Hirdetmények

A Telefonnal a rászorultakért Alapítvány tájékoztatója

Közeleg a hónap vége, így újra közzétesszük az alapítvány felhívását, mely anyagi támogatást kínál látássérültek részére. A pályázat benyújtásának határideje: április 30.

Láthatár boltunk hírei

Kedves vásárlóink! Praktikus, vakon is jól használható digitális percórával bővült árukészletünk, valamint újabb akciókkal várjuk Önöket boltunkban.

Vissza nem térítendő albérlet támogatás igényelhető

"A gazdasági válság és a magas munkanélküliség egyre nagyobb gondot jelent a kormány számára. Vannak olyan családok, ahol nem csak az egyik szülő, hanem mindketten elvesztették a munkahelyüket. A kormány igyekszik különböző állami támogatásokkal segíteni a bajbajutottakon. Az egyik ilyen támogatás a lakhatási, albérleti támogatás" - olvasható a palyazatfigyelo.info oldalon.

A fényképen egy laptop látható

Informatikai képzés indul

"Az esélyegyenlőséget szolgáló info-kommunikációs technológiák" című képzésünk április 24-én indul és június 16-ig tart. A TÁMOP által megvalósításra kerülő képzésünkre olyan jelentkezőket várunk, akik elsősorban informatikai munkakörökben, beosztásokban dolgoznak és ismereteiket szívesen bővítenék egy díjmentes oktatás keretében.

Országos versíró pályázat

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület országos versíró pályázatot hirdet „Csodák a hétköznapokban” címmel. A pályázat nyílt, életkortól, lakhelytől, foglalkozástól, egészségi állapottól függetlenül részt vehet rajta minden amatőr alkotó, legyen az ép vagy fogyatékossággal élő egyaránt.

Rubik-kocka látássérülteknek

A Rubik-kocka, más néven Bűvös kocka szinte minden magyar háztartásban megtalálható logikai játék. Rubik Ernő 1975-ben alkotta meg és az elmúlt három évtizedben a Rubik-kocka a legkeresettebb játék a világon. A világhírű magyar találmány legújabb verzióját látássérült embereknek fejlesztették ki és már Láthatár boltunkban is megvásárolható!

Módosult az MVGYOSZ székhelyének belépési rendje

Közérdekű közlemény - Az MVGYOSZ székhelyére történő belépési rend április 1-től módosult. Az új intézkedés az épületben tartózkodó személyek személy -és vagyonbiztonságának növekedését szolgálja.

Láthatár boltunk akciós termékei

Boltunk termékeiben nagyszerű lehetőségek rejlenek; használatuk lehetővé teszi a látássérült emberek mindennapjainak könnyítését és életszínvonalának emelkedését. Az akciós termékekből mazsolázva most Tv néző szemüvegre, Tv képernyő nagyítóra és karórára is rálelhet a kedves vásárlónk. Látogasson el hozzánk mihamarabb!

Fény az alagút szélén

Átadásra került a 4-es metró.
Kroll Zsuzsanna és Erhart Péter március 18-án tesztelték az új, 4-es metró ATS rendszerét.

Meghívó az ETIKK központjába

Meghívó a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontjába (ETIKK), a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szakembereinek közreműködésével

Felmérés a közlekedés akadálymentességének javításáért

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejlesztési és Felújítási Igazgatóság KÖZOP Lebonyolítási Osztályának műszaki főmunkatársa szervezésében felmérés folyik a közlekedés akadálymentességének javítása érdekében. Itt az idő, hogy megossza tapasztalatait, problémáit, és javaslataival segítse az akadálymentesítés folyamatát.

A “Telefonnal a rászorultakért” Alapítvány tájékoztatója

Egyesületünk értesítést kapott a "Telefonnal a rászorultakért" Alapítványtól a szétosztásra kerülő támogatásokkal kapcsolatban.

Folytatják a kultúraformálást a közösség lámpásai

613 látássérültet kutattak fel, 14 közösséget mentoráltak és 264 új társadalmi kapcsolatot létesítettek a közösség lámpásai – hangzott el a Vakok és Gyengénlátók Közép Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) csütörtöki projektzáró rendezvényén.

Rendkívüli juttatás zuglói polgárok részére

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Polgármestere a tárgyévben a 62. életévüket betöltött, vagy 62. év alatti személyek részére rendkívüli természetbeni juttatást nyújt. Ennek összege 4 000 Ft, melyet Erzsébet-utalvány formájában kap meg a jogosult személy.

Cserf-S vezető projekmenedzsert keresünk

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel vezető projektmenedzsert keres a Családi Erőforrás Segítő Központba (Cserf-S).

Küldeményforgalmi Üzletszabályzat

Postaszabályzat a látássérültek írását tartalmazó küldeményekről

Személygépkocsi szerzési támogatás

A kormány döntése értelmében a mozgáskorlátozott embereken kívül már értelmi fogyatékos, autista, látássérült, valamint hallássérült emberek is igényelhetik a személygépkocsi szerzési támogatást. A támogatás iránti kérelmeket az érintettek március 31-éig nyújthatják be a szociális és gyámhivatalokhoz.

Alapítványi támogatás a lakásgondok enyhítéséért

A „Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány" meghirdeti 2014. évi pályázatát. Az alapító okirat szerint évente legfeljebb 10 pályázó részesülhet egyösszegű, pénzbeni támogatásban, melyet lakásvásárlásra, építésre, felújításra, valamint lakáshitelének csökkentésére használhat fel.

Ne tartsa meg az állam a civilek egy százalékát!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azt kéri az országgyűlési képviselőktől -, pártállástól függetlenül -,  hogy dolgozzanak ki törvényjavaslatot a személyi jövedelemadóból felajánlható 1+1 százalékok maradéktalan eljuttatása érdekében…

Család

Meghívó látássérült-mentorszülő képzésre

„A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázat keretében egyesületünk képzést indít, amelynek megvalósítása érdekében a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetével, valamint a Jól-Lét Közhasznú Alapítvánnyal konzorciumi megállapodást kötött.

Fodor Ágnes és Dörner György

Együttműködési megállapodás az Újszínházzal

Amely létrejött egyrészről a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (székhely: 1146 Budapest, Hermina út 57.) a továbbiakban VGYKE képviseletében Fodor Ágnes elnök másrészről Az Újszínház Nonprofit Kft. (székhely: 1061…

Hangos nyelvkönyvek, angolul, németül

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete az elmúlt években több speciálisan, kifejezetten a látássérültek igényeinek megfelelő hangzó tananyagot készített, melynek segítségével bárki, akár egyedül, tanári segítség nélkül is elsajátíthatja…

A Hankook-pályázat nyertesei között a VGYKE

Egyesületünk egy garnitúra téli gumit kapott adományként a Hankook Tire Magyarországtól. A jótékonysági akció keretében 80 közhasznú szervezet, valamint három országos hatáskörű szervezet összesen 1300 gumiabroncshoz jutott hozzá.

A Láthatár bolt kínálatai

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatásul közöljük, hogy a magyarul beszélő, üveglapos konyhamérleg átmenetileg nem kapható. Előre láthatólag 2015. november végén lesz újra megvásárolható.