Hirdetmények

Álláslehetőség!

A Budapest Taxi Kft a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével együttműködve kíván ügyfélszolgálatán mozgáskorlátozott kollégákat alkalmazni.

A képen egy elegáns toll látható, amint egy papírra írnak vele

Fények vakondja IV. irodalmi pályázat

Irodalmi pályázatot hirdet a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete amatőr írók részére. Itt a lehetőség, hogy írásos emléket állítsanak egy fontos napnak, mely emléket a humor vidámít, az irónia díszít. Határidő: szeptember 22.

Meghívó

A HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. szeretettel meghívja Önt a Fogyatékkal élő friss diplomások munkaerő-piaci integrációját vizsgáló kutatás fókuszcsoportos beszélgetésére, amelyet a TÁMOP-4.1.3-11/1-2011-0001 "Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése" második ütemének keretén belül valósítanak meg.

Jubileumi Braille-olvasásverseny

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete idén már tizedik alkalommal szervez Nyíregyházán országos Braille-olvasásversenyt. A verseny időpontja: 2014. szeptember 19-20.

Szüreti buli

Kedves Klubtársunk! Sok szeretettel meghívunk Téged, valamint kísérődet, hozzátartozódat a szeptember 3-án szerdán, 15 órai kezdettel megrendezésre kerülő klubdélutánunkra.

Karrier, kitartás, kiteljesedés?

Igenis létezik! Ha Te is egy olyan munkáról álmodozol, amiben látássérült diplomásként a számodra legmegfelelőbb munkakörben teljesedhetsz ki, tanulj a „legjobbaktól”!

Akadálymentes kiadványok

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2015-ben az alábbi kiadványokat jelenteti meg akadálymentes formátumokban.

Hungarikum Fesztivál Zuglóban

Jöjjön és kapcsolódjon ki augusztus 16-19 között a megújult Bosnyák téren! Az I. Zuglói Hungarikum Fesztivál színes programkavalkáddal várja az érdeklődőket. A programok ingyenesek!

“Mindent a kéznek… semmit a szemnek…” Meghívó

"Vakon szeretni" címmel időszaki kiállítás nyílik a Halásztelek Galériában az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Elmozdításáról szóló helyi program keretén belül.

Pályázat: „Esélyt adni – esélyt kapni”

A Türr István Képző és Kutató Intézet az esélyegyenlőség jegyében pályázatot hirdet „Esélyt adni – esélyt kapni” címmel.

Nagybetűs naptár változatlan áron

Idén is rendelhető a nagybetűs asztali naptár, melyet a Leporello papírszaküzlet támogatásának köszönhetően a látássérültek a tavalyi árhoz képest változatlan áron tudnak megvásárolni.

Gyógymasszőröket keresünk!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Ligetszépe Masszázs Központ néven új szolgáltatást indít.

Nyitvatartás változás

Fontos, közérdekű információ!

Segítő vásárlás

A Segítő Vásárlás védjegyes termékek is ott lesznek a Művészetek Völgye fesztiválon! Standjaink már állnak Kapolcson, a Malomsziget közelében, az Ancsesz Udvarban (Petőfi utca 19/a).

Hajókirándulásra augusztusban

Szentendrei hajókirándulást terveznek a XIII. kerületi Közösség Lámpásai és Zugló Önkormányzata. Augusztus 8-án, a Battyhányi téren kerül sor a szabadidős programra, melyre nagy szeretettel várják az érdeklődők jelentkezését.

Ceglédi felhívás

Újabb lehetőség nyílik a Látássérült érdeklődők és kísérőik számára, hiszen csak 1000 forint lesz a belépő a Fővárosi Nagycirkuszba 2014. július 31-én.

Fotópályázati felhívás!

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület fotópályázatot hirdet családoknak, baráti társaságoknak, egyesületeknek, mindenkinek, akinek fontos az integráció kérdése.

Álláskeresési tréning

Csákvári Éva a NYITOK program keretén belül ingyenes álláskeresési tréninget tart az érdeklődő LÁSS tagoknak.

Ingyenes rehabilitációs program látássérülteknek

Személyre szabott rehabilitációs szolgáltatásokkal próbál segíteni a látássérült embereknek a Vakok Állami Intézete.

Nyelvtanár kerestetik!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel megváltozott munkaképességű munkatársakat keres angol, francia és német nyelvoktatás munkakörbe.

Meghívó egy ínycsiklandó klubdélutánra

Kedves Tagok és érdeklődők! Következő, júliusi klubnapunkat rendhagyó módon nem az egyesület székhelyén tartjuk, hanem egyik tagunknál, egy bográcsozás keretében.

A képen az épület hátsó része látható a főútról, melyet az újpesti Klub eddig használt

Klubnapi meghívó

Kedves Klubtárs!
Sok szeretettel meghívunk Téged és kísérődet az Újpest közösség lámpásai következő klubnapjára, mely július 2-án, szerdán 15 órai kezdettel kerül megrendezésre.

“AC&DC – Találd meg a helyed!”

Felsőfokú tanulmányaid a végéhez közelednek, vagy az elmúlt pár évben fejezted be őket? Bizonytalan vagy, hogy merre indulj tovább? Dolgozni szeretnél, de úgy érzed, hogy még hiányzik valami, ami sikeressé tehetné az álláskeresést? AC&DC programunk lehet a megoldás számodra!

A Láthatár bolt hírei

Kedves vásárlónk!
A segédeszköz boltunkban kapható nagyítók széles választékát szeretnénk ismét figyelmébe ajánlani. Kattintson tovább a részletekért!

Ingyenes akkreditált képzés indul építészek és mérnökök számára

"Az akadálymentesség és egyetemes tervezés építészeti szempontjai, műszaki követelményei – fókuszban a vak és gyengénlátó személyek speciális igényei" című MÉK akkreditált képzés a Magyar Építész Kamara tagjai számára 3 kreditpontot ér és ingyenes.

Álláslehetőség megváltozott munkaképességűeknek

A FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. fő tevékenységi körében foglakoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat. A társaságunk munkaviszonyban történő foglalkoztatási lehetőséget kínál megváltozott munkaképességű személyek részére.

A VGYKE aktuális állásajánlatai

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete megváltozott munkaképességű személyeket keres az alábbi munkakörökbe: bolti eladó, személyi segítő, érzékenyítő munkatárs és adminisztrátor.

Ismerje meg Újbuda természeti kincseit!

Kedves Újbudaiak! A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzata együttműködésével – 2014. februártól júniusig tíz programból álló sorozatot indított Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. Tartson velünk ön is a felfedezőutakon!

A Csepeli Önkormányzat felhívása

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata kiemelt fontosságúnak érzi, hogy a Csepelen élő vak és gyengénlátó polgárai az élet semmilyen területén ne szenvedjenek hátrányt. Közlekedésük megkönnyítése érdekében olyan berendezéssel rendelkeznek, amellyel a közlekedési jelzőlámpák figyelmeztető rendszerét aktiválni tudják.

Informatika oktatás az Óbudai Egyetemen

A fogyatékkal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ez év szeptemberben ismét térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szervezünk látássérültek részére.

Közgyűlés és klubnap a ceglédi kistérségben

A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete 2014. június 19-én, csütörtökön egy klubnappal egybekötött közgyűlést tart, melyre ezúton szeretnénk meginvitálni Önt és kedves családját.

Menetrendi változások

A Sibrik Miklós úti felüljáró építési munkálatai miatt szombaton és vasárnap 05:55 - 22:25-ig a metró Újpest-Központ és Határ út állomások között közlekedik és a menetrendtől eltérően 06-22 óráig 5 perces gyakorisággal jár.

Közlemény az adó 1% felhasználásáról

Néhány sorban ismertetjük, hogy mekkora összegű felajánlások érkeztek 2012-ben egyesületünk számára, illetve az összeg segítségével mit valósítottunk meg és milyen eredményeket sikerült elérnünk. Továbbá szeretnénk megköszönni támogatóink felajánlását.

Programajánló a hétvégére

"Egészség és biztonság" címmel rendezvényt szervez a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete (DULÁTE) Vácott. Ruhabörzével és előadással várnak minden érdeklődőt június 14-én szombaton, 14 órától.

Boltunk legújabb akciói

Heti akciós termékeink között megtalálható Braille karóra, varrótű, mobiltelefon tartozékok, írógép és nagyító is. Kedvező ár, udvarias kiszolgálás! Kattintson a további részletekért.

Kispesti lámpásaink klubnapja

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2014. június 15-én tartandó klubnapunkra, mely a Kispesti Városnapok keretein belül tartunk.

Ingyenesen hozzáférhető a fogyatékossággal élő emberek helyzetét bemutató tanulmánykötet

A fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről és az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról írt összegző tanulmányt Lovászy László és Sziklai István. A kötethez térítésmentesen juthatnak hozzá az olvasók.

A VGYKE Braille tanfolyama

A Braille tanfolyammal Egyesületünk azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a Braille írás-olvasást szeretnék elsajátítani. A foglalkozások egyéni, illetve kiscsoportos formában történnek, látássérült és látó érdeklődőknek egyaránt.

A Láthatár bolt hírei

Akcióink keretében legújabb és leghasznosabb termékeink közül szemezgethet. Kattintson tovább, s meggyőződhet arról, hogy mely segédeszközeink könnyíthetik a látássérültek életét. Minden kedves vásárlót szeretettel várunk!

Hozd el anyát, apát, a tesót és a barátokat is!

A Humanitás szerkesztősége a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével, a Mozdulj! Közhasznú Egyesülettel, a Rózsadomb Lions Klubbal közösen, valamint a Lurdy Ház támogatásával élményekkel teli integrált gyermeknapot rendez június 7-én, 10-től 15 óráig a Lurdy Ház parkolójában.

Klubnapi meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a következő, június 4-én, szerdán megrendezésre kerülő klubnapunkra, melyet 15 órai kezdettel tartunk az Ady Endre Művelődési Ház galéria termében.

Ötletelt a VGYKE

Két korábbi cikkünkben már említést tettünk a VGYKE idei közgyűlésén elhangzott hírekről. Tevékenységeink bemutatása után most tagjaink javaslatait szemléltetjük. Hogyan javíthatnánk szolgáltatásaink minőségén? Az Önök észrevételeit is szívesen fogadjuk ügyfélszolgálatunkon!

A VGYKE tevékenységei és sikerei 2013-ban

Az egyesület munkatársai szervezeti egységenként, személyesen számoltak be a 2013-as évben elvégzett tevékenységekről, megvalósult eseményekről, programokról az éves közgyűlésen.

Zenés délután Szentendrén

Klubnapot tartanak Szentendrén a Közösség Lámpásai, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! Időpont: május 30. péntek, 14:30-tól 17 óráig. Dél-amerikai dalokkal, énekkel, zenével várják a vendégeket, valamint a Pünkösd néprajzi vonatkozásairól is hallható lesz néhány érdekes gondolat.

Esélyegyenlőségi nap Weisz Fannival

A váci és környékbeli fogyatékossággal élő emberek érdekvédelmével és nevelésével foglalkozó intézmények, civil szervezetek immáron tizenharmadik alkalommal fognak össze, s rendezik meg a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségi napját, melyre idén június 6-án kerül sor.

Szereplőválogatás!

A Vakrepülés Színtársulat új darabjához és adatbázisának frissítéséhez látássérült szereplőket keres minden korosztályból. A szereplőválogatás feltétele egy maximum három perc terjedelmű, bármilyen szabadon választott verses, prózás, vagy énekes produkció. Jelentkezési határidő: június 15.

Közgyűlés a VGYKE-nél

Közgyűlést tartott a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete május 17-én a Vakok Iskolájában. A napirendi pontok között szerepelt úgy a jelentések megismerése és elfogadása, mint az egyesület tevékenységeinek bemutatása és a 2015. évi tagdíj meghatározása.

Történelmi pillanat az egyesületnél

Fodor Ágnest, a VGYKE elnökét a Fogyatékos Emberek Szervezetének Tanácsa egyik alelnökévé választották május 19-én. A Tanács működése során ez az első alkalom, hogy egy látássérült szervezet vezetője került az alelnöki székbe.

Játékbörze a Cserf-S-ben

Szeretettel meghívunk a május 28-án, szerdán tartandó játékbörzénkre. Szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy gyermekeink megunt, „kinőtt”, ám kifogástalan állapotban lévő játékait és könyveit egymás között csereberélhessük. Gyertek! Bízunk benne, hogy mindannyian kincseket lelhetünk!

Frissítsd fel a ruhatáradat!

Szeretettel meghívunk a május 21-én, szerdán tartandó ruhabörzénkre. Úgy gondoltuk, megajándékozunk titeket és magunkat egy csereberés ruhabörzével, hogy felfrissülhessen ruhatárunk anélkül, hogy a pénztárcánk látná kárát. Gyertek! Bízunk benne, hogy mindannyian kincseket lelhetünk!