Hírek

Az angyalföldi Lámpás Klub logója

Országtorta 2021 – élmények a gasztronómia jegyében

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!
Nagy szeretettel hívunk meg Mindenkit a XIII. és a XVI. kerületi lámpás-klub augusztusi külsős programjára, mely keretein belül egy különleges gasztronómiai élményre invitáljuk meg a kedves érdeklődőket.

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Online klubnap a negyedik hullám jegyében

Rákosmente Lámpásai 2021. augusztus 10-én tartották meg soron következő online klubnapjukat, amelyre meghívták dr. Kiss Jánost, hogy a tavaszi, ill. a tavalyi alkalomhoz hasonlóan most is adjon felvilágosítást a tagoknak a 3. oltással és a 4. hullámmal kapcsolatban.

Nagy Sándor: Szent várakozás

Narráció 47

  Nagy Sándor: Szent várakozás (1904) Gödöllői Városi Múzeum Gödöllőn nem csak a Királyi Kastély rejt kincseket, hanem a Városi Múzeum is. Az 1760-as években épített fogadó egykori épületében található…

A XVIII. kerületi Lámpás Klub logója

Augusztusi klubnap – ismét személyesen

Kedves Klubtagok, Kedves VGYKE Tagok!

Sok szeretettel hívunk benneteket következő klubnapunkra, melynek helyszíne: Kondor Béla Közösségi Ház (1181 Bp., Kondor Béla sétány 8.).

Nagy Sándor: Szent várakozás

Narráció

Nagy Sándor: Szent várakozás (1904)
Gödöllői Városi Múzeum

A tagok az éves tagdíjat fizetik be.

Rákosmente augusztusi élő klubja az ügyfélszolgálattal

Rákosmente Lámpásai klubnapot tartottak augusztus 3-án, a Rákosligeti Katolikus Körben, melyre az ügyfélszolgálat munkatársait hívták meg.

A Braille ABC betűit tojástartóval és pingponglabdával szemléltetik.

Tapasztalati szakértői képzésen vettünk részt

Lámpás kollégáink a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által szervezett, online formában megtartott Tapasztalati szakértői képzésben vehettek részt.

kirándulas az állatkertbe

Kirándulás az állatkertbe

2021. 08. 19.-én A VGYKE a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kirándulás sorozatot szervezett az Állatkertbe. A VI.kerületi lámpás klub népes kis csapata a megbeszélt helyen…

Az erzsébetvárosi Lámpás Klub logója

Alko-Soft, online klubnap

2021.08.18.

Az "AC-DC Találd meg a helyed!" logója

Legyen minél több diplomás látássérült embernek munkája!

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) legújabb, nagysikerű kisfilmje augusztus 16-án került fel az egyesület hivatalos Youtube csatornájára.

A fotó előterében mikrofon, a hátterében egy stúdió képe látható.

Balázs Zsanett interjúi

Folytatódik Balázs Zsanett interjúsorozata, melyben a VGYKE kistérségi egyesületei mutatkoznak be.

Irány a Varázshegy!

A VGYKE 2020-ban sikeresen pályázott az NFSZK „Vizuális kultúra mindenkié” nevű pályázatán, ezért augusztus 16-án több kerület, köztük a Kispesti Lámpás Klub tagjai is egy érdekes és tanulságos programon vehettek…

Az erzsébetvárosi Lámpás Klub logója

Klubnap az olvasás jegyében

Tisztelt Klubtagok és Érdeklődők!

Szeretettel meghívlak titeket augusztusi, online klubnapunkra, melyen Dvariecki Bálint, az Alko-Soft Nonprofit Bt. ügyvezetője lesz a vendégünk. Szó lesz a dital.hu oldalról, az eRikkancs rendszerről, mindenféle tevékenységükről, és természetesen az olvasásról minden mennyiségben!

Erzsébet királyné mellszobra

Narráció 46

  Gödöllői királyi kastély Ferenc József dolgozószobája Zala György Erzsébet királynéról készített mellszobra Korábban már esett róla szó, hogy a Gödöllői Királyi Kastélynak több korszaka is volt, amit a rekonstruált…

Erzsébet királyné mellszobra

Narráció

Gödöllői királyi kastély
Ferenc József dolgozószobája
Zala György Erzsébet királynéról készített mellszobra

Parlamenti látogatáson vett részt a VI. kerületi lámpás klub tagjai

2021. Szeptember 15-én parlamenti látogatáson vett részt a VI. kerületi lámpás klub tagjai. Hatalmas megtiszteltetés volt, számunkra hogy Dr. Oláh Lajos Ország gyűlési képviselő úr vezetett körbe minket. Az épület…

A XVI. kerületi Lámpás Klub logója

Nyaraljunk a XVI. kerületben!

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

Nagy szeretettel hívunk meg Mindenkit a XVI. kerületi lámpás-klub augusztusi klubnapjára, melyen egy igen aktuális témáról fogunk beszélgetni, a nyaralásról.

Városligetben járt a VI. kerületi lámpás klub

2021. augusztus 14 én. Városligetben járt a VI. kerületi lámpás klub. Kellemes napot töltöttünk el a Városligetben. Sétáltunk egy jót a zöldben. Elfáradtunk és beültünk a Széchenyi Kertvendéglő, kert helységébe.…

Állatkerti csoportkép a klubtagokról

Különleges séta az Állatkertben

2021. július 30-án nagy izgalommal gyülekeztek a XIII. és XVI. kerületi lámpás-klubok tagjai az Állatkert  előtt. A Vizuális kultúra mindenkié c. pályázat támogatásának köszönhetően egy igazán különleges programra voltak meginvitálva, mely keretein belül belülről is megcsodálhatták a kert állatait és növényeit.

A terézvárosi Lámpás Klub logója

Séta a Városligetben

Kedves Klubtagok és Kísérők!
Szeretettel várok mindenkit Terézváros augusztusi „lámpás” klubprogramjára.

A tagok a közgyűlésen

Kirándulás a szentendrei Skanzenbe

A VGYKE „Vizuális kultúra mindenkié” FOF2020-as pályázatának keretén belül elvittük tagjainkat és kísérőiket a szentendrei Skanzenbe. A programot 2021. július 28-án rendezték meg.

A képen a kispesti klub tagjai láthatók a Skanzenben a közgyűlés napján.

A szentendrei Skanzen története

2021.07.23.

A kispesti Lámpás Klub logója

Az Állatkert bemutatása az augusztusi online klubon

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!
Szeretettel hívunk benneteket augusztusi online klubunkra, melyet a Kispest Lámpásai Facebook oldalunkon követhettek élőben.

Külső homlokzat

Narráció 45

  A Gödöllői Királyi Kastély Nem kell messzire mennünk, hogy bepillantást nyerjünk Erzsébet királyné és családjának életébe, elég csak a Gödöllői Királyi Kastélyba kilátogatnunk. A kastély története még a 18.…

Külső homlokzat

Narráció

A Gödöllői Királyi Kastély

A képen egy megafon látható.

Sajtóközleményt adtunk ki a karriertanácsadásunkról

Sajtóközleményt adtunk ki 2021. augusztus 5-én az AC-DC Találd meg a helyed! projekt kedvelt zártkörű Facebook-csoportjáról.

A HBMÁIGK szórólapja

HBMÁIGK: szakképzés indítása

Kedves Tagtársaink, Olvasóink!

A Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium érettségizett látássérült diákok részére nappali képzéseket indít.

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Rákosmente augusztusi online klubja dr. Kiss Jánossal

Kedves Klubtársunk!
2021. augusztus 10-ére, 14:00 órakor kezdődő online klubunkra meghívtuk dr. Kiss Jánost, aki a 3. oltásról, és a koronavírus 4. hullámáról ad elő. Kérjük, jelezzétek előre a kérdéseiteket, amelyeket János a Facebook élő adásban megválaszol!

A képen színátmenetes háttér előtt a Lélekbonbonok 13 felirat, valamint a hír címe olvasható.

A csendes járművekről és az önvezető autókról a Lélekbonbonok programján

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete 2021. július 22-én 13. alkalommal tartotta meg Lélekbonbonok c. online eseményét a csendes és önvezető autók témájában, amelyen a VGYKE részéről Acsay Péter vett részt.

A klubtagok az asztal körül ülnek.

Újra együtt a klubtagokkal

Végre személyesen találkozhattak a terézvárosi lámpás klub tagjai és kísérőik az Eötvös 10 kulturális Színtérben 2021.07.21-én 15 órakor, 16 fővel.

A képen egy Braille-írással készített papír látható, amit valaki az ujjával olvas

Mi is az a Braille kotta?

2021. július 21-én online klubnapi vendégem Németh Tamásné Berta Edina Braille kottaátíró volt.

Az újpesti Lámpás Klub logója

Beszélgetés a szabadidős programokról

Kedves Tagjaink és Kísérőik!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Augusztusi klubnapunkat az Újpesti Ifjúsági Házban tartjuk (1041 Budapest, István út 17-19.)

A képen a klubnap vendége, Rózsa Magdolna látható az ajándékkuponnal és a klubtagoktól ajándékba kapott képpel.

2021. augusztus -klubnap

  2021. augusztus 2-i klubnapunk vendége Rózsa Magdolna volt a Test és Lélekszépítő Alapítványtól, aki ajándékcsomaggal kedveskedett a megjelenteknek. 2021. augusztus -klubnap

Erzsébet királyné szobra

Narráció 44

  Zala György: Erzsébet királyné szobra 1932 Kevés budapesti szobor van méltatlanabb helyen, mint a magyarok egyik imádott királynőjének, Erzsébet királynénak szobra. Természetesen lehet ezzel vitatkozni, de az eredetileg a…

Erzsébet királyné szobra

Narráció

Zala György: Erzsébet királyné szobra
1932

A képen két telefonkagyló sziluettje látható. Amíg a fekete kagyló feletti buborék egy kérdőjelet tartalmaz, addig a fehér kagyló feletti buborék a választ sejteti.

Tájékoztatás egyesületünk központi ügyfélszolgálati irodájának augusztus 2-től érvénybe lépő nyitva tartási rendjéről

Tisztelt tagtársaink, kedves olvasóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2021. augusztus 2-től a VGYKE Regionális Központjában működő ügyfélszolgálati irodánkban személyes megkeresésüket hétfőtől-péntekig 9.00 órától 15.00 óráig, telefonszámainkon, valamint e-mailcímünkön keresztül történő felkeresésüket pedig hétfőtől- péntekig 9.00 órától 16.00 óráig tudjuk fogadni.

A ferencvárosi Lámpás Klub logója

Meglepetés az augusztusi klubnapon

Kedves Tagjaink!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy következő klubnapunkon is lesz lehetőség a személyes találkozásra a Ferencvárosi Művelődési Központban (1096 Budapest, Haller u. 27.)

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Mentálhigiénés szakember Rákosmente júliusi online klubján

Rákosmente lámpásai július 19-én online klubnapot tartottak.

Az erzsébetvárosi Lámpás Klub logója

A zene mindenkié, online klubnap

2021.07.28.

LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

Meghívó Közgyűlésre

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a VGYKE elnökségének 10/2021. számú határozata alapján 2021. július 28-án 11.00-tól 13.00 óráig közgyűlést tart, melyre szeretettel várjuk minden kedves tagtársunkat és kísérőjét!

A fotó előterében mikrofon, a hátterében egy stúdió képe látható.

Balázs Zsanett interjúja Lukács Katalinnal, az LPE elnökével

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete Pest megyében több kistérségi egyesületet működtet.

Gesta Hungarorum

Narráció 43

  Ligeti Miklós Anonymus szobra 1903 A narrációk sorában több szoborról is esett már szó. A sorban találunk antik istenről készült alkotást (Hermész szobra a Váci utcában), neves költőről és…

LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

Program a Szentendrei Skanzenben

Kedves Programra jelentkezők,
Kedves Tagtársak!

Ebben a tájékoztatóban szeretnénk megosztani a kirándulással kapcsolatos információkat, tudnivalókat.

A szobor

Narráció

Ligeti Miklós
Anonymus szobra
1903

LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

Módosul egyesületünk központi ügyfélszolgálati irodájának személyes félfogadási rendje

Tisztelt Tagtársaink, Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy egyesületünk személyes ügyfélfogadása 2021. július 26-tól július 30-ig az alábbiak szerint alakul:

A résztvevők az egyik előadást hallgatják.

Meghívót kapott a VGYKE a Terézváros klímacselekvési terv és környezetvédelmi program ismertetőjére

A VGYKE Meghívót kapott a Terézváros – a klímacselekvési terv és környezetvédelmi program ismertetőjére, amelyen részt vettem.

A képen a klubnap résztvevői láthatók.

Klubnapunkon nyári események kerültek középpontba

Július 9-én Békásmegyeren a Közösségi Házban klubnapot tartottunk. Úgy terveztük, hogy az épület kertjében leszünk együtt, de a hirtelen jött eső miatt bent kellett maradnunk.

Az angyalföldi Lámpás Klub logója

Angyalföldi klub

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

2021. július 26-án sok-sok online megtartott klubnap után a XIII. kerületi klub ismét megnyitja kapuit tagjai előtt a személyes találkozóra. Most, hogy búcsút mondhatunk a szigorításoknak, megpróbálunk új lendületet venni, és megszervezni első személyes találkozónkat egyelőre szabad téren, a Vakok Kertjében, melyen az elmúlt hónapok élményei és tapasztalatai megbeszélése mellett elkezdjük tervezni és szervezni további programjainkat a 2021-es évre.

Szemléletformáló délután a zuglói hittan táborban

2021. július 7-én délutánra meghívást kaptunk a zuglói Evangélikus Egyház nyári hittan táborába, ahol vegyes korosztályú gyerekek vártak bennünket. Kollégámmal, Tanai Csabával és Bonca nevű vakvezető kutyájával érkeztünk a Bosnyák téri templom háta mögött lévő táborba.

A kispesti Lámpás Klub logója

A szentendrei Skanzen bemutatása a júliusi online klubon

Kedves klubtagok és érdeklődők!

Szeretettel hívunk benneteket júliusi online klubunkra, melyet a Kispest Lámpásai Facebook oldalunkon követhettek élőben.

A klubtagok a teraszon

Ismét együtt a rákosmenti klubban

Rákosmente lámpásai hosszú szünet után 2021. július 6-án klubnapot tartottak ezúttal a Rákosligeti Katolikus Körben, mert megszokott helyük gyerektáboroztatás miatt zárva tartott.

A zuglói Lámpás Klub logója

Mi is az a Braille kotta?

Kedves Tagok, Érdeklődők!

A Közösség Lámpásai Zuglói látássérültek klubja minden érdeklődőt szeretettel vár 2021. júl. 21-én (szerdán) 14 órakor kezdődő online klubnapjára.

Róth Miksa: Béke

Narráció 42

  Róth Miksa üvegmozaikjai Róth Miksa Emlékház a Nefelejcs utca 26. szám alatt A VII. kerület mélyén, a Keleti pályaudvar közelében, a Nefelejcs utca lombos fái alatt egy igazi csoda…

Róth Miksa: Béke

Narráció

Róth Miksa üvegmozaikjai
Róth Miksa Emlékház a Nefelejcs utca 26. szám alatt

A XVI. kerületi Lámpás Klub tagjai a klubnapon

Végre újra együtt

Egy hosszabb szünet után a XVI. kerületi tagok ismét személyesen találkozhattak, a régi, megszokottan jó és családias hangulatban, a régi, megszokott időpontban és helyen, a Napraforgó Központban.

A terézvárosi Lámpás Klub logója

Meghívó a Júliusi klubnapunkra

Kedves Klubtagok, Kísérők és Érdeklődők!
Szeretettel hívok meg mindenkit a Júliusi klubnapunkra.

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Beszélgetés Dupaj Mónikával Rákosmente júliusi online klubján

Kedves Klubtársunk!
2021. július 19-én megtartjuk online klubunkat is, melyre meghívtuk Dupaj Mónikát, látássérült mentálhigiénés szakembert, akivel a látássérültség elfogadásáról beszélgetünk. Ezen kívül Mónika segítő beszélgetések lehetőségét kínálja fel tagjaink számára, amit megbeszélt időpont szerint igénybe vehettek.

A XVI. kerületi Lámpás Klub logója

Újra  a Napraforgóban

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!
2021. július 19-én sok-sok online megtartott klubnap után a XVI. kerületi klub ismét megnyitja kapuit tagjai előtt a személyes találkozóra.