésre

„A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázat keretében egyesületünk képzést indít, amelynek megvalósítása érdekében a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetével, valamint a Jól-Lét Közhasznú Alapítvánnyal konzorciumi megállapodást kötött.

Fodor Ágnes és Dörner György

Együttműködési megállapodás az Újszínházzal

Amely létrejött egyrészről a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (székhely: 1146 Budapest, Hermina út 57.) a továbbiakban VGYKE képviseletében Fodor Ágnes elnök másrészről Az Újszínház Nonprofit Kft. (székhely: 1061…

Hangos nyelvkönyvek, angolul, németül

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete az elmúlt években több speciálisan, kifejezetten a látássérültek igényeinek megfelelő hangzó tananyagot készített, melynek segítségével bárki, akár egyedül, tanári segítség nélkül is elsajátíthatja…

A Hankook-pályázat nyertesei között a VGYKE

Egyesületünk egy garnitúra téli gumit kapott adományként a Hankook Tire Magyarországtól. A jótékonysági akció keretében 80 közhasznú szervezet, valamint három országos hatáskörű szervezet összesen 1300 gumiabroncshoz jutott hozzá.

A Láthatár bolt kínálatai

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatásul közöljük, hogy a magyarul beszélő, üveglapos konyhamérleg átmenetileg nem kapható. Előre láthatólag 2015. november végén lesz újra megvásárolható.