Hírek

V. Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozó

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozót Kispesten, a Városház téren. A KMO Művelődési Ház és az Obsitos Fúvószenekar közös zenei fesztiválja fanfárokkal kezdődött.   …   2019. június 4.    

Gimnazisták között

Május 17-én a Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. és Gimnáziumban érzékenyítettünk egy kilencedikes osztályt. Ehhez a korosztályhoz viszonylag ritkán jutunk el, így nagy izgalommal készültünk.   …   2019. június 3.    

Gyógypedagógiai főiskolások voltak a vendégeink

Intézménylátogatás keretében láttuk vendégül az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Látás Szakcsoportjának 3. éves hallgatóit.   …   2019. június 2.    

Esélyegyenlőségi nap a szemléletformálás jegyében

A fogyatékossággal élők, vagy bármely más okból hátrányos helyzetű emberek napi gondjaira, életmódjára, esélyeire hívta fel a figyelmet a zuglói önkormányzat az Esélyegyenlőségi napon, melyet május 4-én tartottak a Zuglói Civil Házban.   …   2019. június 1.        

Békásmegyeri klubnapon járt a Láthatár Bolt

Májusi klubnapunk vendége Pintér Dalma, a Láthatár Bolt munkatársa volt. Dalma a bolt Kínálatából sok terméket hozott. Nagy részletességgel beszélt a segédeszközökről, és mutatta be azok használatát.   …   2019. május 31.    

Olvassák velünk a Ferencváros újságot!

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Ferencváros újság 2019. május 20-i számát, kifejezetten a címlapon olvasható cikket “Sportos nap az egészségért” és a hozzá tartozó címlapfotót. A képen két kollégánk is látható: 284-es rajtszámmal Kiss Márta civilszervező- Gandhi vakvezető kutyájával és 285-ös rajtszámmal Tanai Csaba lámpáskollégánk Bonca nevű vakvezető kutyájával indult el a futóversenyen.   …  …

Májusi klubnap Farkas Darinkával, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzőjével

Májusi klubnapunkra a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kiképzőjét, Farkas Darinkát hívtuk meg, akitől sok mindent megtudtunk a vakvezető kutyákról.   …   2019. május 29.    

Közgyűlést tartott egyesületünk

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete 2019. május 16-án megtartotta éves közgyűlését, melynek a Vakok Iskolájának Nádor terme adott helyet.   …   2019. május 28.    

Játéktesztelés a VGYKE-nél

Gyerekek teszteltek látássérülteknek készített memória-játékokat egyesületünknél. Erről volt szó a Duna Televízió “Divat és Dizájn” című műsor május 18-i adásában.   …   2019. május 27.    

Sikeres Látássérültek Klubja a Gundelben

Bemutatkoznak a Sikeres Látássérültek Klubja 4.0 résztvevői.   …   2019. május 26.    

Egy éves lett a Terézvárosi Lámpás Klub

Kellemes és élményekben dús klubnapon vettünk részt a Terézvárosi Lámpás Klub első születésnapja alkalmából.   …   2019. május 26.    

Jeles napokról emlékeztünk meg a kőbányai klubon

A kőbányai klub májusi összejövetelét, havi klubnapunkat 2019. május 13-án 15 órai kezdettel tartottuk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Klubnapunk témája az áprilisi és májusi jeles napok voltak.   …   2019. május 25.    

Miért tanuljuk meg a Braille írást?

Klubnapunkat május 7-én tartottuk a Rákoshegyi Közösségi Házban, melyre ismét meghívtuk Koós Andreát, aki a Braille írásról tartott előadást, illetve interaktív foglalkozást nekünk.   …   2019. május 24.    

VGYKE az M5 Híradóban

A Vakok Napja Fesztiválról tudósítottak az M5 Híradóban. A május 8-i adás ide kattintva érhető el.   …   2019. május 23.    

Jöjjön ki Óbudára!

Április utolsó napján a zuglói lámpásklub néhány tagjával ellátogattunk Óbudára, na, nem túrós csuszára, hanem a Goldberger Textil Múzeumba, ahol tárlatvezetőnk, Feldbermann Judit az intézmény megbízott igazgatója fogadott bennünket. A múzeum a sokak által „Gorinak” nevezett textilgyár helyén található a Lajos utcában.   …   2019. május 22.    

A feol.hu is beszámolt rólunk

Csodálatos fotókat készített a Fejér Megyei Hírlap munkatársa a dinnyési Vakok Napja Fesztiválon.   …   2019. május 20.    

Parlamenti Látogatás az újpesti látássérültekkel

2019. május 9-én került sor erre a fantasztikus programra. Kalina Éva tárlatvezető segítségével lehetőségünk nyílt arra, hogy olyan helyekre is bejussunk, melyekre eddig nem volt módunk.   …   2019. május 19.    

Vakok Napja Fesztivál a Dinnyési Várparkban

Május 8-án a Dinnyési Várpark és a VGYKE szervezésében került sor az integrált Vakok Napja Fesztiválra, melyen mi is részt vettünk kispesti és XVIII. kerületi klubtagjainkkal.   …   2019. május 18.    

Óbuda napja volt május 4-én

A korábbi hagyományokhoz híven idén is megünnepeltük Óbuda napját a harmadik kerületben.   …   2019. május 17.    

Egyesületünkről olvashatnak a Fejér Megyei Hírlap online számában

A cikkben a dinnyési Vakok Napja Fesztivál szemléletformáló programjainak kínálatából kapunk ízelítőt. Ezeknek fontosságáról beszél Fodor Ágnes elnök.   …   2019. május 16.    

Akadálymentes nyaralás – Hogyan?

2019. április 29-én megtartottuk a XIII. kerület havi klubnapját, ahol a nyaralásról, nyaralástervezésről, akadálymentes szállásokról és egyéb fogyatékossággal élőknek szóló lehetőségekről beszélgettünk.   …   2019. május 14.   ű

Ismét a Klubrádióban szerepeltünk

A VGYKE Szülő-Példa-Érték Programunkról készített összeállítást a Klubrádió Fülbevaló műsora.   …   2019. május 13.    

Megjelent a JAWS for Windows 2019 áprilisi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy az angol változattal egy időben magyarul is elérhetővé vált a JAWS 2019 április havi frissítése.   …   2019. május 12.    

Ez történt a masszázsban

Egyesületünk gyógy- és nyirokmasszázs szolgáltatásának eseményeiről…   …   2019. május 11.    

Zugló TV vendégei voltunk

Szülő-Példa-Érték Pályázati Programunkról Fodor Ágnes VGYKE elnök beszélt a Zugló TV-ben.   …   2019. május 10.    

Tájházak Napja

Mosás kézzel, ahogy nagyanyáink csinálták! Ezen a látványos interaktív bemutatón vett részt a 16. kerületi látássérült klubunk.   …   2019. május 9.    

Se hall, se lát

Április 24-én összefogva a kispesti lámpásokkal, közös klubnapot tartottunk a Kondor Béla közösségi házban.   …   2019. május 8.    

Sport Parti Újpesten

Kicsit hűvös, de napos időben kezdődött az újpesti látássérültek színes programja. A Sport Parti keretében bográcsozásra nyílt lehetőség.   …   2019. május 7.    

VGYKE a Civil Rádióban

A Civil Rádióban Ruzsa Viktor készített összeállítàst Szülő-Példa-Érték Programunkról.   Az első részben Fodor Àgnes, egyesületünk elnöke hallható. A második részben a díjazottakkal beszélget a műsorvezető.   …   2019. május 6.    

Kellemes és élményekben dús áprilisi klubnapot tartottunk

Szalai Zsolt, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett színigazgató, díszlet- és jelmeztervező, televíziós szerkesztő, riporter volt a vendégünk.   …   2019. május 5.    

Katolikus Rádióban szerepelt a VGYKE

A Katolikus Rádió “Életmód” műsorában szerepelt egyesületünk.   …   2019. május 3.    

Húsvét a művészetben

A teréz- és az erzsébetvárosi Lámpás Klubok áprilisi programja   …   2019. május 2.    

Első születésnapunkat ünnepeltük

Ez a nap is elérkezett. A VGYKE XVI. kerületi Lámpás Klubja egy éve kezdte el működését Rákosszentmihályon. Sok program és klub ment le azóta, tagjaink kisebb-nagyobb aktivitásával.   …   2019. május 1.  

Program eredményhirdetése

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete pályázatot írt ki Szülő-Példa-Érték elnevezéssel, melyre fogyatékosságra és életkorra való tekintet nélkül bárki pályázhatott. Az ünnepélyes projektzáróra és az eredményhirdetésre 2019. 04. 25-én 10.00-kor került sor a VGYKE székhelyén.   …   2019. április 30.    

Érzékenyítő roadshow – interjú Mészáros Ágnessel a Klubrádióban

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete nem mindennapi módon és nem mindennapi számokkal döntött rekordot az érzékenyítés területén.   …   2019. április 30.    

II. Street Food Fesztivál

Szabadidős programot szerveztünk kispesti és XVIII. kerületi klubtagjainknak. A II. Street Food Fesztiválon töltöttünk el egy kellemes délutánt a Templom téren.   …   2019. április 29.    

Megünnepeltük a költészet napját

Április 11-én, a költészet napján a békásmegyeri és a rákosmenti Lámpás Klubok tagjaival közösen felkerestük Ferencvárosban a Gát utcában található József Attila Emlékházat.   …   2019. április 28.    

Masszázs és húsvét a zuglói klubban

Tavaszváró klubnapunkat 2019. április 10-én tartottuk a Zuglói Civil Házban.   …   2019. április 27.    

Tapintható tárlatra látogattak a XIII. kerületi lámpás klubtagok

2019. április 9-én klubunkkal egy különleges élményben vehettünk részt. A Kézzelfogható Alapítvány munkatársainak köszönhetően az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban egy tapintható tárlatot tekinthettünk meg.   …   2019. április 26.    

Érzékenyítés Rákosmentén

2019. április 5-én Egyesületünk Rákosmente Önkormányzatával kötött megállapodása szerint, a komplex iskolai érzékenyítés keretében a Zrínyi Miklós Ált. Iskolában érzékenyítettünk.   …   2019. április 25.    

Perspektívát lát bennünk a Liferay

Tagadhatatlan izgalommal készült mindkét fél a találkozásra: a több milliárd forint évi bevétellel rendelkező Liferay Hungary Kft. és a tudással rendelkező, ám pénzzel nem túl jól eleresztett látássérült informatikusok.   …   2019. április 24.    

Megjelent a JAWS for Windows 2019 márciusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy az angol változattal egyidőben magyarul is elérhetővé vált a JAWS 2019 március havi frissítése.   …   2019. április 23.    

Egyesületünk részt vett a 3-as metró felújított szakaszának bejárásán

Egyesületünk a Budapest Közút illetékeseitől és Babits Bernadett rehabilitációs környezettervező szakmérnöktől meghívást kapott taktilis jelzősávok ellenőrzésére az M3-as metró vonalán 2019. március 26-án. Vasné Pintér Teréz és Acsay Péter képviselték szervezetünket.   …   2019. április 22.    

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete új szolgáltatásai látássérültek számára országos szinten

Röviden az egyesület új szolgáltatásairól   …   2019. április 21.  

LSER szakmai nap

Március 28-án , csütörtökön tartották a LSER2018 Szakmai Napját a Vakok Állami Intézetében a VÁI és az FSZK szervezésében. Az eseményen két fontos területről esett szó: a jelenleg elérhető Ingyenes szoftverekről a vak és gyengénlátó felhasználók részére, illetve a látássérült emberek számára készült digitális látásjavító és felolvasó eszközökről, okostelefonokról, táblagépekről.   …   2019. április…

Családi egészségnap a Stefánia Palotában

A Stefánia Palotában már hagyomány, hogy minden évben megrendezik a családi napot az egészség jegyében. Ezen a színvonalas rendezvényen vettünk részt mi is kollégáimmal.   …   2019. április 19.    

Megjelent az NVDA 2019.1

Hosszú várakozás után végre megérkezett az NVDA 2019.1 verziója. A korábbi években megszokotthoz képest későbbi megjelenés oka, hogy a fejlesztők komoly erőfeszítéseket tettek a hatékonyság és a stabilitás növeléséért, ami a megszokottnál több munkával járt.   …   2019. április 18.    

A masszázs volt a téma a kőbányai klubnapon

A kőbányai klub áprilisi összejövetelét, havi klubnapunkat 2019. április 8-án 15 órai kezdettel tartottuk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Vendégünk Págány Noémi volt, aki a VGYKE gyógy- és nyirokmasszázs szolgáltatásáról tartott nekünk előadást.   …   2019. április 17.    

VGYKE: rekordot döntött az Angyalföldi Érzékenyítő Roadshow

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete nem mindennapi módon és nem mindennapi számokkal döntött rekordot az érzékenyítés területén. A József Attila Művelődési Központban rendezett Tapintható Kiállításon vettünk részt, mely a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának felkérésére valósulhatott meg.   …   2019. április 16.    

Rendhagyó osztályfőnöki órán érzékenyítettünk a KMO-ban

Ismét rendhagyó osztályfőnöki órán jártunk kollégáinkkal a KMO-ban. Április 4-én érzékenyítő foglalkozást tartottunk a Kós Károly Általános Iskola 3. b osztályos tanulóinak. Célunk az volt, hogy interaktív, elfogadást segítő foglalkozás keretében közelebb vigyük a gyerekekhez a „fogyatékossággal élők” mindennapi élethelyzeteit, megkönnyítve ezzel a kommunikációt és a segítségnyújtást.   …   2019. április 14.

Áprilisi klubdélután a bűnmegelőzésről

Meghívott előadó vendégünk Varga Brigitta r. főtőrzszászlós, körzeti megbízott volt.   …   2019. április 13.    

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban jártunk

Mivel mindig szívesen időzünk a múltban, a klubtagokkal úgy döntöttünk, hogy a vendéglátás múltja érdekel minket legjobban.   …   2019. április 12.    

Interjú Kiss Mártával az Esélyben

Kiss Márta zuglói közösségi civilszervezőnk az Esély című műsorban arról mesél, mekkora segítség neki Gandhi, a vakvezető kutya a mindennapokban.   …   2019. április 10.    

Húsvéti készülődés a XVIII. kerületi Lámpás Klubban

2019 március 27-én megtartottuk első tavaszi klubnapunkat, melyre egykori lámpás kollégánkat, Kiss Júliát hívtuk vendégül, aki a húsvéti népszokásokról, hagyományokról mesélt nekünk.   …   2019. április 8.    

Látogatás Nikmond Beáta Műtermébe

Kristóf Lajos és Nikmond Beáta kispesti szobrászművészek alkotásait tekintettük meg 2019. március 26-án, Nikmond Beáta Munkácsy-díjas szobrászművész Wekerle telepi műtermében.   …   2019. április 7.    

Újra indult a XIII. kerületi lámpás klub

Rövid szünetet követően 2019. március 25-én újra megnyitottuk a XIII. kerületi Lámpás Klubot.   …   2019. április 6.  

Márciusi klubnap Kispesten

Márciusi klubnapunkon megtudtuk, hogy 2019. március 1-jétől változtak a Louis Braille Támogató Szolgálat térítési díjai. …   2019. április 5.  

Terézvárosban járt az Ügyfélszolgálat

A márciusi klubnapunk vendégei Rádi Anna és Benke Richárd voltak.   …   2019. április 4.    

103. születésnapja alkalmából köszöntöttük a VGYKE legidősebb tagját

Fodor Ágnes elnökasszonnyal harmadik kerületi otthonában köszöntöttük Egyesületünk legidősebb tagját, Feitel Margitot.   …   2019. április 3.    

Embermentők a Sziklakórházban

2019. március 19-én a Sziklakórházba látogattunk el, ahova 15 tagunk is velünk tartott.   …   2019. április 2.