Hírek

A terézvárosi Lámpás Klub logója

A KINCSES SZIGET című musical megtekintésére hívja a terézvárosi és erzsébetvárosi Lámpás Klub

Kedves terézvárosi és erzsébetvárosi lámpás klubtagok, valamint kísérők!
szeretettel várok mindenkit novemberi programunkra, melynek alkalmával a KINCSES SZIGET című musical előadást, Robert Louis Stevenson skót író ifjúsági kalandregényét tekinthetjük meg.

A zuglói Lámpás Klub logója

Tükörkép és szépségápolás

Kedves tagok, kísérők, érdeklődők!
A zuglói Lámpás Klub novemberi összejövetelén vendégünk lesz Rózsa Magdolna, a Tükörkép Műhely vezetője, családsegítő, szépségápolási szakember, sok érdekes információt tudhatunk meg tőle.

Csönded voltam! Cseh Tamás emlékest

Az elmúlt években több emlékesten tisztelegtek a zeneszerző énekes munkássága előtt. ezen a ködös novemberi estén  a Cseh Tamás életmű legfontosabb dalait szerették volna  visszahozni a közönségnek.Az alkotók  most A…

Díjátadó a szociális munka napján

A Szociális Munka Napja (november 12.) alkalmából rendezett díjátadó ünnepséget az önkormányzat a KMO-ban. Az elismerések átadása után az Utazás a musicalek világába címmel tekinthettek meg műsort a jelenlévők. Mi…

A Herrich-Kiss villában jártunk

Tárlatvezetőink Cziráki Melinda, Mayer Adél, és Szabó Zsófia voltak, akiktől sok érdekes és hasznos információt tudhattunk meg magáról az épület történetéről, és a benne található emléktárgyakról. Elsőként a kertben tekintettük…

A Herrich-Kiss villában jártunk

Tárlatvezetőink Cziráki Melinda, Mayer Adél, és Szabó Zsófia voltak, akiktől sok érdekes és hasznos információt tudhattunk meg magáról az épület történetéről, és a benne található emléktárgyakról. Elsőként a kertben tekintettük…

6 évesek lettünk-Beszámoló Kicsit másképp

Novemberben születésnapot tartottunk,6 évesek lettünk beszámolóként egy kezdetektől tagtársunk levelét tesszük közkincsé. Kedves Panka és Annamária! Ezúton szeretném köszönteni kerületi Lámpás klubunkat, vezetőit és egész tagságát e nevezetes szülinap alkalmából.…

Novemberi klubKlubnap a Rákoshegyi Közösségi Házban

Rákosmente lámpásai klubnapot tartottak november 5-én a Rákoshegyi Közösségi Házban, melyre meghívták a VGYKE ügyfélszolgálatának munkatársait. A tagok egyik része az éves tagdíjat fizette be, míg a másik része más…

11. Érzékenyítést tartottunk Csillaghegyen.

Beszélgetésünk elején elmondtuk a tanulóknak, hogy a látássérültek állapota eltér egymástól, ezért három csoportról volt szó. A gyengén látók el tudják látni magukat, de ismeretlen helyen nekik is segítségre lehet…

A kőbányai Lámpás Klub logója

Novemberi klubnap Kőbányán

Kedves Klubtagunk!

A novemberi klubnapunkon kitelepül hozzánk a VGYKE ügyfélszolgálata, ami azért fontos, mert egyesületünk novemberi költözése miatt ügyfélszolgálatunkon nem lesz lehetőség tagdíjat befizetni, sem tagkönyv cserére, esetleges új belépésre. Klubnapunkon lehetőség nyílik erre. A tagkönyvet mindenki hozza magával, aki tagdíjat szeretne befizetni!

Fodor Ágnes az ünnepségen

A Kispest Tv-ben a VGYKE

A Kispest Tv is beszámolt a Fehérbot napjáról, ennek fontosságáról, és a kerületi gálaműsorról. A 3 perces összeállítás lentebb nézhető.

A képen a Herrich-Kiss villa látható.

A Herrich-Kiss villa meglátogatása

Kedves klubtagok és érdeklődők!
Voltatok már a Herrich-Kiss villában? Ha nem, akkor gyertek velünk 2019. november 6-án. A program 15 órakor kezdődik.

novemberi klub

Ügyfélszolgálat Hallásvizsgálat és Gyógycipőkészítés

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Az ügyfélszolgálat lesz a vendégünk Rákosmente novemberi klubján

Kedves Klubtársunk!
Sok szeretettel hívunk következő klubnapunkra, melyet 2019. november 5-én, kedden délután 14:00-16:30 óra között tartunk a rákoshegyi Közösségi Házban (Podmaniczky Zsuzsanna u. 3.)

A klubtagok a szobor előtt állnak.

Őszi sétára indultunk Békásmegyeren

Ragyogó napsütésben őszi sétára indultunk a klubtagokkal.

VI, VIII kerületek közös klubnapja

Terézvárosi Nosztalgia Dalkör előadásán vettünk részt. Az Eötvös10 klubéletét színesítő Terézvárosi Nosztalgia Dalkör lelkes tagjainak bemutatkozása volt. Az előadásukban felcsendültek népszerű magyar dalok, operettek és magyar nóták. 12 fő.

A képen az FMK épülete látható

Közgyógyellátás és gyógycipő készítés

Szeretettel várunk és hívunk minden érdeklődőt a ferencvárosi Lámpás Klub novemberi összejövetelére.

Fodor Ágnes köszöntőt mond a fehér bot napi rendezvényen.

Fehérbot Napi rendezvény a XVIII. kerületben

Október 15-e a Fehérbot Világnapja, melyet mindenhol megünnepelnek a vakok körében. Célja a közvélemény felhívása a látássérültek sajátos helyzetére, társadalomba való beilleszkedésük elősegítése, hogy ugyanolyan életet élhessenek, mint látó társaik.

A klubnap résztvevői

Masszázs a XVI. kerületi klubon

A XVI. kerület Lámpás Klubjába 2019 októberében a VGYKE Masszázs szolgáltatásától Págány Noémi látogatott el. Egy nagyon érdekes és hasznos előadást hallhattunk tőle az egyesület ezen szolgáltatásáról.

A képen egy speciális csörgőlabda látható

Csörgőlabda MEFOB – elsőként rendez inkluzív egyetemi országos bajnokságot az ELTE és a BEAC

November 20-21. között az egyetemi bajnokságok történetében először rendez csörgőlabda országos döntőt az ELTE és a BEAC. A kétnapos torna célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, illetve elősegítse a felsőoktatási fogyatékos sport fejlődését. Az ELTE Inkluzív Sportnapok csörgőlabda kupáiból kinövő országos bajnokság - a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a HÖOK, a Nemzeti Sportközpontok, az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) és a BEAC együttműködésével - a Tüskecsarnok egyetemi tornatermeiben kerül megrendezésre.

A közönség a nézőtéren ülve hallgatja Kökény Attilát.

Fehérbot napja a Hatoscsatorna műsorán

A terézvárosi Lámpás Klub által szervezett Fehérbot napi gálaműsorról készítettek egy összeállítást a Hatoscsatorna munkatársai, amely 7:55 és 17:25 között nézhető.

A gálaműsor végén Bernát Zsuzsanna közösségi civilszervező köszönetet mond.

A kispesti gálaműsor a kispest.hun

A kispest.hu két cikkben is beszámol a kerületben, a Fehérbot napja és a VGYKE születésnapja alkalmából megrendezett gálaműsorról.

Az angyalföldi Lámpás Klub logója

Látogatás a Dohány utcai Zsinagógában

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!
Szeretettel hívunk mindenkit a XIII. és XVI. kerület novemberi közös külsős programjára, mely ebben a hónapban a Dohány utcai Zsinagógában lesz. A látássérült csoportok vezetésében már tapasztalt kísérőnkkel, Gámánné Morvay Katalinnal idegenvezetéssel egybekötött sétát teszünk a zsinagógában és a hozzá tartozó emlékparkban, illetve temetőkertben.

A képen a klubnapoknak otthont adó épület (Eötvös utca 10.) látható kívülről.

A terézvárosi Nosztalgia Dalkör előadása

Szeretettel várlak benneteket a VI-VII. Kerületi Lámpás klub Októberi programjára.

Az emléklapok átadása

Fehérbot Napi gálaműsor a KMO-ban

A Kispesti Lámpás Klub a Fehérbot Világnapját és a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte 2019. október 19-én a KMO Kultúr-kamara termében.

Fehér Bot Napi rendezvény a XVIII. kerületben

október 24-én mi, a XVIII. kerületi lámpás klub egy integrált Fehér Bot Napi rendezvénnyel emlékeztünk meg e jeles napról, ahol látó és látássérült előadóművészek szórakoztatták a közönséget nagyszerű produkcióikkal. Ezúton…

A képen egy kérdőív látható, ceruzával

Vegyen részt a Távszem szolgáltatás értékelésében!

Tisztelt Távszem Felhasználó!
Lezárásához közeleg a Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára – Távszem (EFOP-1.1.5-17-2017-00001) projekt.

A közönség a nézőtéren ülve hallgatja Kökény Attilát.

Fehérbot napja és a VGYKE 15. születésnapja Terézvárosban

2019.10.16-án a Fehérbot Nemzetközi Napját és az Egyesület 15. születésnapját ünnepeltük a terézvárosi Lámpás Klub szervezésében az Eötvös 10 Kulturális Szintér kamaratermében.

A képen a forint bankjegyei láthatóak

Banki kérdések

A szövetség egyeztetést kezdeményezett a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Bankszövetség részvételével a látássérült ügyfelek ügyintézés során tapasztalt problémáinak, valamint az ezek kezelését, megoldását célzó javaslatok megvitatása érdekében.

Az angyalföldi Lámpás Klub logója

Fehérbottal a Föld körül

Szeretettel meghívom Önt és kedves kísérőjét a VGYKE Angyalföldi Lámpás Klub által szervezett Fehérbot Világnapja, valamint az egyesületünk 15 éves születésnapja alkalmából szervezett ünnepségére.

A fotón (balról jobbra): Fodor Ágnes, Kis Erika, Hevér László György, Újvári Ferenc és dr. Nagy András Csaba áll a felhívó táblák mellett.

Ez történt a masszázsban

Egyesületünk gyógy- és nyirokmasszázs szolgáltatásának októberi eseményei

A képen az FMK épülete látható

Fehérbot napja a ferencvaros.hun is

A ferencvárosi Lámpás Klub 2019. október 7-én ünnepelte meg a Fehérbot napját, egybekötve a VGYKE 15. születésnapjával.

Fehér Bot Napi gálaműsor a KMO-ban

A Kispesti Lámpás Klub a Fehér Bot Világnapját és a VGYKE (Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete) megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte 2019. október 19-én a KMO Kultúr-kamra termében. Az ünnepi…

Érzékenyítést tartottunk a Fodros iskolában.

Érzékenyítést tartottunk ötödik osztályosoknak. Beszéltünk arról hogyan élnek a látássérült emberek, milyen segédeszközöket használnak. Beszéltünk a segítségnyújtásról. Először önként jelentkezőkkel mutattuk be, utána mi látássérültek megmutattuk, hogy lehet jól segíteni.…

Fehér bot napi Klub

Az Eötvös10 Kulturális Szintér kamaratermében. Fehér bot Nemzetközi napját és az Egyesület 15 éves születésnapját ünnepeltük a Terézvárosi Lámpásklub szervezésében. 110 fő. Fodor Ágnes a VGYKE elnök asszonya mondta el…

Fehér bot napi rendezvény

Fehér bot napi rendezvény

Fehér bot napi rendezvény

A fehérbot világnapja alkalmából megtartott rendezvényünk igen jól sikerült.  

Fehérbot napi és születésnapi ünnepség

2019 október 14-én a VGYKE 15. születésnapja, a Kőbányai Lámpás Klub 2. születésnapja, valamint a fehérbot Világnapja alkalmából ünnepséget tartottunk a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Köszöntőt mondott Fodor…

Fehérbot napi ünnepség

Rákosmente lámpásai október 11-én Fehér bot napot tartottak a Vigyázó Sándor Művelődési Központ Fórum termében. A VGYKE elnök asszonya köszöntötte a megjelenteket, és oklevelet adott át azoknak, akik régóta segítik…

A HEP fórumon vettünk részt

Rákosmente önkormányzata HEP fórumot tartott 2019. október 10-én. A napot az alpolgármester nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket. Előzőleg az öt munkacsoport elküldte az éves ütemterv kiegészítését, amelyet Fohsz Tivadar…

Fehér bot napi előadást tartottunk Békásmegyeren.

Idén negyedik alkalommal tartottunk Fehér Bot napi előadást Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával. Először Bús Balázs polgármester úr köszöntötte a vendégeket, majd Fodor Ágnes a VGYKE elnökasszonya mondott ünnepi köszöntőt. Egyesületünk 15.…

A Velencei-tónál járt a XIII. és XVI. kerületi klub

A Gödöllői klubhoz csatlakozva egy buszos kiránduláson vehettek részt a XIII. és XVI. kerületi klub tagjai. Az Örs vezér téren csatlakoztak a résztvevők. A Velencei-tónál járt a XIII. és XVI.…

Zöld Sasok A ferencvárosi Lámpás Klub tagjaival stadiontúrán vettünk részt a Groupama Arénában.

A túra során lehetőségünk volt megtekinteni a Média Centert, ahonnan a mérkőzések közvetítése történik, és ahol a sajtótájékoztatók zajlanak. Ezt követően a hazai és a vendég öltözőket néztük meg, ahol…

A nyár utolsó programja

A VI. és VII. kerületi Lámpás Klub külsős programon vett részt a Ver-deco Galéria és a Rocky Monday Egyesület közös szervezésében. Egy 3D-s képkiállítással egybekötött rock’ and roll partira látogattak…

Rubik-kockázni voltak a XIII. és XVI. Kerületi klubtagok

Egy forró júliusi délutánon a XIII. és XVI. kerületi klub tagjai közösen egy új kalandra szánták el magukat: megtanulják kirakni a Rubik-kockát, melyben az egyik klubvezető, Kollárszky Boglárka volt segítségükre.…

A REHABJOB és a VGYKE együttműködési megállapodást kötött

Hatalmasat lépett előre a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete a látássérült munkavállalók foglalkoztatásának érdekében. Következetes és kitartó munka eredményeként sikeres együttműködési megállapodást kötött a REHABJOB.HU internetes portállal az egyesület.…

Július 1-jétől elérhető a Távszem ügyfélszolgálata Gőzerővel folynak a Távszem szolgáltatás optimalizálási munkálatai.

Az ügyfelek számára elsőként a Távszem ügyfélszolgálata lesz elérhető, amely július 1-jén reggel 8 órakor nyílik meg, és ezt követően munkanapokon 8 órától 16 óráig fogadja a hívásokat, e-maileket és…

Séta Kőbányán

2019. július 22-én, hétfőn délután a kőbányai klub felkerekedett, és egy kellemes sétát tett Kőbányán. Először a X. kerület legújabb zöld szigetét, a Kápolna utca – Kőrösi Csoma Sándor út…

Óbudai klubtagokkal tapintható képkiállításon voltunk

Július 19-én a klubtagokkal a Rocky Monday Egyesület szervezésében egy képkiállításra látogattunk. Az alkotók tapintható formában adták át nekünk a képek üzenetét. Mi ujjainkkal érezhettük a formákat és az íveket.…

Távszem: indul a nyilvános tesztidőszak Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy a cikkben előző heti eseményről van szó.

A sajtó nagy érdeklődése mellett zajlott ma délelőtt a Távszem szolgáltatás nyilvános tesztidőszakának megnyitója az MVGYOSZ székházában. Az érdeklődőket dr. Nagy Sándor elnök és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár…

Erre jártunk, ezt csináltuk…

Felvillantjuk, hogy mi mindent tettünk az „AC-DC Találd meg a helyed!” projekt 2018. áprilisi indulásától annak 2019. június végi lezárásáig. A nagy érdeklődésre tekintettel egyébként gondolkozunk a folytatáson.   ……

Happy Birthday, Kispesti Lámpás Klub!

Július 18-i klubnapunkon szülinapot ünnepeltünk. Rohan az idő… Már 4 éve tartjuk klubnapjainkat a Táncsics utcai családsegítőben, és azt kívántuk, hogy még sokáig így legyen! Nagyon megszerettük ezt a helyet,…

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete új szolgáltatásai látássérültek számára országos szinten

Röviden az egyesület új szolgáltatásairól Telefotel 2019 februárjától új szolgáltatást indít a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, azoknak a látássérülteknek és olvasási nehézséggel élőknek, akik nehezen vagy egyáltalán nem…

Új ECDL tananyagokat és egy Mac tréninganyagot készített az INFOALAP

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány célja a vak és gyengénlátó emberek számítógép-használatának támogatása, ezen belül is rendkívül fontos feladatunknak tartjuk az informatikai képzések megtartását és oktatóanyagok elkészítését. Örömmel jelentjük be,…

A Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete tájékoztatása kötelező elővételi jegyvásárlásról

Kedves Olvasóink! Az alábbiakban Ballai Anna Mária, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete elnökének az MVGYOSZ elnöke részére megküldött tájékoztatását adjuk közre, a Volánbusz utasai számára az induló állomásokon…

Ez valóban Fülbevaló!

A Klubrádió “Fülbevaló” műsorában hallható riport Fodor Ágnessel, a VGYKE elnökével és Petneházy Emőkével, az AKKU Egyesület vezetőjével. A téma örök: A vizuális kultúra mindenkié!   …   2019. július…

Ha végre itt a nyár!

Júliusi klubnapunkon szerencsére kellemes idő volt, így tagjaink is örömmel jöttek el a Zuglói Civil Házba 2019. július 10-én.   …   2019. július 16.    

Városligeti séta

Kellemes napot töltöttünk el a városligetben.   …   2019. július 15.    

Az ÉLETRE-VALÓ Családi Magazinban a VGYKE

A Magyar Katolikus Rádió ÉLETRE-VALÓ családi magazinban hallható riportműsor a VGYKE nagysikerű audiónarrációs projektzárójáról. Megszólalók: Somorjai Ágnes – Vakok Iskolája intézményvezető, Fodor Ágnes – VGYKE elnök, Petneházy Emőke-AKKU Egyesület vezető,…