Hírek

A képen magyar bankjegyek láthatóak. Pénzfelvétel beszélő bankautomatából

Tájékoztatás a Péntek Lajos Alapítvány 2019. évi pályázatának eredményéről

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványhoz benyújtott pályázatok elbírálása megtörtént.

A terézvárosi Lámpás Klub logója

Karácsonyi ünnepség a terézvárosi és az erzsébetvárosi Lámpás Klubban

Kedves Klubtagok és Kísérők!
Szeretettel várok mindenkit az Eötvös 10 Kulturális és Közösségi Színtér 3. emeletén tartandó decemberi „lámpás” klubnapunkra.

A képen éppen tagdíjat fizetnek be.

18. kerületi klubnap az Ügyfélszolgálattal

2019 November 27-én megtartottuk klubnapunkat, melynek vendégei Rádi Anna és Benke Richárd, egyesületünk ügyfélszolgálatos munkatársai voltak, akiktől sok hasznos információt hallottunk a VGYKE egyik leglényegesebb eseményéről, a költözésről.

Narráció 30

Weegee: Gyerekek a tűzlépcsőn Kedves Olvasó,   bevallom, hogy gyengéim azok a fotósok, akik meg merik örökíteni a világ sötétebb oldalát is. Rajongok azokért a fotográfusokért, akik szinte láthatatlanná tudnak…

A XVI. kerületi Lámpás Klub logója

Karácsonyra hangolva a XVI. kerületben

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!
2019. utolsó klubnapján a XVI. kerületi Lámpás Klub a közelgő ünnepekre készül. Amellett, hogy átbeszéljük a karácsonyhoz kapcsolódó hagyományokat, szokásokat, egy kis meglepetéssel is készülünk tagjaink számára. Karácsonyi asztaldíszt fogunk közösen készíteni, melyet a tagok a klubnapot követően haza is vihetnek. Ezzel a kis hangulatos asztaldísszel még szebbé varázsolhatják otthonukat, s így lélekben az ünnepek alatt is együtt lehetünk.

A képen a VGYKE munkatársai, Leány Ferenc, Rádi Anna, Pintér Dalma és Págány Noémi láthatók a klubtagokkal.

2019. utolsó klubnapja a XIII. kerületben

2019. 11. 25-én az idei év utolsó klubnapjára került sor a XIII. kerületben. Ebből az alkalomból sokan látogattak el a VGYKE-től: eljött az Ügyfélszolgálattól Leány Ferenc és Rádi Anna, a masszázs szolgáltatástól Págány Noémi, a Láthatár Segédeszköz Boltból pedig Pintér Dalma.

A képen Rádi Anna és Benke Richárd, az Ügyfélszolgálat munkatársai láthatók

Kispesti klubnap az Ügyfélszolgálattal

November 21-én tartottuk klubnapunkat (Kispest Lámpásai) a Kispesti Szociális Szolgáltató Központban. Több éve már, hogy novemberben a VGYKE Ügyfélszolgálatának munkatársai látogattak el hozzánk. Egyesületünk költözése volt a fő téma, de minden kérdésre válaszoltak kollégáink, Rádi Anna és Benke Richárd. Klubtagjaink és pártoló tagjaink a 2020-as tagdíj befizetését is helyben intézhették.

A képen egy masszőr keze látható, amint masszíroz valakit

Állásajánlat

Egyesületünk heti 20 órai munkára látássérült vagy egyéb megváltozott munkaképességű, gyógymasszőr végzettségű munkatársat keres.

A klubtagok láthatók a képen.

A terézvárosi Lámpás Klub vendége dr. Ozvári-Lukács Réka jogász volt

A Szülő-Példa-Érték elnevezésű projekt megvalósítása keretében a fogyatékosokat érintő Jogsegélyről, betegjogról, örökösödési jogszabályozásról tartott előadást dr. Ozvári-Lukács Réka jogász, megkönnyítve az eligazodást.

Nyílt nap a VGYKE új székhelyén

december 9-én, az év utolsó közösségi programja keretében nyílt napon vettek részt a rákosmenti lámpás klub tagjai. A VGYKE új telephelyén, a Szugló u. 81-ben ismerkedtek meg az új épülettel,…

Szugló utcai székhely bejárása tagokkal 2019. 12. 09. 

2019. december 9-én a VGYKE minden lámpás klubja a tagjaikkal meglátogatták az egyesület új székhelyét a Szugló u 81. szám alatt. Ezt azért tartottuk fontosnak, hogy tagjaink könnyebben megtalálják az…

VGYKE új székhelyének bejárása

Tagjainkkal a többi klubhoz csatlakozva 2019. december 9-én bejártuk egyesületünk új irodáját a Szugló utca 81. szám alatt. A 240 négyzetméter alapterületű helyiségben minden szolgáltatásunk igényesen kialakított irodát kapott. Tagjainkat…

Az újpesti Lámpás Klub születésnapi tortája

6 évesek lettünk-Beszámoló Kicsit másképp

Novemberben születésnapot tartottunk,6 évesek lettünk. Beszámolóként egy, a kezdetektől tagtársunk levelét tesszük közkincsé.

A képen felülnézetből egy járólapot felmosó ember látható

Álláshirdetés

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) irodai takarításra - minimum 40 %-ban megváltozott munkaképességű - munkavállalót keres,  napi 4 órában. 

A képen háttérben Holleanyó látható piros ruhában és hozzáillő főkötőben. Előtte Fodor Ágnes ül egy széken.

Nálunk járt Holleanyó!

Javában zajlik a munka a VGYKE Regionális Központjában.

A klubtagok a tárlatvezető előadását figyelik.

Látogatás a Rádió-és televíziótörténeti kiállítóhelyen

1925. december 1-jén délután 5 órakor felavatták a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t. Még ezen a napon este 8 órakor indult meg a folyamatos rádiós műsorsugárzás avatóünnepséggel, majd hangversennyel.

A diákok egy csoportja

Érzékenyítés a VI. kerületi Vörösmarty Általános Iskolában

2019. november 20-án egészségnapon érzékenyítettünk. Összesen 128 gyereknek tartottunk szemléletformáló foglalkozást, minden évfolyamból voltak érdeklődők.

A kőbányai Lámpás Klub logója

Az év utolsó klubnapja Kőbányán

Kedves Klubtagunk!
Az idei év utolsó klubnapján a karácsonyra való készülődésről, az ünneppel kapcsolatos szokásokról beszélgetünk majd. Felelevenítjük a 2019-es év programjait, valamint a jövő évi programokat is tervezgetni fogjuk.

A túra egy részlete

Csokitúra

2019. november 20-án Rákosmente lámpásai a Szamos Marcipán Múzeumba szerveztek csokoládétúrát.

A képen egy feldíszített fenyőfa látható.

Kis karácsony, nagy karácsony

Kedves Tagok, kísérők!
Szeretettel várok minden érdeklődőt ez évi utolsó klubnapunkra, melyet a közeledő karácsonyi ünnep hangulatában töltünk.

Érzékenyítés a Fogyatékos Emberek Világnapján

A BRFK XVIII. kerületi rendőrkapitányság Keviczky Csilla közreműködésével, a „Fogyatékkal élők világnapja” alkalmából, december 3-án érzékenyítő foglalkozást szervezett kerületi iskolák részére a FSZEK Lőrinci Nagykönyvtárban (1183 Bp., Thököly út 5.).…

A képen a Szugló utca 81. szám alatti irodaház látható kívülről.

Hétfő reggel megnyitja kapuit a VGYKE Regionális Központja a Szugló utca 81. szám alatti irodaházban!

Kedves Tagjaink!
December 2-től egyesületünk újra várja önöket!

Mészáros Ágnes alelnök megnyitó beszédet mond.

Beszámoló szülinapi ünnepségsorozatunk záró-rendezvényéről

Október első napjai óta a VGYKE nagyszabású rendezvénysorozatot indított, megemlékezve a Fehérbot napjáról, ezzel felhívva a közvélemény figyelmét a látássérültek világára. Ezenkívül azt kívántuk közösen megünnepelni, hogy a VGYKE immáron 15 éve áll fenn, folyamatosan bővítve szolgáltatásait, ezzel egyre több érintettet érve el.

Részvétel a Szociális Kerekasztal ülésén.

Rákosmente lámpásai 2019. november 28-án részt vettek a Szociális kerekasztal ülésén, amelyet az Önkormányzat szervezett. Sok olyan szervezet vett részt ezen, amely szociális téren érdekelt. Dr. Füzesi Péter alpolgármester vezetésével…

A képen az FMK épülete látható

Meghívó Ferencvárosba

Szeretettel hívunk és várunk a ferencvárosi Lámpás Klub decemberi összejövetelére 2019. december 2-án, hétfőn 14-16 óra között.

Egy hallgató Gandhi kutya hámját fogja, miközben becsukott szemmel közlekedik.

Szemléletformálás felkérésre

Különleges és nem mindennapi meghívásnak tett eleget a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének Érzékenyítő Csapata. A kihívás ezúttal a Budapesti Civil Információs Centrumtól érkezett.

Útban a lift felé...

Nagy a sürgés-forgás a VGYKE Regionális Központjában

Nagy lendülettel és óriási iramban zajlik a költözködés.

18. kerületi klubnap az Ügyfélszolgálattal

2019 november 27-én megtartottuk klubnapunkat a Kondor Béla Közösségi Házban, melynek vendégei Rádi Anna, és Benke Richárd egyesületünk ügyfélszolgálatos munkatársai voltak, akiktől sok hasznos információt hallottunk a VGYKE egyik leglényegesebb…

Ajándékkészítés

Karácsonyi ajándékkészítés a 18. kerületi klubban

Bár karácsonyig van még idő, de klubtagjainkkal már megkezdtük az előkészületeket.

A képen a Szugló utca 81. szám alatti irodaház látható kívülről.

Látogató a VGYKE új székhelyén és a Pesti Magyar színházban

Kedves Tagok és Érdeklődők!
Nagy szeretettel hívunk meg Mindenkit a XIII. és XVI. kerületi lámpás klubok decemberi közös programjaira.

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Karácsonyi meglepetések Rákosmentén

Kedves Klubtársunk!
Sok szeretettel hívunk következő klubnapunkra, melyet 2019. december 3-án, kedden délután 14:00-16:30 óra között tartunk a rákoshegyi Közösségi Házban (Podmaniczky Zsuzsanna u. 3.)

A képen a klubtagok és az ügyfélszolgálat munkatársai, Rádi Anna és Benke Richárd láthatók.

Az ügyfélszolgálat a békásmegyeri klubnapon

November 15-én klubnapot tartottunk Békásmegyeren a Közösségi Házban. Eljöttek hozzánk a VGYKE ügyfélszolgálatának munkatársai:
Rádi Anna és Benke Richárd.

Novemberi lámpásklub

2019.11.25-én az idei év utolsó klubnapjára került sor a XIII. kerületben. Ebből az alkalomból sokan látogattak el a VGYKE-től: eljött az ügyfélszolgálattól Leány Ferenc és Rádi Anna, a masszázs szolgáltatástól…

Narráció 29

Végvári Gergely: Rettenetesen szép volt Kedves Olvasó!   Vannak igazán bizarr kép. Sötétek, álomszerűek, kissé félelmetesek, de épp annyira csak, hogy felkeltsék az érdeklődésünket, hogy vasmarokkal megragadják a gondolatainkat és…

Az angyalföldi Lámpás Klub logója

Az ügyfélszolgálat Angyalföldön

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!
Nagy szeretettel hívunk meg Mindenkit a XIII. kerületi Lámpás Klub 2019-es év utolsó klubnapjára, ahova az ügyfélszolgálat látogat el.

Novemberi klubnap az ügyfélszolgálattal

November 21-én tartottuk klubnapunkat (Kispest Lámpásai) a Kispesti Szociális Szolgáltató Központban. Több éve már, hogy novemberben a VGYKE Ügyfélszolgálatának munkatársai látogattak el hozzánk. Egyesületünk költözése volt a fő téma, de…

A képen az óbudai klubtagok láthatók.

Óbudai klubtagokkal színházban voltunk

November 7-én az óbudai látássérültekkel megnéztük a Vidám Színpadon bemutatott Négy meztelen férfi című vígjátékot.

Látogatás a Szamos Marcipán Múzeumban

2019 november 20-án Rákosmente lámpásai a Szamos Marcipán Múzeumba szerveztek csokoládétúrát. A csoport ismertetőt hallhatott a Múzeum és a kakaópor előállításának történetéről. Megtapogathatták a különböző csokiformákat, megcsodálhattak egy édességboltot, annak…

Klubnapunkon Vendégünk Dr. Ozvári-Lukács Réka Jogász

Klubnapunkon Vendégünk Dr. Ozvári-Lukács Réka jogász, aki a VGYKE – SZÜLÕ-PÉLDA-ÉRTÉK elnevezésű projekt megvalósítása keretében a fogyatékosokat érintő jogi szabályozásról tartott előadást. Az előadással kapcsolatban feltett kérdésekre is, de az…

A klubtagok egy csoportképen

Interaktív történelemóra a Zsinagógában

November 6-án a XIII. és XVI. kerületi Lámpás Klubok összevont külsős programja a Dohány utcai Zsinagóga meg látogatása volt.

Karácsonyi ajándékkészítés a 18. kerületi klubban

Egykori munkatársunk Kiss Júlia iparművész lakásán és közreműködésével, november 19-én kézműves foglalkozást tartottunk, ahol karácsonyi ajándékot készítettünk szeretteinknek, családtagjainknak.

A képen a klubnapok helyszíne, a Kondor Béla Közösségi Ház látható.

Klubnap az ügyfélszolgálattal

Kedves Klubtagok és VGYKE tagjaink!
Sok szeretettel hívunk benneteket következő klubnapunkra, melynek helyszíne: Kondor Béla Közösségi Ház. (Cím: 1181 Bp. Kondor Béla Stny. 8.)

LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

Információnyújtás az egyesület költözéséről

Tisztelt Tagtársunk!
Korábban küldött levelünkben tájékoztatást adtunk arról, hogy egyesületünk új helyre költözik, mellyel kapcsolatosan alább további fontos információkat olvashat:

A csapat a villa előtt

A Herrich-Kiss villában jártunk

November 6-án a Tomory Lajos Múzeum új főépületében, a Herrich-Kiss villában tettünk látogatást a 18. kerületi és a kispesti Lámpás Klubokkal.

Narráció 28

Francis Bacon: Portrait of George Dyer in a Mirror   Kedves Olvasó,   ezen a héten egy olyan művészre, festményre esett a választásom, akit megérteni és élvezni sem könnyű dolog.…

Narráció 27

Caravaggio: Sírbatétel   Kedves Olvasó,   folytassuk tovább művészettörténeti kalandozásunkat Rómában. Az egyik legnevesebb barokk festőművész, Caravaggio egyik képét választottam a mai napra. A mesterre olyannyira jellemző stílusban megfestett Sírbatétel…

A képen a klubnap helyszíne (Kispesti Szociális Szolgáltató Központ) látható.

Novemberi klubnap az Ügyfélszolgálattal

Kedves klubtagok és érdeklődők!
 Sok szeretettel hívunk benneteket következő klubnapunkra melynek helyszíne: Bp., XIX. Táncsics M. u. 7. 1. em. (Kispesti Szociális Szolgáltató Központ)

Narráció 26

Michelangelo: Mózes Kedves Olvasó,  a közelmúltban hat napot töltöttem el Rómában. Hihetetlen mennyiségben találhatók itt műalkotások, néha úgy éreztem, hogy fel sem tudom fogni valamennyit. Szóval mit szólnátok hozzá, ha…

Novemberi Lámpás Klub

November 5-én tartottuk klubdélutánunkat a Ferencvárosi Művelődési Központban , ahol vendégünk volt Dr. Ozvári Lukács Réka. A klubunk jó hangulatban zajlott. Jogi ügyekben kaptunk információkat , több témakörben.

A képen a klubnapoknak otthont adó épület (Eötvös utca 10.) látható kívülről.

Vendégünk dr. Ozvári-Lukács Réka jogász

Kedves Klubtagok, Kísérők és Érdeklődők!
Szeretettel várok mindenkit a novemberi klubnapunkra.

A képen a közönség látható.

Körbejártuk a földet fehérbottal

2019. október 28-án fehérbot napi rendezvényt tartottunk a XIII. kerületben is.

Narráció 25

Ligeti Miklós-Rafael Vignali: Bandholtz tábornok Kedves Olvasó,  városunk egy élő történelemkönyv és ennek legizgalmasabb helyszíne a budapesti Szabadság tér. A tér meglévő és már elbontott, áthelyezett szobrai, valamint épületei a 19.…

Rendezvénysorozatunk záró-ünnepségéhez érkeztünk

Kedves tagok, kísérők!
Szeretettel meghívom Önt és kedves kísérőjét a Fehérbot Világnapja és egyesületünk 15 éves születésnapja alkalmából megrendezett rendezvénysorozat záró-ünnepségére, melyre a XVI. kerületi Lámpás Klub szervezésében kerül sor.

Narráció 24

Françoise Gilot: Reggeli felajánlás   Kedves Olvasó,    a mai képünk művészeti értéke mellett az alkotó személye és a technika miatt is izgalmas. Françoise Gilot ugyanis remek példa arra, hogy…

Látogatás a Rádió-és televíziótörténeti kiállítóhelyen

december 1-jén délután 5 órakor felavatták a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t. Még ezen a napon este 8 órakor indult meg a folyamatos rádiós műsorsugárzás avatóünnepséggel, majd hangversennyel. Ezen apropóból…

Tükörkép és szépségápolás

Novemberi klubnapunkon egy különleges vendégünk volt, Rózsa Magdolna, aki a zuglói családsegítő munkatársa és a Tükörkép Műhely vezetője. Magdolna elmondta, hogy a műhely a Zuglói Önkormányzat támogatásával jött létre, a…

Narráció 23

Abhisék Szingh: Síva és Párváti Kedves Olvasó,   India mindenki képzeletét izgatja, kultúrája és különleges istenei több száz éve egzotikumot jelentenek az európai ember számára. Hajlamosak vagyunk azonban a több…

A roadshow néhány résztvevője a VGYKE pultja mögött áll.

Roadshow az Örs vezér téri Szakrendelőben

2019. október 28-án és 30-án egyesületünk frissítő, gyógy- és nyirokmasszázs szolgáltatásának népszerűsítése érdekében hat munkatársunk kitelepült az Örs vezér téri Szakrendelőbe, ahol szeptember 01-jén megnyitottuk hatodik új, állandó helyszínünket.

A képen a tagok és kísérőik láthatók.

A Nosztalgia Dalkör előadása

A VI-VII. Kerületi Lámpás Klubok 2019. október 31-én, csütörtökön a Terézvárosi Nosztalgia Dalkör előadásán vettek részt.